Seværdigheder New Zealand

Akvariet Kelly Tarltons Underwater World & Antarctic Encounter (Auckland)
Seks kilometer øst for centrum ligger dette fascinerende akvarium. Når man skal se på fiskene kommer man gennem en tunnel med et slags rullende fortov. Man kan til hver en tid stå af og kigge nærmere på de farvestrålende fisk. Meningen med stedet er at give de besøgende en oplevelse af, hvad det er man ser, hvis man dykker ud for New Zealands kyst.
Tårnet The Skytower (Auckland)
The Skytower er landets højeste bygning og højere end Eiffel Tårnet. Man kan komme op i toppen af tårnet, hvor der er restauranter, caféer og et kasino. Der er en fremragende udsigt fra toppen, hvor man kan se hele byen og en stor del af det omkringliggende område. I blæsevejr kan tårnet svinge op til en meter.
Avon floden (Christchurch)
Floden Avon løber gennem Christchurch, og det er et afslappende sted at gå en stille tur. Der er også mulighed for at leje en kano og sejle en tur op ad floden i den smukke landskab. Yderligere sejler der også en del pramme på floden, som der er mulighed for at få en tur med.
Canterbury Museum (Christchurch)
Dette museum ligger ved indgangen til Botanisk have. Museet har en god udstilling med artefakter fra den tidlige kolonitid. Yderligere har museet en fremragende udstilling om udforskningen af Antarktis og hele historien omkring Antarktis.
Naturområdet The Orana Park Wildlife Trust (Christchurch)
Orana Park Wildlife Trust har et fremragende stisystem, hvor man kan se adskillige farvestrålende fuglearter. I parken er der også mulighed for at se blandt andet løver, giraffer, zebraer og aber. Parken ligger cirka 20 minutters kørsel fra Christchurch.
Byen Kaikohe (Kaikohe)
Byen Kaikohe ligger i den centrale del af Northland og har stærke maori traditioner. Der har tidligere været mange kampe mellem forskellige maori stammer i byen, og der bor stadig mange maori folk i området. Byen byder yderligere på en lille landsby, der er opbygget som et historisk sæt. Der er små huse, en gammel retsbygning, en skole, et fængsel og så videre. Et meget fascinerende sted at lære om landet historie.
Queen Charlotte vandrestien (Marlborough Sounds)
Hele turen på Queen Charlotte Track tager tre til fire dage, det kan også gøres hurtigere, hvis man springer over nogle steder og sejler med båd i stedet. Området byder på eminent kystlandskab og tykke skovområder. Turen kan tages af folk i alle aldre.
Bay of Islands Maritime & Historic Park (New Zealand)
Denne maritim- og historiepark strækker sig over et enormt område. I parken er der masser af vandrestier, de kan tage lige fra ti minutter til ti timer. Når man går rundt i området og på nogle af øerne er der masser af imponerende natur og fascinerende historiske steder.
Delfin svømning (New Zealand)
Man kan komme på delfin svømmeture fra bugten. Der er arrangerede ture, der sejler ud til delfinernes normale opholdssted, hvor man få en svømmetur med en delfin. Hvis ikke delfinerne viser sig på turen, er den gratis. Man kan komme ud og svømme med delfinerne hele året rundt.
Great Barrier Island (New Zealand)
Hvis man har lyst til at komme lidt væk fra menneskemyldret er Great Barrier Island et perfekt sted. Her er lange, hvide sandstrande, masser af vandrestier, skovområder og naturlige varme kilder, et skønt sted at koble af og nyde naturen
Kajakture (New Zealand)
I Bay of Islands kan man komme på kajaktur, turen går fra Waitangi og helt op til de smukke Haruru vandfald, hvor der er fremragende muligheder for at få en svømmetur. Kajakturen tager en hel dag, og man ser et stort område af bugten med ene smukke landskab efter det andet. Man kan leje kajakkerne på stranden.
Kajakture (New Zealand)
Kajakture i dette område er en fantastisk oplevelse. Man kan leje kajakker alene eller med guide. Man kan sejle rundt på søerne Te Anau og Manapouri eller en tur rundt i sundet. Synet af søer, fjorde, beplantning og vandfald fra kajakken vil være helt fænomenalt.
Kajakture i sundet (New Zealand)
The Marlborough Sounds Adventure Company i Picton organiserer kajakture rundt i sundet. Man kan tage på ture der varer fra en til fire dage, og afhængig af længden på turen kommer man rundt og ser det fantastiske landskab omkring og på øerne.
Kawau øen (New Zealand)
Kawau øen ligger ud for byen Warkworth. Øens mest interessante historiske seværdighed er Mansion House. Et imponerende hus bygget i 1846 af en tidligere guvernør. Huset var i mange år et hotel, men er nu lavet om til et museum. Ellers har øen mange gode vandrestier og skønne hvide sandstrande.
Milford Track (New Zealand)
Denne fire dages vandretur bliver beskrevet som en af de smukkeste i verden. Der er restriktioner på antallet af folk, der kan komme på turen, fordi man gerne vil beskytte den fascinerende natur. Der er hytter undervejs, hvor man overnatter. Turen er klart bedst fra oktober til april.
Mt. Cook National Park. (New Zealand)
I national parken kan man komme på en fantastisk trekking tur i Copland passet. Det tager fire dage og kan kun gøres i godt vejr og af erfarne trekkere. Terrænet varierer fra gletschere og snemarker til regnskov og varme kilder. Selve passet er 2150 meter højt og er omgivet af 3000 meter høje bjerge. Hvis man kan klare turen, er det uden sammenligning en oplevelse for livet.
Otago halvøen (New Zealand)
Otago halvøen er et vigtigt område for de vilde dyr i de store skovområder. Her kan man opleve albatrosser, pingviner, sælkolonier og akvarier. Yderligere er området spækket med museer og historiske seværdigheder.
Te Ana-au hulerne (New Zealand)
Disse imponerende huler ligger på den vestlige side af søen Te Anau, de optræder i gamle maori legender, men blev først opdaget i 1948. Man kan kun komme hen til hulerne med båd, da de ligger helt ned til vandkanten. Hulerne former et magisk 200 meter langt hulesystem med vandfald, der løber ned af bjergsiden.
Trounson Kauri Park (New Zealand)
Nord for Dargaville ligger denne naturpark. Inde i parken er der masser af vandrestier, der slynger sig ud og ind mellem smukke naturlandskaber. Store områder af parken er dækket af skov med små vandløb ind i mellem. Man kan komme på guidede ture i parken om natten, hvor man får en god indsigt i planter og parkens dyreliv om natten.
Øen Stewart (New Zealand)
Øen Stewart er landet tredjestørste ø og et delikatesse for ornitologer. Der er kakaduer, parakitter og den sjældne kiwifugl, der her er et ret normalt syn. Øen har et godt netværk at vandrestier og hytter i den nordlige del, mens den sydlige del stadig er næsten uudforsket.
Gejserområdet Orakei Korako (Nordøen)
Orakei Korako ligger i nærheden af byen Rotorua. Området er kendt for dets mange gejsere, der springer adskillige meter op i luften. Mellem gejserne finder man desuden mange brandvarme mudderpøle, der står og bobler.
Tongariro National Park (Nordøen)
Tongariro national park står på UNESCOs liste over fredede områder. National parken er hjemsted for området højeste bjerg Mount Ruapehu, der er 2797 meter højt. Yderligere finder man stadig aktive vulkaner i området, der også er kendt som et fremragende skisportsområde.
Elastikspring fra de klassiske broer (Queenstown)
Der er flere steder at springe bungy jump i Queenstown. Et af de populære steder er Kawarau Suspension Bridge, der var et af de første steder i verden til at tilbyde springet. Broen er 43 meter oppe over floden, og stedet ejes af AJ. Hackett, der i 1986 sprang bungy jump fra Eiffel tårnet. Hvis Kawarau ikke er høj nok, kan man springe fra the Pipeline, der er 102 meter høj, eller man kan tage springet fra en helikopter.
Skyline Gondola (Queenstown)
Hvis man gerne vil have et overblik over byen og den smukke sø, kan man tage en lille kabel lift op til toppen af byens højeste bakke. Fra toppen er der en fantastisk udsigt over hele området. Man kan tage liften ned igen, men man kan også gå ned at bakken gennem skoven.
White-Water rafting (Queenstown)
Floderne omkring Queenstown er fremragende til rafting. Det er primært Shotover og Kawarau floderne, der bliver brugt. Floderne bliver vurderet efter, hvor farlige de er at sejle på, hvilket også afhænger af vejret, og Shotover canyon er en af de farligste i området. Turen tager cirka 4-5 timer.
Te Whakarewarewa området (Rotorua)
Navnet er såmænd kort for Te Whakarewarewatangaoteopetauaawahiao, I daglig tale kaldes stedet bare Whaka. Whaka er det største område med varm underjordisk aktivitet. Den mest spektakulære gejser i området er Pohutu, en aktiv gejser, der cirka en gang i timen springer op til tyve meter i tykke sprøjt, gejseren sprøjter i 5-10 minutter, når den er i gang, men til tider sprøjter den helt op til 30 meter i korte sprøjt.
Varme kilder (Rotorua)
Man kan bade i disse thermal pools, hvor den mest populære er Polynesian Spa. Allerede i 1886 blev der bygget et badehus ved kilderne. Det siges, at kilderne har en gavnlig effekt på helbredet, og at man kan blive helbredt for diverse sygdomme i kilderne.
Vulkandalen Waimangu (Rotorua)
Waimangu Volcanic Valley er et andet område med høj underjordisk aktivitet. I området kan man for eksempel se the Waimangu Cauldron, en bleg, mørk sø, der står og damper ved 53 grader. I dalen kan man også se den tidligere så aktive gejser Waimangu, der mellem 1900 og 1904 sprang op til 500 meter op i luften og var verdens største gejser.
Abel Tasman National Park (Sydøen)
Abel Tasman National Park står på UNESCOs liste over bevaringsværdige områder, og med god grund. Parken, der strækker sig over et langt kystområde, er præget af en bakket og klippefyldt kystlinie kun afbrudt af skønne, hvide sandstrande, der tiltrækker masser af mennesker i de varme sommermåneder.
Nelson Lakes National Park (Sydøen)
Nelson Lakes National Park står på UNESCOs liste over bevaringsværdige områder. Parken byder på fremragende naturområder, hvor man i sommermånederne kan svømme i de skønne søer, mens man om vinteren kan dyrke alle former for skisport på parkens mange bakker og bjerge.
Den gamle regeringsbygning (Wellington)
I dette område står den gamle regeringsbygning, der er en af verdens største bygninger i træ. Bygningen er lavet, så man skal helt tæt på for at se, at det virkelig er træ og ikke sten, den er lavet af. Bygningen er nyrestaureret og indeholder forskellige kontorer.
Kabel liften (Wellington)
En af Wellingtons hovedattraktioner i det fri er en kabel lift, der går fra Lambton Quay op til Kelburn. Fra liften kan man se ud over hele byen. Fra toppen kan man vandre ned til byen igen gennem Botanisk have.
Te Papa - Museum of New Zealand (Wellington)
Te Papa er landets national museum. Det åbnede i 1998 og ligger i en fantastisk bygning på havnefronten. Museet har en stor samling artefakter fra maori kulturen, men præsenterer hele landets historie med imponerende historiske udstillinger.
Rejsetype København Billund Aalborg
Flybilletter t/r Fra 7.446,- Fra 9.429,- -
Priserne er oplyst som pris pr. person

Område og byseværdigheder

Område: 
By: 
• Auckland
• Christchurch
• Kaikohe
• Queenstown
• Rotorua
• Wellington
Rejsetilbud
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.