Seværdigheder Tunesien

Byen Bizerte (Bizerte)
De hvide mure og blå døre og en beliggenhed i vandkanten gør denne by til et charmerende møde. De fleste turister overser denne hyggelige flække. Fine strande og afslappet atmosfære. Der er et oceanografisk museum med et akvarium. 10 kilometer fra byen ligger Cap Blanc Afrikas nordligste punkt.
Rundtur på øen (Djerba)
I lejet bil, i taxi eller, hvis du er energisk, på cykel, er det storslået at køre rundt blandt palmer og gøre holdt i mindre landsbyer, hvor landbrug og fiskeri er med til at give dig mad på bordet i turistbyerne. Øens handelsmænd er kendt i hele Tunesien.
Strandene (Djerba)
De indbydende strande med det klare vand og palmerne i baggrunden er grunden til, at mange tager til Djerba.
Synagoen i Er Riadh (Djerba)
I denne landsby findes den ældste synagoge i den arabiske verden. Den blev grundlagt i 586 før Kristi.
Byen Gabés (Gabès)
Byen med 85.000 indbyggere ligger i en oase og har noget specielt over sig. I hestevogn kører man ud i oasen, der omgiver byen. Her gror dadelpalmer, granatæbler, figner og oliven.
Byen Kairouan (Kairouan)
Tunesiens hellige by med den fantastiske moske. Far' vild i de snoede gader inden for bymurene i den gamle bydel og køb et af de ægte tæpper, som byen er kendt for.
Bourguibas Mausoleum (Monastir)
Tæt på Ribaten ligger denne gravplads, der minder mest om en moské. Med to minareter og en forgyldt kuppel er man klar over, at det ikke er alle og enhver, der kommer til at hvile for evigt så smukt. En stor plads brolagt i fine mønstre leder op til mausoleet.
Byparken Jardin Public (Monastir)
Kom en fredag og se hvordan de lokale nyder deres fridag. Madkurvene er fyldte, kaffen i en termokande og kortspillet klar. Det bedste tidspunkt at opleve dette syn er sidst på eftermiddagen.
Klosterfæstningen Ribaten (Monastir)
Ribiaten er en klosterfæstning fra 796. Fra tårnet er der en imponerende udsigt over hele byen. Den blev i sin tid brugt af islamiske riddermunke, inden de kristne korsriddere fik tilkæmpet sig bygningen.
Den gamle bydel Medinaen (Sousse)
Den gamle bydel med lokale caféer, hvor myntete drikkes, mens livet går videre. Medinaen er omkranset af en bymur, som man kan gå rundt om. Souqen (handelsgaden) giver et glimrende eksempel på, hvordan der handels i den arabiske verden.
Den store moské (Sousse)
Moskéen blev bygget i 851 og er byens centrum for bøn. Turister har adgang mellem 8.00-13.00, og hvis man ikke er tækkelig klædt, kan man leje en kjortel. Bemærk at moskéen er uden en minaret (tårn der kalder til bøn), hvilket er højst usædvanligt.
Farhat Haced pladsen (Sousse)
Farhat Haced pladsen er byens centrale plads. Byen turistkontor ligger på gaden, ligesom den dyreste og fineste forretningsgade udgår herfra. Sousses hjerte, hvor den gamle bydel møder den nye ved havnen.
Kashbah-museum (Sousse)
Dette prægtige museum har storslåede romerske mosaikgulve. Mosaikkerne ligner til forveksling malerier, malet med stenfirkanter. Selve museet er beliggende i en gammel Kashba (befæstet bydel).
Landsbyen Douz (Sydtunesien)
På grænsen til Sahara ligger denne landsby med 12.000 indbyggere. Trods mange turister er byen mageligt tilbagelænet. Her er tempoet tilpas lavt. Byen er omgivet af den største palmesamling i Tunesien, 400.000 stk. Midt i ørkenen. Et ophold her vil fremstå som et af rejsens højdepunkter.
Sahara Ørkenen (Sydtunesien)
Sahara Ørkenen er navnet på et område i Sydtunesien, og kan besøges fra flere forskellige byer i området.
Byen Matmata (Tunesien)
Byen er i sig selv seværdigheden. Der er intet andet. Men det er også nok.
Coloseum i El Djem (Tunesien)
Her byggede romerne rigets tredje største coloseum til 35.000 mennesker, hvor gladiatorkampe blev udkæmpet. Hævet over den moderne by, kan monumentet ses i miles omkreds.
Dougga ruinerne (Tunesien)
Dougga ruinerne betragtes som nogle af de mest storslåede og bedst bevarede romerske ruiner i hele Tunesien. Hvis du virkelig skal have noget ud af stedet, anbefales det, at du lejer en guide, der kan vise alle byen skatte frem.
Ichkeul national park (Tunesien)
Nær Bizerte, er et af de bedste steder at observere fugle. De fleste af Europas fugle krydser dette sted i november og marts på deres tur til og fra Afrika. Samtidig er parken hjemsted for et rigt dyreliv. Flamingoer og storke spankulerer rundt i vådområderne, mens oddere, hyæner og slanger også forsøger at finde noget føde. Er du til natur og dyr, er dette stedet.
Landsbyen Haddéj (Tunesien)
Tre kilometer fra Matmata ligger denne lille landsby, som er mindre moderniseret, og på den måde mere autentisk. Der er ingen elektricitet eller restauranter. Det medfører få besøgende, så de lokale er venligere stemt overfor fremmede. Det er ikke muligt at overnatte her.
Middelhavsbyen Tabarka (Tunesien)
Tabarka er en charmerende lille middelhavsby (10.000 indbyggere). Der er lækre strande nær byen, og for dykkere er der koraler under havets overflade. For golfspillere er der 18 huller at gå i krig med. Underligt at dette sted ikke er mere besøgt, landets turistindustri taget i betragtning.
Ruinbyen Bulla Regia (Tunesien)
I forhold til Dougga 30 kilometer mod syd virker denne romerske ruin ikke af meget. Men lad dig ikke snyde. Stedet vinder ved nærsyn. Bemærkelsesværdigt har flere af de gamle huse seks meter dybe kældre, hvor de holdt blomster! Der er velbevarede mosaikker.
Sbeitla ruinerne (Tunesien)
Stå tidligt op og oplev hvordan de orange farver ændrer sig i ruinerne i denne romerske by og tempelområde.
Bardo-museet (Tunis)
Snyd ikke dig selv for dette museum. Skal du se et museum på din ferie, bør det være dette Afrikas næststørste. Museet opbevarer nogle af de flotteste romerske mosaikker i verden. Udover det er der 4000 års tunesisk historie samlet i dette gamle velholdte kongeslot.
Handelskvarteret Medinaen (Tunis)
Far' vild i de snævre gyder, opsnus atmosfæren, køb særprægede souvenirs, et ægte tæppe eller to, slap af over et glas mynte-te i en snusket café, se folkelivet. Når det bliver for meget, kan du altid få et barn til at vise dig tilbage, til det vi normalt kalder ordnede forhold.
Kartago ruinerne (Tunis)
Den romerske leder Cato den ældre sagde altid: "I øvrigt mener jeg, at Kartago bør ødelægges". Og det blev den. De imponerende ruiner, for eksempel et teater til 5.000 tilskuere er derfor fra romernes by oven på den gamle. Er man til historie og vores civilisations rødder, er her noget at komme efter. Snyd ikke dig selv for denne kulturperle.
Oliventræs-moskéen (Tunis)
Oliventræs moskéen er byens hovedmoské. Stå i moskéens forgård, se de smukke buegange og oplev den muslimske tro. Moskéen er ikke kun et sted for bøn, den bruges lige så meget som et social samlingssted, hvor kvinder bytter madopskrifter, børn leger og trætte mænd tager sig en lur.
Rejsetype København Billund Aalborg
Flybilletter t/r Fra 1.298,- Fra 2.054,- -
Charter (fly+hotel) Fra 2.949,- Fra 2.949,- -
Priserne er oplyst som pris pr. person

Område og byseværdigheder

Område: 
• Djerba
• Sydtunesien
By: 
• Bizerte
• Gabès
• Kairouan
• Monastir
• Sousse
• Tunis
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.