En rytter på en hest ser ud over et storslået bjerglandskab med åbne vidder og en flod.

Seværdigheder Mongoliet

Gobi ørkenen

Klostret Gimpil Darjaalan Khiid

Dette kloster ligger i Dondgov-provinsen. Klostret er bygget sidst i 1800-tallet og blev dedikeret til Dalai Lama efter hans første besøg i Mongoliet. Inde i klostret ligger Damba Darjalan Süm templet. I dag lever der 10 munke i templet.

Sandbankerne Khonogoryn Els

Khonogoryn Els er nogle af de mest spektakulære sandbanker, man kan se i Mongoliet. De er også kendt som “De syngende sandbanker”. De rager 800 meter op i luften, er 20 kilometer brede og omkring 100 kilometer lange. Er man fyldt med energi, kan man kravle op til toppen. Og her venter belønningen for anstrengelserne i kraft af en storslået udsigt.

Syd Gobi Museet

Overraskende nok rummer dette museum ikke særlig mange dinosaurusfund. Kun et par knogler og æg kan man se på museet. Derimod rummer museet nogle smukke malerier, en enorm udstoppet grib og nogle buddhistiske relikvier.

Mongoliet

Chinggis Khaans mur

Ruinerne af Chinggis Khaans mur strækker sig over 600 kilometer fra Khentii aimag til Kina. I virkeligheden blev muren ikke bygget af Chinggis Khaan, men af manchuerne for at holde de mongolske horder væk,

De varme kilder ved Shargaljuut

Shargaljuut er den største attraktion i Bayankhongor aimag-provinsen i Gobi-ørkenen. Over 300 varme og kolde kilder springer op af jorden ved Shangaljuut. De varme kilder, der kan blive op til 50 grader varme, siges at kunne helbrede sygdomme og lidelser. Området er også interessant, fordi der er fundet dinosarusfossiler.

Det Centrale Provins Museum

Museet ligger i Zuunmod i Töv-provinsen. Som de fleste andre lokale museer i Mongoliet giver det et godt indblik i den lokale geologi, flora og fauna og har en afdeling med udstoppede dyr. Museet har også nogle interessante fotografier af slagene mellem mongolerne og japanerne i 1939.

Klostret Erdene Zuu Khiid

Erdene Zuu betyder “Hundrede skatte” . Klostret er det første buddhistiske center i Mongoliet. Det blev påbegyndt i 1586, men stod først færdigt mere end 300 år senere. Under den stalinistiske udrensning i 1932 blev det meste af klostret ødelagt, men efter kommunismens fald har det genvundet det meste af fordums pragt.

Klostret Gandantegchinlen Khiid

Frit oversat betyder Gandantegchinlen Khiid ” det store sted for total nydelse”. Klosteret er stadig et af de vigtigste i Mongoliet og er et fantastisk syn. Byggeriet af klostret blev påbegyndt i 1838, men først fuldført mange år senere. I dag bor der over 150 aktive munke i klostret.

Klostret Manzshir Khiid

Klostret finder man i Töv-provinsen i det centrale Mongoliet. Da det blev grundlagt i 1733 havde klostret over 20 templer, og der boede 300 munke. Desværre blev det ødelagt under de Stalinistiske udrensninger i 1932. I dag er dele af klostret blevet restaureret, og man kan sagtens danne sig et indtryk af dets storhed.

Moderklippen

Moderklippen ligger nær landsbyen Khöshigiin i Töv-provinsen. Mongolerne besøger den hellige klippe, der efter sigende har overnaturlige kræfter, for at søge råd og vejledning. Jorden rundt om klippen er også hellig, og derfor må man ikke fjerne det affald, der ligger på jorden.

Nationalhistorisk Museum

Det store museum i Ulaan Baatar har tre eteger fyldt med spændende udstillinger. Specielt udstillingen på anden sal er interessant. Her kan man se en storslået samling af nationaldragter og hatte fra alle etniske minoriteter i landet.

Vandfaldet Orkhon Khürkhree

Det storslåede vandfald finder man i Övörkhangai-provinsen i det centrale Mongoliet. Vandet er skabt af vulkanske aflejringer og jordskælv for omkring 20.000 år siden. Vandfaldet kaldes også Ulaan Tsutgalan.

Vinterpaladset

Vinterpaladset i Ulaan Baatarblev blev bygget fra 1893 til 1903. Det var på Vinterpaladset at Mongoliets 8. levende Buddha og konge, jebtzun Damba hutagt VIII boede i 20 år. Paladset slap for ødelæggelse efter kongens død og er i dag et museum.

Ulaan Chuluutayn Dugang

Choijin Lamas Kloster Museum

Museet er også kendt som Religionsmuseet. Choijin Lama er en ærestitel, der tildeles munke. Klostret var hjemsted for Luvsan Haidav Choijin Lama, der var bror til Jebtzun Damba Hutagt VIII, der opførte Vinterpaladset. Der ligger fem templer på klosterområdet.

Nairamdal Park

Naimradal betyder venskab. Parken, der i dag er i en lidt trist forfatning, er et dejligt sted at besøge om morgenen, når resten af byen endnu ikke er vågnet. I weekenderne er der utrolig mange børn i parken, der blandt andet har en trafiklegeplads. Man kan leje både om sommeren og stå på skøjter om vinteren på søen i parken.

Zanabazar Kunstmuseum

Dette museum har en meget fin samling af malerier, skulpturer og billedskærerarbejder, hvoraf mange er skabt af den buddhistiske kunstner Zanabazar. Museet rummer en udstilling, der beskriver Zanabazars liv og baggrunden for hans værker.

Book dine seværdigheder her