En solrig strand med strandparasoller og liggestole, der står over for det rolige turkisblå hav.

Rejseguide til Mexico

Når man besøger Mexico, ser man, at landet i høj grad bærer præg af indianernes kultur. Her er imponerende pyramider, ruiner og templer, der står tilbage fra den fantastiske maya kultur. Landet bugner af seværdigheder og kan yderligere fremvise smukke naturlandskaber og charmerende landsbyer.

Fakta


  • Unidos Estados Mexicanos

  • Mexico City (20.000.000)


  • 1.953.162 km2

  • Spansk


  • Romersk katolske


  • 94.400.000 (1999)


  • Republik


  • Det er ikke altid let at rejse som handicappet i Mexico. Mange af de gamle hacienda hoteller har ikke elevatorer eller lifte/ramper til handicappede. Til gengæld er mexicanerne et venligt folkefærd, der gerne hjælper, hvor det kniber. Men det bedste for handicappede er at tage med på en arrangeret tur.

Rejseforberedelse

Bedste rejsetid

Fra maj til oktober er der varmt og fugtigt i Mexico, og især de sydlige egne kan være ulidelige, særligt mellem juli og september. Hvis man bare vil ligge på stranden, kan man godt tage til Mexico i den periode, men ellers er det bedst at vælge et andet tidspunkt. For eksempel fra oktober til maj, hvor det er tørt og dejligt varmt uden at være for varmt.

Rejselitteratur

Køb dine guidebøger her (Reklame)

Pas og visum

Planlægger du en rejse til udlandet, er det vigtig, at dit pas er gyldigt. Du skal være opmærksom på, at det ikke altid er nok, at passet er gyldigt i det tidsrum, du rejser. En del lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i månederne efter udrejse af landet.
Inden du rejser, er det også vigtigt, at du undersøger, om der kræves visum til de lande, du ønsker at besøge. Du kan få informationer om dette ved de enkelte landes ambassader eller ved det danske udenrigsministerium.

Ofte er det muligt at få visum ved indrejse i landet, men vil du undgå ventetid og eventuelle problemer, er det en god ide at søge om visum, inden du rejser hjemmefra.

Helbred og vaccinationer

Inden din afrejse bør du altid tjekke om du har de nødvendige og anbefalede vaccinationer for at rejse i landet.
Du kan finde relevant information om både vaccinationer og sundhed generelt i forbindelse med udlandsrejse på Danske Lægers Vaccinations Services webside sikkerrejse.dk. Her kan du også booke tid til vaccination i hele landet.

Toldregler

Når man rejser i udlandet kan det være fristende at købe lidt ekstra spiritus eller parfume med hjem til at forsøde dagligdagen, men må man egentlig det? Toldreglerne ændres fra tid til anden, ligesom der er forskel på, om man har opholdt sig indenfor EU eller udenfor EU. Derfor bør man inden afrejse tjekke toldreglerne, så man ved, hvor meget det er tilladt, man køber med hjem.

Pakkeliste

Står du og skal ud og rejse, er det vigtigt, du overvejer, hvad du vil pakke i kufferten eller rygsækken. Hvad der skal med på turen, afhænger naturligvis af, hvor du skal hen, og hvor længe du skal være væk. Det er altid en god ide at undersøge ting som vejrforhold og eventuelle regler om påklædning i de lande, du gerne vil besøge.
Læs vores artikel, hvor vi giver dig en ultimativ pakkeliste til dine fremtidige ferier og rejser.

Husk inden afrejse

Inden du tager på ferie, er der nogle praktiske ting, som er værd at huske.

Bekræft eventuelle flybilletter

Husk at lukke alle vinduer og lås døren inden afrejse

Træk stikket ud til fjernsyn, computer, kaffemaskine og andre el-installationer.

Få naboer eller venner til at holde øje med hjemmet, fjerne aviser og post samt vande dine blomster

Hvis du er væk i længere tid, så flyt eventuelt din adresse, bed i alle tilfælde familie eller venner om at tjekke din post, betale husleje og regninger.

Lokale forhold

Valuta

Mexicanske Peso (MXP)
Du kan altid se den seneste kurs på valuta her.

Nødhjælp

For at tilkalde hjælp i Mexico skal du ringe på følgende numre:
Politi (183954)
Brandvæsen (142050)
Ambulance (152055)

Drikkepenge

Det er almindeligt at give drikkepenge i Mexico. På restauranter giver man 15 procent, og til stuepiger plejer man at lægge en amerikansk dollar. Taxichauffører får normalt ikke drikkepenge. Det gør guider til gengæld, men kun et beskedent beløb.

Tidszone

Mexico er delt i tre tidszoner.
Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 05.00 i Syd-, Central- og Østmexico.
Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 04.00 i Nayarit, Sonora, Sinaloa og det sydlige Baja California.
Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 03.00 i det nordlige Baja California.
En del områder opererer desuden med sommertid.

Vægt og mål

I Mexico benytter man følgende måleenheder:
Længde: meter
Vægt: kilo

Fotografering

Der er ingen problemer med at fotografere i Mexico. Mexicanerne er vant til turister, og det er helt accepteret at bruge sit kamera. Sørg dog for at spørge først, hvis du vil fotografere enkeltpersoner og vær opmærksom på særlige regler ved hellige og historiske steder.

Drikkevand

Man bør under ingen omstændigheder drikke vand fra hanen i Mexico. Man kan købe vand på flasker de fleste steder. Når man børster tænder, laver te eller isterninger, bør man også bruge vand fra flasker eller i hvert fald koge vandet først.

Elektricitet

I Mexico benytter man følgende strømkilde:
110 volt AC/60 Hz

Opførsel

Mexicanerne er et utroligt varmt og venligt folkefærd, og de tager som regel imod gæster med åbne arme. Viser man samme imødekommenhed over for mexicanerne, kan man hurtigt få sig nogle gode venner. Man kan sagtens gå afslappet klædt i Mexico, man bør dog ikke rende rundt i badetøj andre steder end på stranden. Man må ryge overalt, hvor der ikke er forbudsskilte.

Åbningstider

Banker har åbent fra 9.00 til 13.30 (mandag-fredag), nogle banker har dog åbent indtil 16.00 eller 18.00.
Butikker har åbent fra 9.00 til 20.00, de fleste lukker dog i de varmeste timer midt på dagen.

Mad og drikke

Det mexicanske køkken er lækkert og krydret. Den kendteste mexicanske ret er nok chili con carne, som er oksekød i en stærk chilisauce med masser af bønner. Man bør også prøve mexicansk guacamole og tortillas, som er majspandekager som regel med kyllingefyld. Til at læske ganen efter de krydrede retter kan man med fordel tage en mexicansk øl, for eksempel en sól. Og så kan man jo skylle efter med en tequila, der som regel serveres ren med salt og citron.

Forhold for handicappede

Det er ikke altid let at rejse som handicappet i Mexico. Mange af de gamle hacienda hoteller har ikke elevatorer eller lifte/ramper til handicappede. Til gengæld er mexicanerne et venligt folkefærd, der gerne hjælper, hvor det kniber. Men det bedste for handicappede er at tage med på en arrangeret tur.

Helligdage

Nytårsdag, 1. januar
Forfatningsdag, 5. februar
Benito Juaréz’ fødselsdag, 21. marts
Arbejdernes dag, 1. maj
Fejringen af Slaget ved Puebla, 5. maj
Uafhængighedsdag, 16. september
Columbus dag, 12. oktober
Allehelgensdag, 1. november
Alle Sjæles Dag, 2. november
Fejringen af Den Mexicanske Revolution i 1910, 20. november
Juledag, 25. december

Overnatning / Hotel

Camping

Der er masser af campingområder i Mexico, og det koster ikke noget at campere. Derfor er faciliteterne heller ikke i top. I nationalparkerne afkræves man dog et beløb for at campere. Især den vestlige del af Mexico ved Stillehavskysten har gode campingområder, hvor man kan sove gratis.

Hoteller

Der er et bredt udbud af hoteller i Mexico, og niveauet spænder lige fra femstjernede til et stjernede. Man skal være opmærksom på, at det er hotellerne selv, der klassificerer sig, så standarden er måske ikke altid som ventet.

Pension

Der er mange beskedne gæstehuse overalt i Mexico. Se efter casas de huespedes.

Vandrehjem

Der er ikke deciderede vandrerhjem i Mexico, men masser af hostels, hvor man kan bo billigt på sovesale.

Lokal transport

Fly

Der er et rigtig godt netværk af daglige indenrigsflyvninger mellem de vigtigste byer og områder i Mexico. Det er dog ikke billigt at flyve indenrigs.
Book flybilletter her.

Bus

Der er udmærkede busforbindelser i Mexico. Busser er det mest anvendte transportmiddel, og i langdistancebusser er der aircondition og rimelig komfortable sæder. Busser er hurtigere end tog.

Tog

Mexico har et godt tognetværk, der kobler alle vigtige byer sammen. Tog er dog en temmelig langsom måde at komme rundt på. Børn under fem kommer gratis med.

Taxi

Der kører fire forskellige taxityper i Mexico City, og også resten af landet er godt forsynet med taxier. Der køres ikke efter taxameter, så man skal aftale en pris med chaufføren, før turen begynder.

Billeje

De store biludlejningsfirmaer opererer også i Mexico, og man kan leje biler i alle større byer og i lufthavne.

Båd eller færge

Der er daglige færgeafgange mellem fastlandet og de caribiske øer og mellem fastlandet og Baja California. Der er også forbindelser til La Paz.

Andre transportformer

Mexicanerne benytter sig også af deletaxier. De kaldes for eksempel combis, collectivos eller peseros og er ofte halvvejs udbrændte vrag, der transporterer turister over længere distancer til billige penge. Der er også en metro Mexico City.

Specielle forhold

Læg mærke til at Mexico City er en uhyggelig forurenet by. Det er derfor forbundet med en vis helbredsmæssig risiko at opholde sig i byen gennem længere tid. Der har desuden været et stigende antal overfald på og røverier af turister i Mexico City og på landevejene.

Har du fået lyst til at rejse til Mexico?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Fly+hotel
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Rejsetilbud