Solnedgang bag Eiffeltårnet i Paris med en varm orange himmel og silhuetten af byens skyline.

Seværdigheder Nicaragua

Bluefields

Byen Bluefields

Byen ligger et godt stykke fra alt andet, og det er en langsommelig og ubehagelig rejse, hvis man ikke tager flyet derned. Orkanen Joan tog det meste af byen med sig i 1988, så det er kun resterne af den koloniale arkitektur og husene på stolper, der er tilbage. Det gør nu ikke badeområdet mindre attraktivt, og stedet ligger stadig i et fantastisk naturområde.

Granada

Byen Granada

Nicaraguas ældste by er Granada, der ligger på bredden af Lago del Nicaragua. Den charmerende by huser blandt andet museum Convento de San Francisco, der udstiller masker og statuer, der blev fundet på en af søens øer, der regnes for at være over 2000 år gamle.

León

Byen León

Nicaraguas intellektuelle og kulturelle centrum har længe været byen León, der har fostret den sandinistiske revolution. Der er vægmalerier og skudhuller til at minde om de revolutionære begivenheder. Desuden er León en af de få byer, der er endnu har en del af arkitekturen fra kolonitiden intakt.

Managua

Den nye katedral

Nueva Catedral de la Purísima Concepcíon, den nye katedral, skriger på opmærksomhed med sin lyserøde og lilla kupler. Mange finder den afskyelig, men den er et besøg værd alligevel.

Museet Las Huellas de Acahualinca

Det forhistoriske Nicaragua kan ses på dette museum, der blandt andet huser det sted, hvor 9000 år gamle fodspor blev fundet. Fodsporene vender mod Lago del Nicaragua, fordi de flygter fra en vulkan i udbrud.

Nationalpaladset

Palacio Nacional de la Cultura er en af de få bygninger af historisk værdi, der stadig står efter diverse naturkatastrofer og borgerkrig. Ved indgangen til bygningen mødes man af to enorme malerier af de to revolutionære helte Augusto Sandino og Carlos Fonseca.

Masachapa

Byen Masachapa

Denne lille beskidte by ved kysten har nogle af de mest fantastiske strande i Nicaragua. Pochomil, som en af strandene hedder, er overstrøet med fint hvidt sand og ligger ned til dejligt krystalklart vand.

Nicaragua

Havskildpadder ved La Flor

I den sydligste del af Nicaragua ligger en strand, hvor havskildpadder hvert år kommer for at lægge deres æg i sandet. Stedet er fredet, fordi op til 5000 skildpadder ankommer til stranden mellem juli og december.

Katedralen i León

Mellemamerikas største katedral ligger i León. Her er den nationale digterhelt Rubén Darío begravet. Katedralen indeholder også meget spændende religiøs kunst fra kolonitiden.

Nationalparken Volcán Masaya

Lidt udenfor hovedstaden Managua ligger denne nationalpark, hvis hovedattraktion er den rygende og spruttende Masaya-vulkan. Den er omringet af en del mindre vulkaner og nogle varme kilder, der er meget rige på mineraler. De spanske koloniherrer troede, at dette var indgangen til helvede på grund af det boblende mudder og den sivende røg, der lægger sig over stedet.

Nationalparkerne

Mange af de fantastiske naturområder i Nicaragua har opnået status af naturparker for at sikre bevarelsen af de sjældne økosystemer, der findes i landet. Landets placering halvt nede i det mellemamerikanske områder gør, at landet er et af de biologisk mest forskelligartede områder i verden. Her mødes arter fra både syd og nord, samtidig med at landet forbinder Stillehavet og det Caribiske Hav, hvilket giver optimale levebetingelser for arter fra alle dele af området.

Nicaragua søen

Mellemamerikas største sø indeholder et fantastisk dyreliv. Fiskene i søen tæller så sjældne arter som ferskvandshajer, sværdfisk og savfisk, selvom rovfiskeri har gjort dem sjældne. Fuglelivet i området er exceptionelt.

Skoven Selva Negra

Den sorte skov kaldes dette område, der ligger mellem Matagalpa og Jinotega i den nordlige del af landet. Skoven er bevokset med cedertræer, fyrretræer og mahogni, mens de mange eksotiske orkidéer kun gør det endnu skønnere. Dyrelivet er rigt, de over 200 forskellige fuglearter fylder luften med sang, mens aber og bæltedyr holder sig tættere på jorden.

Xiloá vulkanen

Omkring 20 kilometer fra Managua ligger en udslukt vulkan, der indeholder et populært udflugtssted. Den fantastiske lagune, der ligger i bunden af krateret, tiltrækker badelystne langvejs fra.

Øen Ometepe

Den største ø i Lago del Nicaragua er Ometepe, der er et godt sted at tage på vandretur. De to vulkaner, Concepcion og Maderas er populære udflugtsmål, når der trækkes i vandrestøvlerne. Forhistoriske statuer og helleristninger kan også ses på øen.

Øgruppen Solentiname

En øgruppe på 36 småøer udgør dette område, der er bedst kendt som hjem for en kunstnerkoloni, der blev oprettet i 1967 af digteren Ernesto Cardenal. Øernes dyreliv og frodige natur er en seværdighed i sig selv. Øerne er rige på aber, og så er der mere end 80 forskellige fuglearter.

Nicaraguas strande

Turistområdet Montelimar

Dette resort var Somozas tilholdssted inden revolutionen, og sandinisterne lavede stedet om til et turistparadis efterfølgende på grund af de dejlige strande i området. Hvis man bliver træt af saltvandet, findes her Mellemamerikas største swimmingpool.

Nicaraguas øer

De små øer (Las Isletas)

Las Isletas betyder de små øer, og der er tale om de over 300 af slagsen, der opstod efter vulkanen Mombacho eksploderede. De ligger nu spredt ud i kæmpestore Lago del Nicaragua. Øen San Pablo har et spansk fort, der er værd at kigge nærmere på, mens Isla Zapatera har status af nationalpark på grund af sine arkæologiske særpræg. Isla del Muerto har mange spændende hulemalerier.

Maíz øerne

Omkring 70 kilometer fra kysten ved Bluefields ligger majsøerne, der er blevet populære feriesteder på grund af de fantastiske strande, de mange palmer og de smukke koralrev, der kan udforskes med snorkel eller dykkerudstyr.

Øen El Castillo

Denne ø i Lago del Nicaragua huser et gammelt spansk fort, El Morro, der blev bygget i 1600-tallet for at beskytte øen mod pirater og britiske styrker. Hovedbyen er en hyggelig fiskerby, der har et enkelt hotel.

Book dine seværdigheder her