Farverige bedeflag foran snedækkede bjerge under en klar himmel.

Seværdigheder Nepal

Janakpur

Janakpur

Oplev den mest fascinerende by i Terai. Et af de helligste tempelområder for hinduer, der vandfarter hertil i stor stil. Duft røgelsen og hør hinduerne messe “Sita Ram, Sita Ram”.

Kathmandu

Chitwan National Park

Den største af national parkerne i Terai-området. På elefantrug kan du udforske den tætte jungle, hvor utallige fugle basker i luften, mens hjorte og næsehorn vandrer efter føde. Hvis du er heldig, er der mulighed for at opleve en tiger på tæt hold. Vil du selv være aktiv, er der jungletrek og kanoroning på folden.

Hindutemplet Pashupatinath

Et af landets mest særprægede områder. Der er et hindu-tempel (adgang kun for hinduer), en hellig biflod til Ganges, hvor kvinder og børn bader, og aber klatrer på templernes tage og leger tagfat. Samtidig er det hjemsted for Sadhuer, hellige mænd. De tilbeder destruktionsguden Shiva gennem en asketisk livsstil med masser hashrygning, de er komplet fredelige og meget afslappede!

Kathmandu Durbar square

Området i midten af byen med det gamle kongepalads og templerne er et fascinerende sted. Den fremmedartede arkitektur, abernes kravlen rundt på tagene, røgelsen, de hellige saduer og den levende gudinde kumaris palads gør, at man kan tilbringe mange timer her. Kom tidligt om morgenen og sent om aftenen og se bygningerne i forskelligt lys og livets gang.

Kumari Chowk – den levende gudinde

Hjemsted for Kumarien eller den levende gudinde. En helt ung pige udpeges til stor ære for familien og holdes i denne bygning i Kathmandus hjerte. Hun bæres allevegne og må ikke bløde. Derfor afløses hun i en 10-13 års alder af naturlige grunde. Måske ser du et glimt af hende fra vinduet.

Middelalderbyen Bhaktapur

I Kathmandu dalen ligger denne fantastiske middelalderlige by, hvor tiden syntes at være gået i stå. Biler er forment adgang i centrum – en befrielse i Nepal, og husene er dekoreret med imponerende træudskæringer. Et roligt åndehul tæt på hovedstaden.

Nepal

Bjerglandsbyer og sherpakultur

Hele trekket er en stor kulturoplevelse, hvor du følger livet i landsbyerne, samtidig med du får et indtryk af hvordan sherpaerne lever. Du oplever en befolkning der lever i, med og af naturen, og hvor guderne er allestedsnærværende.

Bodhnath Stupa

I udkanten af Kathmandu bor en stor gruppe tibetanske flygtninge omkring en kæmpe stupa (helligdom med relikvie eller hellig skrift indeni). Her kan du se bordeaux klædte munke gå rundt om stupaen, mens de svinger med bedehjul. Er du heldig, kan du også opleve en bøn, hvor der mediteres og spilles på alskens instrumenter.

Kumari Chowk – den levende gudinde

Hjemsted for Kumarien eller den levende gudinde. En helt ung pige udpeges til stor ære for familien og holdes i denne bygning i Kathmandus hjerte. Hun bæres allevegne og må ikke bløde. Derfor afløses hun i en 10-13 års alder af naturlige grunde. Måske ser du et glimt af hende fra vinduet.

Limbini

Nepal største historiske seværdighed og pilgrimsområde for 300 millioner buddhister i verden. Buddhas fødested. Lidt besøgt i det varme og fugtige Terai, ligger denne perle. Tempel fra det tredje århundrede før Kristi.

Mount Everest

Med sine 8.848 meter tordner verdens højeste bjerg sig op over alle de andre i Himalaya bjergkæden. Ikke bjergbestigere kan nå komme til basecamp i 5.500 meters højde, hvorfra bjergbestigerne starter deres bestigning af bjerget.

Nagarkot Viewpoint

40 km. fra Kathmandu stiger solen op over Himalaya. Risterrasserne, de små landsbyhuse og majestætiske sneklædte bjerge er billeder på nethinden, der lang tid efter bliver ved med at dukke op. Overnat i Nagarkort (2136 m.) og begiv dig ud på mindre vandreture i nærheden.

Ofringsstedet Dakshin Kali

I udkanten af Kathmandudalen ligger dette ofringssted. Efter en naturskøn køretur ender du ved et tempel dedikeret til dødsguden Kali. Her sælges høns og geder, hvis skæbne venter et par hundrede meter væk. Nepaleserne liner op og venter til det bliver deres tur. Dyret ofres, og nogle bønner siges. Bagefter holder familien picnic. Guderne er glade, og nepaleserne mætte.

Sarangkot – Idyllisk landby og udsigtspunkt

På vejen op mod Annapurna, ligger denne idylliske landsby med et fantastisk udsyn til Himalaya. Overnat i simple tehuse og oplev det lokale landsbyliv.

Tag et meditationskursus og oplev indre ro

Kald det en seværdighed eller ej. Mange tager til Nepal for at deltage i meditationskurser. I større huse beliggende i naturen, kan du på kurser af forskellig længde lære meditationens kunst.

Tibetanske landsbyer

Gå rundt i gaderne i disse landsbyer og få fornemmelsen af livet i Tibet. De tidligere flygtningelejre er nu selvstyrende, og indbyggerne værner om deres tibetanske sprog og kultur. De bor i midlertidige telte og huse. De venter på at vende tilbage.

Trekket rundt om Annapourna

Trekket rundt om Annapourna er et krævende trek, der blandt andet involverer krydsning af passet Thorung La i over 5.000 meters højde. Trekket byder på masser af flotte udsigter til de mange høje toppe i området.

Trekket til Annapourna Basecamp

Det mest populære trek i hele Nepal går ind til Annapourna Basecamp, og det er ikke uden grund at dette trek er så populært. Fra Annapourna Basecamp har du udsigt til flere toppe på over 8.000 meter, det er et imponerende syn.

Patan

Patan Durbar square

Patan er verdens ældste buddhistiske by og gennem flere hundrede år hjemsted for et mindre kongerige. Patan er en atmosfæremættet, fantastisk og anderledes by. Durbar square er centrum i byen og for kongepaladserne. Pagoderne står majestætisk med deres imponerende træudskæringer og statuer. Patan kaldes også “byen med de 1000 gyldne tage”, og den særprægede arkitektur efterlader i hvert fald gyldne minder.

Pokhara

Phewa Tal søen

Midt i Pokhara ligger Phewa Tal søen. Her kan du sejle i kano, se de sneklædte tinder spejle sig i det rolige vand eller bare slappe af på en fredlig søbred.

Book dine seværdigheder her