Maldiverne består af 1190 øer, der spreder sig i det indiske ocean og former 26 naturlige ringformede koraløer. Øerne byder i stor stil på masser af sand, vand og sol, men under overfladen gemmer øerne også på fascinerende kulturelle traditioner samt en lang historie med konger og dronninger.
Dhivehi Raajjeyge Jumhooriyyaa
Malé (62.973)
298 km2
Dhivehi
Islam
263.189 (1997)
Republik
Maldiverne ligger 500 kilometer sydvest for den sydligste del af Indien. Landet består af 1190 lavtliggende koraløer, hvoraf kun de 200 er beboet. De fleste øer er dækket af tropiske vegetation og palmetræer. Alle øerne er dækket af farvestrålende koralrev.
Det mest optimale tidspunkt af besøge Maldiverne på i forhold til vejret er fra december til april, hvor der er mest sol og næsten ingen regn. Det er dog også højsæson, og der kan være mange turister.
Øerne kan også besøges mellem maj og november, der er stadig varmt, men der er mere skyet, og luftfugtigheden er højere.
Planlægger du en rejse til udlandet, er det vigtig, at dit pas er gyldigt. Du skal være opmærksom på, at det ikke altid er nok, at passet er gyldigt i det tidsrum, du rejser. En del lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i månederne efter udrejse af landet.
Inden du rejser, er det også vigtigt, at du undersøger, om der kræves visum til de lande, du ønsker at besøge. Du kan få informationer om dette ved de enkelte landes ambassader eller ved det
danske udenrigsministerium.
Ofte er det muligt at få visum ved indrejse i landet, men vil du undgå ventetid og eventuelle problemer, er det en god ide at søge om visum, inden du rejser hjemmefra.
Inden din afrejse bør du altid tjekke om du har de nødvendige og anbefalede
vaccinationer for at rejse i landet.
Du kan finde relevant information om både vaccinationer og sundhed generelt i forbindelse med udlandsrejse på Danske Lægers Vaccinations Services webside
sikkerrejse.dk. Her kan du også booke tid til vaccination i hele landet.
Når man rejser i udlandet kan det være fristende at købe lidt ekstra spiritus eller parfume med hjem til at forsøde dagligdagen, men må man egentlig det? Toldreglerne ændres fra tid til anden, ligesom der er forskel på, om man har opholdt sig indenfor EU eller udenfor EU. Derfor bør man inden afrejse tjekke toldreglerne, så man ved, hvor meget det er tilladt, man køber med hjem.
Står du og skal ud og rejse, er det vigtigt, du overvejer, hvad du vil pakke i kufferten eller rygsækken. Hvad der skal med på turen, afhænger naturligvis af, hvor du skal hen, og hvor længe du skal være væk. Det er altid en god ide at undersøge ting som vejrforhold og eventuelle regler om påklædning i de lande, du gerne vil besøge.
Vi har lavet en pakkeliste med ting, der er vigtige at medbringe.
Et-to par bukser/nederdele
Trøjer/skjorter
Undertøj
Strømper
Godt fodtøj
Badetøj, shorts og t-shirts (hvis der er varmt)
Lille taske eller rygsæk til penge, solbriller og så videre
Gyldigt Pas
Eventuelt visum
Forsikringspapirer
Flybilletter
Kreditkort
Lidt lokal valuta
Eventuelt Vaccinationsattest
Toiletsager
Solcreme
Lille håndklæde
Aspirin eller Paracetamol mod smerter og feber
Diarrépiller
Insektspray
Plaster
Kondomer
Nål og tråd
Inden du tager på ferie, er der nogle praktiske ting, som er værd at huske.
Bekræft eventuelle flybilletter
Husk at lukke alle vinduer og lås døren inden afrejse
Træk stikket ud til fjernsyn, computer, kaffemaskine og andre el-installationer.
Få naboer eller venner til at holde øje med hjemmet, fjerne aviser og post samt vande dine blomster
Hvis du er væk i længere tid, så flyt eventuelt din adresse, bed i alle tilfælde familie eller venner om at tjekke din post, betale husleje og regninger.
Rufiya (Rf)
Du kan altid se den seneste
kurs på valuta her.
Der er netcaféer i hovedstaden Malé, ligesom der er mulighed for at komme på nettet i de fleste turist centre.
For at tilkalde hjælp på Maldiverne skal du ringe på følgende numre:
Politi (119)
Ambulance (102)
Brandvæsen (118).
Officielt er giver man overhovedet ikke drikkepenge, men uofficielt gør man det ofte, hvis servicen er god. Nogle enkelte restauranter lægger et 10 procent servicebeløb oveni regningen.
Når klokken er 12.00 i Danmark (sommertid), er den 15.00 på Maldiverne.
Når klokken er 12.00 i Danmark (vintertid), er den 16.00 på Maldiverne.
På Maldiverne benytter man følgende måleenheder:
Vægt: kilo
Længde: meter
Der er ingen specielle regler omkring fotografering, man skal dog være forsigtig, hvis man vil fotografere personer eller religiøse steder.
I turistområderne er vandet i hanerne generelt sikkert at drikke. I andre områder bør alt vand til at drikke, børste tænder i eller til isterninger koges inden brug.
På Maldiverne benytter man følgende strømkilde:
220-240V, 50 Hz
Størstedelen af befolkningen er muslimer, og man bør derfor klæde sig, så tøjet dækker hele kroppen. Dette gælder især, hvis man besøger religiøse steder.
Butikker har åbent fra 8.30 til 23.00 (lørdag-torsdag) og fra 13.30 til 23.00 (fredag).
Kontorer har åbent fra 7.30 til 14.30 (søndag-torsdag), fredag og lørdag er der lukket.
Banker har åbent fra 8.00 til 13.30 (søndag-torsdag).
Ris og fisk udgør hovedingredienserne i de fleste måltider på Maldiverne. Ved specielle lejligheder bliver der serveret kød og kylling til. Der er et par lokale restauranter i Malé, ellers er det et internationalt køkken, der præger maden. Her importerer man alt bortset fra de fremragende fisk og skaldyr. Med hensyn til drikkevarer er der mange variationer både med og uden alkohol. Der er få lokale drikkevarer, men de fleste er importeret.
I nogen af turistområderne er der nogenlunde forhold for handicappede. Der er mulighed for at få en kørestol rundt og ofte personale til at hjælpe. Det er dog en god ide at tjekke, hvilke steder forholdene er bedst, inden man rejser.
Nytårsdag, 1. januar
Uafhængighedsdag, 26. juli
Uafhængighedsdag fejres, 27. juli
Sejrens dag, 3. november
Republik dag, 11. november
Republik dagen fejres, 12. november
Der er ikke campingpladser på Maldiverne.
Der er tre hoteller i Malé og et på Gan. Ellers bor man på hoteller i turist områderne. Her er der alt fra meget luksuriøse hoteller til almindelige, komfortable hoteller.
Der er cirka 23 gæstehuse på Malé, men der er ingen gæstehuse eller andre steder med eget køkken og lignende i turistområderne. At leje sig ind hos private er forbudt på øerne.
Der er ikke vandrehjem på øerne.
Der er over 70 turist områder, der varierer fra helt ekstrem luksus til ganske almindelig standard. De fleste overnatningsmuligheder består af hytter eller hotelværelser. Enkelte øer har mere end et turist område, men generelt dækker et turist område en hel ø.
Der flyves fra Malé til tre af de andre øer.
Det er også muligt at leje en helikopter eller et vandfly og flyve til nogle af de omkringliggende øer.
Book flybilletter her
Der kører ikke busser på øerne.
Der er ingen jernbane på Maldiverne.
Der kører få taxier i Malé. Det nemmeste er at bestille en fra et hotel.
Der er for tiden ingen biludlejningsfirmaer på Maldiverne.
Der sejler en del både mellem øerne, det mest normale er en dhoni, en sejlbåd, der dog som regel har en diselmotor på. Mange turist områder tilbyder også gæsterne, at de kan sejle med speedbåd. Det er hurtigere end med dhoni, men også en hel del dyrere.
Øerne er så små, at det som regel ikke tager meget mere end en time at gå fra den ene ende til den anden, så benene er den mest optimale transportform på de enkelte øer.
Man skal være opmærksom på, at det ikke er alle øerne, man kan besøge, når man rejser på Maldiverne. En del øer kræver en speciel tilladelse, som man kan søge om på stedet, men man får ofte afslag. Regeringen ser helst at turister holder sig til turistområderne.
Priserne er oplyst som pris pr. person