Seværdigheder Jordan

Seværdigheder Jordan

Seværdigheder » Jordan

Amman

Amfiteatret i Amman

Det gamle romerske amfiteater er hovedstaden Ammans mest interessante seværdighed. Med 6000 siddepladser fylder teatret godt op i centrum af byen. Man regner med, at det blev bygget i det andet århundrede efter Kristi. Siden har tidens slid lagt det i ruiner, men nu er det delvist restaureret.

Det arkæologiske museum i Amman

Ikke langt fra amfiteateret ligger det nationale arkæologiske museum. Jordan er velsignet af en rig historie, der strækker sig mange tusind år tilbage. Det viser sig, så snart man stikker en spade i jorden, for så vælter det op med fortidsminder. Mange af dem, der i årenes løb er dukket op af sandet, findes i dag på det arkæologiske museum. Museet er bestemt et besøg værd, også selvom man ikke har en stor baggrundsviden om oldtidshistorie.

Markedet i Amman

Ammans oprigtigt venlige og imødekommende befolkning kan man komme på to-mandshånd med i det livlige og til tider kaotiske marked omkring Kong Husseins moské. Befolkningen består dels af oprindelige jordanere, dels af en stor gruppe palæstinensiske flygtninge, der er kommet til Jordan i forbindelse med krigene mod Israel. Begge grupper er generelt gode til engelsk og interesserede i at snakke med fremmede.

Jordan

Petra

Opført i det tredje århundrede før Kristi, ødelagt af flere jordskælv senest i 555 efter Kristi, genopdaget i 1812 og færdigudgravet i 1958. Det er i korte træk den utrolige historie om Nabatæernes hovedstad. Bedst kendt i dag er skatkammeret med sin karakteristiske to-etagers facade hugget ind i den enorme klippe. Men byen rummer flere skatte, blandt andet et teater, en triumfbue og flere templer. Flere af seværdighederne udfordrer den besøgendes klatreevner, men ingen er dog af den grund umulige at nå frem til.

Ørkenområdet Wadi Rum

Wadi Rum lidt sydligere end Petra er et fantastisk ørkenområde omkring beduinlandsbyen Rum (wadi betyder udtørret flod seng). Landskabet har lagt sand og sten til flere af scenerne i storfilmen Lawrence of Arabia, og man bør unde sig selv at tilbringe natten under den åbne himmel, så man får både solnedgang, stjernehimmelen og solopgangen med.

Rejsetype København Billund Aalborg
Flybilletter t/r Fra 1.869,- - -
Priserne er oplyst som pris pr. person

Book dine seværdigheder her

Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.