Rejseguide til Portugal

Rejseguide til Portugal

Ofte oversete Portugal er både billigt og fascinerende. Landet byder på pragtfulde strande ved Algarvekysten og øerne samt moderne storbyer som Lissabon og Porto.

Fakta


  • República Portuguesa

  • Lissabon (600.000)

  • 92.345 km2

  • Portugisisk

  • Romersk katolsk

  • 9.927.400

  • Republik

  • Portugal breder sig over den vestlige del af Den Iberiske Halvø. Selvom landet kliner sig op af Spanien er dets landskab meget anderledes end naboens. Vilde blomster, skove, bjerge og bakker får Portugal til at se mere hyggeligt, varieret og mindre barskt ud end Spanien. Portugal byder også på øen Madeira og øgruppen Azorerne. Begge steder møder man unikke landskaber af både grøn og frodig natur og mere brutale klippeformationer.

Rejseforberedelse

Bedste rejsetid

Portugal er dejligt hele året. Om sommeren lokker de dejlige strande ved Algarvekysten, og om vinteren kan man gå på opdagelse i storbyer som Porto og Lissabon, som byder på mange historiske og kulturelle oplevelser. Eller man kan tage på udflugter ud til små hyggelige landsbyer og vingårde.

Rejselitteratur

Køb dine guidebøger her (Reklame)

Pas og visum

Planlægger du en rejse til udlandet, er det vigtig, at dit pas er gyldigt. Du skal være opmærksom på, at det ikke altid er nok, at passet er gyldigt i det tidsrum, du rejser. En del lande kræver, at dit pas skal være gyldigt i månederne efter udrejse af landet.
Inden du rejser, er det også vigtigt, at du undersøger, om der kræves visum til de lande, du ønsker at besøge. Du kan få informationer om dette ved de enkelte landes ambassader eller ved det danske udenrigsministerium.

Ofte er det muligt at få visum ved indrejse i landet, men vil du undgå ventetid og eventuelle problemer, er det en god ide at søge om visum, inden du rejser hjemmefra.

Helbred og vaccinationer

Inden din afrejse bør du altid tjekke om du har de nødvendige og anbefalede vaccinationer for at rejse i landet.
Du kan finde relevant information om både vaccinationer og sundhed generelt i forbindelse med udlandsrejse på Danske Lægers Vaccinations Services webside sikkerrejse.dk. Her kan du også booke tid til vaccination i hele landet.

Toldregler

Når man rejser i udlandet kan det være fristende at købe lidt ekstra spiritus eller parfume med hjem til at forsøde dagligdagen, men må man egentlig det? Toldreglerne ændres fra tid til anden, ligesom der er forskel på, om man har opholdt sig indenfor EU eller udenfor EU. Derfor bør man inden afrejse tjekke toldreglerne, så man ved, hvor meget det er tilladt, man køber med hjem.

Pakkeliste

Står du og skal ud og rejse, er det vigtigt, du overvejer, hvad du vil pakke i kufferten eller rygsækken. Hvad der skal med på turen, afhænger naturligvis af, hvor du skal hen, og hvor længe du skal være væk. Det er altid en god ide at undersøge ting som vejrforhold og eventuelle regler om påklædning i de lande, du gerne vil besøge.
Læs vores artikel, hvor vi giver dig en ultimativ pakkeliste til dine fremtidige ferier og rejser.

Husk inden afrejse

Inden du tager på ferie, er der nogle praktiske ting, som er værd at huske.

Bekræft eventuelle flybilletter

Husk at lukke alle vinduer og lås døren inden afrejse

Træk stikket ud til fjernsyn, computer, kaffemaskine og andre el-installationer.

Få naboer eller venner til at holde øje med hjemmet, fjerne aviser og post samt vande dine blomster

Hvis du er væk i længere tid, så flyt eventuelt din adresse, bed i alle tilfælde familie eller venner om at tjekke din post, betale husleje og regninger.

Lokale forhold

Valuta

Valutaen er Euro.
Du kan altid se den seneste kurs på valuta her.

Nødhjælp

For at tilkalde hjælp i Portugal skal man ringe på følgende nummer:
Ambulance, brandmyndigheder og politi (112)

Drikkepenge

Man giver som regel 10 procent I drikkepenge på restauranter. Taxichauffører får normalt 10-15 procent. På caféer og barer er det nok at give nogle småmønter.

Tidszone

Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 11.00 i Portugal.

Vægt og mål

I Portugal benytter man følgende måleenheder:
Vægt: kilo
Længde: meter

Fotografering

Portugiserne er et afslappet folkefærd, og man behøver ikke tage særlige hensyn, når man fotograferer. Selvfølgelig er det altid god tone at spørge først, hvis man vil tage billeder af enkeltpersoner. Og på religiøse steder bør man ligeledes undersøge, om det er accepteret at fotografere.

Drikkevand

Det er relativt sikkert at drikke vandet i Portugal, men der er meget klor i. Et godt råd er dog at købe vandet de første par uger, man er i landet

Elektricitet

I Portugal benytter man følgende strømkilde:
220 volt AC/50 Hz, med undtagelse af nogle få afsidesliggende områder der har 110 volt.

Åbningstider

Banker har åbent fra 8.30 til 15.00 (mandag-fredag).
Butikker har åbent fra 9.00 til 13.00 og fra 15.00 til 19.00 (mandag-fredag). Om lørdagen er der åbent fra 9.00 til 13.00.

Mad og drikke

Det portugisiske køkken har et overdådigt udbud af fiskeretter, og når portugiserne serverer brød, kan man også altid være sikker på at få god kvalitet. Mange steder i Portugal bruges der rigeligt med hvidløg og olivenolie i maden. Prøv i øvrigt den krydrede piri-piri sauce, der serveres til mange retter. Til at læske ganen kan man vælge mellem pragtfulde portugisiske vine. Men prøv også den portugisiske øl Sagres brand.

Forhold for handicappede

Mange steder i Portugal er der taget særlige hensyn til handicappede. Der er også en udbredt vilje til at hjælpe, så landet er udmærket at rejse i som handicappet. Rejser man rundt selv, bør man dog på forhånd have undersøgt forholdene på de steder, man ønsker at besøge.

Helligdage

Nytårsdag, 1. januar
Befrielsesdagen, 25. april
Arbejderdag 1. maj
Camôes Dag, 10. juni
Assumption Dagen (Marias optagelse i himlen), 15. august
Republikkens Dag, 5. oktober
Alle Helgenes Dag, 1. november
Uafhængighedsdagen,1. december
Kvindens Dag, 8. december
Juledag 25. december

Flytbare helligdage
Karneval, i februar eller marts
Langfredag, marts eller april.

Overnatning / Hotel

Camping

Der er et hav af campingmuligheder over hele Portugal. Det er som meget andet i landet billigt og godt at campere. De fleste campingpladser ligger lidt uden for byerne.

Hoteller

Der er et varieret udbud af hoteller i Portugal. Der er dyre, luksuriøse hoteller, mellemklasse hoteller og helt billige hoteller. Søger du en særlig hoteloplevelse så prøv hotelorganisationen Hotel de Charme, som har specialiseret sig i vidunderligt hyggelige små hoteller. Hotel de Charme har hovedkontor på følgende adresse:
Hotels de Charme
Praça do Príncipe Real, 11-r/c
1200 Lisbon
Portugal
(Telefon: 351-1-347-0146, fax 315-1-346- 1976)

Pension

Gæstehuse, B&B eller private indkvarteringsmuligheder findes over hele landet. Kig efter E for estalgen (inn).

Vandrehjem

Vandrehjem og hostels, hvor man sover på sovesale, finder man mange steder I Portugal.

Andre overnatningsformer

Noget relativt nyt i Portugal er kombinerede lejligheder og hoteller. Man bor altså i en lejlighed, men nyder samtidig godt af hotellets serviceydelser. Kig efter et A for at finde disse steder.

Lokal transport

Fly

Der er indenrigsafgange mellem Porto, Lissabon, Azorerne og Madeira.
Book flybilletter her.

Bus

Busser er cirka en tredjedel billigere end tog i Portugal og kommer også ud i krogene af landet. Det statsejede Rodoviára Nacional dækker hele landet undtagen den nordligste del.

Tog

Der er mange hurtigtoge i Portugal blandt andet IR, IC og Servico Alfas, som er de hurtigste og mest luksuriøse. Tognettet rækker ud til store og mellemstore byer i landet.
Togselskabet i landet hedder CP, Caminhos de Ferro Portugueses, EP.

Taxi

Det er nemt at få en taxi de fleste steder i Portugal, og det er en billig og behagelig fornøjelse. I store byer bruges taxameteret, men i mindre skal man aftale en pris.

Billeje

I alle større byer og i lufthavne i Portugal kan man leje biler. Man skal være 21 år får at leje en bil. Kig efter lokale biludlejere, der er billigst.

Båd eller færge

Der sejler færger fra Lissabon til Madeira og. Tag også færgen fra Bilbao i Nordspanien og kom den vej ind Portugal.

Andre transportformer

I de store byer er der ud over de almindelige transportformer også sporvogne og metro.

Specielle forhold

Er man golfentusiast er Portugal det rigtige sted at feriere. Over hele landet er der gode muligheder for at spille golf, og især Lissabonkysten og Algarvekysten har gode golfbaner.

Har du fået lyst til at rejse til Portugal?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Charter (fly+hotel)
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Rejsetilbud