Kuala Lumper, Petronas Towers, højhuse, skyskrabere og klart blå himmel.

Seværdigheder Malaysia

Cameron Highlands

Robertson Rose Garden

Haven blev anlagt i 1934 af ægteparret Robertson. Rosenhaven har i dag over 100 forskellige arter, og der sælges tørrede blomster og honning.

Teplantager

Der er mange teplantager i området. Her er det muligt at se teproduktionen helt fra de friske blade til pakningen. Produktionen af te har ændret sig meget lidt i de sidste hundrede år, og man kan stadig se teplukkerne på markerne bære flettede kurve på ryggen.

Den Malaysiske Østkyst

Havskildpadder

Langs Østkysten kan man specielt i juni, juli og august ved nattetide se de prægtige dyr kravle på land for at grave deres æg ned i sandet. Lige så klodset de bevæger sig på land, lige så yndefulde er de fascinerende dyr i deres rette element, havet.

Tropeøen Pulau Tioman

Tioman er en skøn tropeø, der endnu ikke er blevet spoleret af turister. Det meste af øen er dækket af regneskov, og øen er meget populær blandt trekkere. Øen har et væld af fredfyldte palmestrande, hvor man ofte kan være i fred.

Vandfaldene ved Kota Tinggi

Cirka 15 kilometer nord for den lille by Kota Tinggi, finder man Kota Tinggi vandfaldende. Vandet falder 34 meter ned på skinnende klipper, der er blevet poleret gennem årene. Vandet løber videre ned i små bassiner, hvor det er skønt at tage sig en dukkert i heden.

Georgetown

Byen Georgetown

Den største by på øen er Georgetown. Byen er en af de mest atmosfærefyldte i hele Asien. Her finder man et mylder af små krogede gader, hvor det vrimler med gadehandlere og trishaws. Et væld af folkeslag har til huse i byen, og moskéer og templer ligger side om side. Der er mange storslåede bygningsværker i byen. Blandt andet kan nævnes Town Hall, der er bygget i gammel britisk kolonistil og det imponerende Khoo Kongsi, der er et gammelt kinesisk klanhus.

Kuala Lumpur

Moskéen Masjid Jamek

Masjid Jamek er et storslået stykke muslimsk arkitektur. Moskéen, der blev opført i 1909, ligger, hvor floderne Klang og Gombak løber sammen. Det var på præcis dette sted, at Kuala Lumpur blev grundlagt. Moskéen har forgyldte løgkupler, hvælvede søjlegange og smukke marmorgulve og ligger i en fredfyldt palmehave.

Nationalmuseet

Malaysias nationalmuseum ligger i hovedstaden Kuala Lumpur. Her kan man se de ægte kranierne fra nogle af ofrene for fortidens hovedjægere. Museet har en fin historisk samling om landets kultur og traditioner.

Petronas tvillingetårne

Petronas tvillingetårne er verdens højeste bygningsværk. De er bygget af olieselskabet Petronas og er 452 meter høje. Arkitekten hedder Cesa Pelli, og han har bygget tårnene udfra principper i den islamiske byggekunst. Byggeriets facade er i glas, og bygningen har 88 etager.

Sultan Abdul Samas bygningen

Bygningen blev opført mellem 1894 og 1897 af den britiske arkitekt A.C. Norman og betragtes som et af hovedstadens kendetegn. Bygningen er en smuk blanding af victoriansk og maurisk byggestil. I dag har Højesteret og Justitsministeriet til huse i bygningerne.

Malaysia

Batu grotterne

Batu Caves er nogle kæmpemæssige grotter, der ligger lidt nord for Kuala Lumpur. For at komme op til indgangen af grotterne skal man først forcere de 272 trappetrin, der fører op til grotterne. Den største af grotterne er 400 meter lang og 120 meter høj. Batu Caves er en hinduistisk helligdom, og hvert år er grotterne ramme om den hinduistiske Thaipusam-festival.

Kek Lok Si Templet

Templet er et af de fineste buddhistiske templer i Sydøst Asien. Kek Lok Si, står majestætisk på en bakketop ved landsbyen Ayer Itam. Templet er kæmpestort, og i midten findes De Titusinde Buddhaers Pagode. Pagoden består af mange etager, og øverst kroner en gylden spiralformet top bygningen.

Nia grotterne

I delstaten Sarawak finder man Nia grotterne. I disse grotter fandt man det ældste spor efter mennesker i sydøst Asien: Et kranie, der havde tilhørt en huleboer og kunne dateres 35.000-40.000 år tilbage. I grotterne er flere velbevarede hulemalerier, og man har fundet kanolignende både.

Taman Negara National Park

Parken ligger i regnskoven. Livet i parken foregår mest i trækronerne, og her vrimler det med fugle i alle farver og skrigende aber. Der er også tigre og elefanter i parken men de ses sjældent af mennesker. For at nå til parkens hovedkvarter, sejler man på grumsede floder, og al transport i parken er enten til fods eller i båd.

Øgruppen Langkawi

På øgruppen finder man hvide, palmekransede sandstrande. På trods af at øen er toldfrit område, er der ikke så mange turister. Derfor er øen ideel til afslapning og badeferie. Der er mange smukke vandfald på øen, og mellem øerne er der smukke koralrev, der er oplagt udflugtsmål for dykkere og snorklere.

Malaysisk Borneo (Sabah og Sarawak)

Kinabalu bjerget

Det 4101 meter høje bjerg dominerer landskabet i Kinbalu Park. Det rejser sig over den tropiske regnskov, der rummer et fantastisk planteliv, og er kendt for sine mange orkidéarter Sin højde taget i betragtning er mount Kinabalu rimelig nemt at bestige, og det kan gøres på to dage, selvom man ikke er sit livs form.

Langhuse i landsbyen Segu Bunuk

I landsbyen Segu Bunuk finder man de indfødte i Sarawaks traditionelle boligform, langhuse. Langhusene kan være op til 180 meter lange og 20 meter brede. Et langhus kan rumme op til 300 mennesker. Hver familie har sit eget aflukke, men det er på husets terrasse, at den meste aktivitet foregår. Her laves mad, repareres tøj og spises.

Orang Utan Rehabilitation Centre

I dette center trænes orangutanger, der har været i fangenskab til at kunne klare sig i naturen. I træningen lærer de at finde mad og overleve i regnskoven. Der er god mulighed for at vandre i nationalparken rundt om centret.

Turtle Island National Park

De tre skildpaddeøer ligger 40 kilometer nord for Sandakan. På disse øer kravler havskildpadderne i land for at grave deres æg ned i sandet. På øerne kan man se små skildpadder grave sig op af sandet og begive sig mod havet. Den eneste ø, der er tilgængelig for turister, er Pulau Seligan.

Penang

Bjerget Penang Hill

Malaysias første bjergstation, Penang Hill, ligger 830 meter over havets overflade. Man kan enten vandre til toppen eller tilbagelægge turen i en af de specialbyggede togvogne. Udover det kølige og forfriskende klima er der også en fantastisk udsigt over Penang og fastlandet fra bjergets top.

Kek Lok Si Templet

Templet er et af de fineste buddhistiske templer i Sydøst Asien. Kek Lok Si, står majestætisk på en bakketop ved landsbyen Ayer Itam. Templet er kæmpestort, og i midten findes De Titusinde Buddhaers Pagode. Pagoden består af mange etager, og øverst kroner en gylden spiralformet top bygningen.

Har du fået lyst til at rejse til Malaysia?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Fly+hotel
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Book dine seværdigheder her