Rejseguide til Maldiverne

Rejseguide til Maldiverne

Maldiverne består af 1190 øer, der spreder sig i det indiske ocean og former 26 naturlige ringformede koraløer. Øerne byder i stor stil på masser af sand, vand og sol, men under overfladen gemmer øerne også på fascinerende kulturelle traditioner samt en lang historie med konger og dronninger.

Fakta


  • Dhivehi Raajjeyge Jumhooriyyaa

  • Malé (62.973)

  • 298 km2

  • Dhivehi

  • Islam

  • 263.189 (1997)

  • Republik

  • Maldiverne ligger 500 kilometer sydvest for den sydligste del af Indien. Landet består af 1190 lavtliggende koraløer, hvoraf kun de 200 er beboet. De fleste øer er dækket af tropiske vegetation og palmetræer. Alle øerne er dækket af farvestrålende koralrev.

Rejseforberedelse

Bedste rejsetid

Det mest optimale tidspunkt af besøge Maldiverne på i forhold til vejret er fra december til april, hvor der er mest sol og næsten ingen regn. Det er dog også højsæson, og der kan være mange turister.
Øerne kan også besøges mellem maj og november, der er stadig varmt, men der er mere skyet, og luftfugtigheden er højere.

Rejselitteratur

Køb dine guidebøger her (Reklame)

Pas og visum

Planlægger du en rejse til udlandet, er det vigtig, at dit pas er gyldigt. Du skal være opmærksom på, at det ikke altid er nok, at passet er gyldigt i det tidsrum, du rejser. En del lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i månederne efter udrejse af landet.
Inden du rejser, er det også vigtigt, at du undersøger, om der kræves visum til de lande, du ønsker at besøge. Du kan få informationer om dette ved de enkelte landes ambassader eller ved det danske udenrigsministerium.

Ofte er det muligt at få visum ved indrejse i landet, men vil du undgå ventetid og eventuelle problemer, er det en god ide at søge om visum, inden du rejser hjemmefra.

Helbred og vaccinationer

Inden din afrejse bør du altid tjekke om du har de nødvendige og anbefalede vaccinationer for at rejse i landet.
Du kan finde relevant information om både vaccinationer og sundhed generelt i forbindelse med udlandsrejse på Danske Lægers Vaccinations Services webside sikkerrejse.dk. Her kan du også booke tid til vaccination i hele landet.

Toldregler

Når man rejser i udlandet kan det være fristende at købe lidt ekstra spiritus eller parfume med hjem til at forsøde dagligdagen, men må man egentlig det? Toldreglerne ændres fra tid til anden, ligesom der er forskel på, om man har opholdt sig indenfor EU eller udenfor EU. Derfor bør man inden afrejse tjekke toldreglerne, så man ved, hvor meget det er tilladt, man køber med hjem.

Pakkeliste

Står du og skal ud og rejse, er det vigtigt, du overvejer, hvad du vil pakke i kufferten eller rygsækken. Hvad der skal med på turen, afhænger naturligvis af, hvor du skal hen, og hvor længe du skal være væk. Det er altid en god ide at undersøge ting som vejrforhold og eventuelle regler om påklædning i de lande, du gerne vil besøge.
Læs vores artikel, hvor vi giver dig en ultimativ pakkeliste til dine fremtidige ferier og rejser.

Husk inden afrejse

Inden du tager på ferie, er der nogle praktiske ting, som er værd at huske.

Bekræft eventuelle flybilletter

Husk at lukke alle vinduer og lås døren inden afrejse

Træk stikket ud til fjernsyn, computer, kaffemaskine og andre el-installationer.

Få naboer eller venner til at holde øje med hjemmet, fjerne aviser og post samt vande dine blomster

Hvis du er væk i længere tid, så flyt eventuelt din adresse, bed i alle tilfælde familie eller venner om at tjekke din post, betale husleje og regninger.

Lokale forhold

Valuta

Rufiya (Rf)
Du kan altid se den seneste kurs på valuta her.

Netcaféer

Der er netcaféer i hovedstaden Malé, ligesom der er mulighed for at komme på nettet i de fleste turist centre.

Nødhjælp

For at tilkalde hjælp på Maldiverne skal du ringe på følgende numre:
Politi (119)
Ambulance (102)
Brandvæsen (118).

Drikkepenge

Officielt er giver man overhovedet ikke drikkepenge, men uofficielt gør man det ofte, hvis servicen er god. Nogle enkelte restauranter lægger et 10 procent servicebeløb oveni regningen.

Tidszone

Når klokken er 12.00 i Danmark (sommertid), er den 15.00 på Maldiverne.
Når klokken er 12.00 i Danmark (vintertid), er den 16.00 på Maldiverne.

Vægt og mål

På Maldiverne benytter man følgende måleenheder:
Vægt: kilo
Længde: meter

Fotografering

Der er ingen specielle regler omkring fotografering, man skal dog være forsigtig, hvis man vil fotografere personer eller religiøse steder.

Drikkevand

I turistområderne er vandet i hanerne generelt sikkert at drikke. I andre områder bør alt vand til at drikke, børste tænder i eller til isterninger koges inden brug.

Elektricitet

På Maldiverne benytter man følgende strømkilde:
220-240V, 50 Hz

Opførsel

Størstedelen af befolkningen er muslimer, og man bør derfor klæde sig, så tøjet dækker hele kroppen. Dette gælder især, hvis man besøger religiøse steder.

Åbningstider

Butikker har åbent fra 8.30 til 23.00 (lørdag-torsdag) og fra 13.30 til 23.00 (fredag).
Kontorer har åbent fra 7.30 til 14.30 (søndag-torsdag), fredag og lørdag er der lukket.
Banker har åbent fra 8.00 til 13.30 (søndag-torsdag).

Mad og drikke

Ris og fisk udgør hovedingredienserne i de fleste måltider på Maldiverne. Ved specielle lejligheder bliver der serveret kød og kylling til. Der er et par lokale restauranter i Malé, ellers er det et internationalt køkken, der præger maden. Her importerer man alt bortset fra de fremragende fisk og skaldyr. Med hensyn til drikkevarer er der mange variationer både med og uden alkohol. Der er få lokale drikkevarer, men de fleste er importeret.

Forhold for handicappede

I nogen af turistområderne er der nogenlunde forhold for handicappede. Der er mulighed for at få en kørestol rundt og ofte personale til at hjælpe. Det er dog en god ide at tjekke, hvilke steder forholdene er bedst, inden man rejser.

Helligdage

Nytårsdag, 1. januar
Uafhængighedsdag, 26. juli
Uafhængighedsdag fejres, 27. juli
Sejrens dag, 3. november
Republik dag, 11. november
Republik dagen fejres, 12. november

Overnatning / Hotel

Camping

Der er ikke campingpladser på Maldiverne.

Hoteller

Der er tre hoteller i Malé og et på Gan. Ellers bor man på hoteller i turist områderne. Her er der alt fra meget luksuriøse hoteller til almindelige, komfortable hoteller.

Pension

Der er cirka 23 gæstehuse på Malé, men der er ingen gæstehuse eller andre steder med eget køkken og lignende i turistområderne. At leje sig ind hos private er forbudt på øerne.

Vandrehjem

Der er ikke vandrehjem på øerne.

Andre overnatningsformer

Der er over 70 turist områder, der varierer fra helt ekstrem luksus til ganske almindelig standard. De fleste overnatningsmuligheder består af hytter eller hotelværelser. Enkelte øer har mere end et turist område, men generelt dækker et turist område en hel ø.

Lokal transport

Fly

Der flyves fra Malé til tre af de andre øer.
Det er også muligt at leje en helikopter eller et vandfly og flyve til nogle af de omkringliggende øer.
Book flybilletter her

Bus

Der kører ikke busser på øerne.

Tog

Der er ingen jernbane på Maldiverne.

Taxi

Der kører få taxier i Malé. Det nemmeste er at bestille en fra et hotel.

Billeje

Der er for tiden ingen biludlejningsfirmaer på Maldiverne.

Båd eller færge

Der sejler en del både mellem øerne, det mest normale er en dhoni, en sejlbåd, der dog som regel har en diselmotor på. Mange turist områder tilbyder også gæsterne, at de kan sejle med speedbåd. Det er hurtigere end med dhoni, men også en hel del dyrere.

Andre transportformer

Øerne er så små, at det som regel ikke tager meget mere end en time at gå fra den ene ende til den anden, så benene er den mest optimale transportform på de enkelte øer.

Specielle forhold

Man skal være opmærksom på, at det ikke er alle øerne, man kan besøge, når man rejser på Maldiverne. En del øer kræver en speciel tilladelse, som man kan søge om på stedet, men man får ofte afslag. Regeringen ser helst at turister holder sig til turistområderne.

Har du fået lyst til at rejse til Maldiverne?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Charter (fly+hotel)
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Rejsetilbud