Solnedgang bag Eiffeltårnet i Paris med en varm orange himmel og silhuetten af byens skyline.

Seværdigheder Pakistan

Gilgit

Byen Gilgit

Byen Gilgit er det administrative hovedkvarter i dette område, og fyldt med turister mellem maj og oktober. De søger alle lidt komfort i form af større madudbud, end de ellers kan finde i resten af området. Samtidig er det et glimrende sted at opleve de lokale, der er taget til byen for at handle. Du er ligeså meget en attraktion for dem, som de er for dig.

Islamabad

Lok Virsa museet

Lok Virsa er landets bedste etnografiske museum. Det er i verdensklasse og bestemt et besøg værd, hvis du vil forstå folkene fra dette særprægede land bedre. Udover befolkningens historie og efterladenskaber, er der en afdeling med traditionelt håndarbejde i træ, stof og ler. Her er det muligt at se, hvordan de souvenirs, du køber, egentlig skal se ud.

Parkerne

Nyd roen og folkelivet i en af Islamabads mange parker. Eksempelvis Shakarparian Park, hvor der er en afdeling med mange skulpturer og en fantastisk udsigt mod begge byer (Islamabad og Rawalpindi).

Shah Faisal Moskéen

Asiens største moske med plads til 100.000 tilbedere. Den svulstige marmorbyggede moské kostede 50 millioner $USD, hvoraf de fleste penge kom fra Saudi Arabien. Det er ikke altid lige velset for turister, så vær diskret og undgå middagsbønnen, specielt om fredagen.

Karachi

Bydelen Saddar

Karachis bycenter og hovedindkøbsområde. Her kan man finde alle varer fra læderting og krydderkage til Chanél parfume. Gå rundt i de forskellige områder og se på folkelivet. Noget nyt sker på hvert et gadehjørne.

Dhobi Ghat ved flodbredden

Tag tidligt om morgenen ud til dette sted. Pakistans største vaskeri! En 3 til 4 kilometer lang flodbred omdannes til et vaskeri, hvor der vaskes og farves tøj alt imens, der sludres og fortælles historier. Bliv ikke forbavset, hvis du bliver budt på en glas te med mælk.

Moskéen Masjid-i-tuba (Defence housing society mosque)

Med verdens største kuppel med en diameter på 72 meter, bliver de fleste imponerede over dette bygningsværk. Bygget i hvid marmor og med tusindvis af spejle i loftet, som stjerner, giver stedet en helt speciel oplevelse.

Karakoram (Nordpakistan)

Balistan regionen

En time syd for Gilgit og væk fra Karakoram Highway ligger denne region, kendt som “Lille Tibet”. Det skyldes den store koncentration af tibetanere, der så tidligt som i 1700-tallet vandrede hertil. I dag er området også beboet af andre folkeslag, og det er et eventyr at tage fra landsby til landsby og se folkelivet.

Bjergene og folkene

Den væsentligste grund at tage til denne region er ikke specielle kulturelle seværdigheder. Det er bjergene, de barske, øde og visse steder frodigt grønne bjerge, der trækker, sammen med indbyggerne, der alle er utroligt gæstfrie. Oplev et bredt tandløst smil fra en gammel mand, hvor vind, vejr, bidende frost og brændende sol har ommøbleret hans ansigt. Mange trekker også i dette område.

Dalkløften Hunza

Hunza er en dalkløft, der bryder bjergkæden på Karakoram Highway. De venlige lokale byder dig velkommen til deres naturskønne område. Det er mere åbent for turister og mere udviklet end andre dele af landet uden af den pakistanske charme er forsvundet, snarere tværtimod. De snoede floder gennem de brune bjerge med sneklædte bjergtoppe gør det ikke svært at forstå at flere opfatter dette område som Shangri-La, det forsvundne paradis.

Lahore

Byen Lahore

Pakistans vigtigste økonomiske og kulturelle by skræmmer turisten først. Forurening og sociale problemer giver et dårligt førstehåndsindtryk, men det tager ikke lang tid at værdsætte den prægtige arkitektur, de grønne parker og haver, moskéer og templer. Det er ikke svært at flygte fra det 21. århundrede.

Pakistan

Karakoram hovedvejen

Karakoram Highway er egentlig blot en hovedvej fra Islamabad til Kina. Det er en rejse til en anden verden. Gennem snoede øde veje højt i Himalaya kommer du gennem landsbyer, hvor forskellige etniske folkeslag byder dig velkommen til deres simple og skønne hjemegn.

Ruinbyen Moenjodaro

Af de mere end 165 arkæologiske steder i Indus dalen er dette den mest storslåede fra den antikke civilisation (grundlagt cirka 2500 år før Kristi). Ruinbyens imponerende historie kan opleves i et tilhørende museum.

Togtur gennem Bolan Pass

Er du træt at trekke i bjergene, vandre museer tynde og udforske de særprægede byer på egen hånd, så tag toget gennem Bolan Pass. Mageligt tilbagelænet i togkupeen kan du nyde nogle af de mest storslåede naturoplevelser i Pakistan.

Trekking op til K2

Fra sidst i april til slutningen af oktober, inden vinteren sætter ind, er det muligt at trekke i det nordlige Pakistan og op til K2 Base Camp (5135 meter). Er du veltrænet, selvforsynende og forholdsvis øvet, venter der en barsk og naturskøn tur i de øde og forholdsvis lidt besøgte områder.

Peshawar

Khyber passet

Dette grænseland mellem nuværende lande og tidligere kongeriger ligger ikke langt fra Peshawar. Man tager ikke hertil for udsigtens skyld, men i mindet om alle de mennesker, der i tidernes løb har transporteret handelsvarer fra en del af kontinentet til en anden. Khyber passet er en ide. En drøm. Og midt i denne drøm og i naturskønne omgivelser bor mange af de bjergstammer, der gør området usikkert.

Peshawar museum

Udover buddhistisk og gandaraisk kunst er der en fin etnografisk samling fra stammefolkene i dette område. Hvis du vil forstå deres forskellighed fra den almindelige pakistaner, er det et godt sted at starte.

Peshawars gamle bydel

Den gamle bydel er grunden til at komme til Peshawar. Du vil næppe blive træt af at observere de mange forskellige etniske grupperinger. De forskellige bjergstammer vandrer rundt i deres forskellige klædedragter og ser på, hvad den moderne verden kan forsøde deres tilværelse med. Æsler vandrer mellem de forskellige overdækkede basar gader med varer og forsyninger.

Punjab

Byen Bahawalpur

Bahawalpur er en af Punjabs mest behagelige overraskelser. Den afslappede by har den mest gæstfri befolkning i hele det sydlige Pakistan. Bliver du inviteret hjem til te, kaffe eller mad, så accepter og nyd denne glimrende måde at få et indblik i den pakistanske dagligdag.

Landsbyen Uch Sharif

Langt væk fra alting ligger denne lille landsby på en bjergtop med en fantastisk udsigt. Men det er byens historie og dens hellige betydning, turen hertil er værd. Byen er bygget i det 5. århundrede før Kristi af hinduer og senere med besøg fra Alexander den Store. Det er hovedsæde for den mystiske religiøse sekt Sufierne og et Sikhisk pilgrimssted. Så er religion sagen, er dette stedet.

Har du fået lyst til at rejse til Pakistan?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Book dine seværdigheder her