Seværdigheder Indonesien

Besakih - templet over dem alle (Bali)
Besakih er Balis modertempel, det helligste af alle templer. Ikke mærkeligt at det ligger på Gunung Agungs skråninger. Hér findes tre hovedtempler dedikeret til Shiva, Brahma og Wishnu - den hinduistiske treenighed. For balinesere er et besøg til Besakis en pilgrimsfærd.
Candidasa - en gammel fiskerby (Bali)
Denne gamle fiskerby i det østlige Bali har en dejlig tilbagelænet atmosfære, og ligger tæt på en række seværdigheder.
Goa Gajah - elefantgudens hule (Bali)
Hulen er opført til ære for hindu-guden Ganesh. Stedet menes oprindeligt at være opført som et kloster i det 11. århundrede. På stedet er der også en slags swimmingpool, der måske er blevet brugt som renselse før religiøse ceremonier.
Gunung Batur - besøg en aktiv vulkan (Bali)
Gunung Batur er det naturlige valg, hvis man vil besøge en af Balis vulkaner. Den er let at bestige, opstigningen gøres om morgenen inden solopgang, og det er en fantastisk udsigt fra toppen. Der er dog mange turister og dermed også mange, der vil snyde dig.
Kuta - Balis turistcentrum (Bali)
Kuta er turist byen på både godt og ondt. Det finder man denne unge australier med surfsbrættet sammen med backpackers fra hele verden, som slapper af og nyder strand, vand og øl. Det er da heller ikke uden grund, eftersom Kuta er et billigt sted at feste. Byen er dog ikke vidre balinesisk.
Lovina - delfiner og sort sand (Bali)
Lovina, som er blevet er hotspot for backpackers, er kendt for sine strande med sort vulkansk sand og gode muligheder for at se delfiner. Både mad og overnatning er billig, specielt udenfor turistsæsonen.
Nusa Dua - hvide strande med kokosnødspalmer (Bali)
Luxusferiestedet Nusa Dua byder på hvide strande overdækket af kokosnødspalmer. Lige nord for stranden er der gode muligeheder for parasailing (faldskærm efter båd).
Sangeh - de hellige aber (Bali)
Sangeh er en hellig "monkey forest", der som navnet siger huser aber. Og der er mange af dem - det er klogest at holde sig lidt på afstand af dem, da de godt kan blive lidt aggressive. I Sangeh findes desuden to templer, samt muskatnøddetræer i hobetal.
Sanur - hvide strande og templer (Bali)
Grundet det omkredsende rev er vandet roligt ved Sanur, og er derfor idéelt til snorklere og svømmere. Kort fra stranden finder man en række balinesiske templer.
Tampaksiring (Bali)
I Tampaksiring findes en hellig helbredende kilde, hvorved templet Pura Tirta Empul (ca. 1.000 år gammelt) er opført.
Tanah Lot - postkorttemplet (Bali)
Tanah Lot er måske Balis mest fotograferede tempel. Templet er opført i det 16. århundrede på en klippe omgivet af vand. Tanah Lot tager sig bedst ud sen eftermiddag, hvor templet står som en malerisk silhouett.
Tenganan - vævernes by (Bali)
Tenganan der ligger i nærheden af strandbyen Candidasa, har igennem århundrede været delvist isolerede fra resten af verden. Her eksisterer stadige rituelle danse og skikke. Byen er desuden kendt for "dobbelt ikat"-væveteknikken, der giver tekstiler af meget høj kvalitet. Tenganan er ligesom Trunyan en Bali Aga-landsby, hvor man altid bør føre sig diskret frem.
Ubud - den rolige kunstby (Bali)
Er man til balinesiske kunstværker, er Ubud virkeligt stedet man skal besøge. Byen ligger imellem jade-grønne rismarker og smukke skove, med røde og orange orkideer. Byen er et af de sjældne steder i verden, hvor det er en fordel at ankomme stresset! Byen er simpelthen indbegrebet af fred og ro, her vil man hurtigt føle sig totalt afslappet.
Det gamle Jakarta (Indonesien)
I området Old Batavia, findes huse fra det 18. århundrede. Her bliver huse og gaderne gradvist restaureret. Et andet sight er kirken Gereja Sion, hvilket er den ældste i byen.
Det indonesiske Nationalmuseum (Indonesien)
For museumsfreaks er Indonesian National Museum et godt bud med sin store samling af genstande fra Indonesiens mange kulturelle lag og etniske grupper.
Hulu Sungai Tourist Resort (Indonesien)
Hulu Sungai er et gigantisk område i den sydlige del af Kalimantan. Med sumpe og smukke bjergrige områder mod øst.
Loksado (Indonesien)
Loksado findes i South Hulu Sungai distrikt, hvis hovedstad er Kandangan. Området ligger ca. 3 timer i bil fra Banjarmasin. Her er gode muligheder for trekking og lettere bjergbestigning. Desuden er det et godt sted at komme i kontakt med lokalbefolkningen.
Lovina - delfiner og sort sand (Indonesien)
Lovina, som er blevet er hotspot for backpackers, er kendt for sine strande med sort vulkansk sand og gode muligheder for at se delfiner. Både mad og overnatning er billig, specielt udenfor turistsæsonen.
Mount Merapi (Indonesien)
Vulkanen Merapi er en anden mulighed for en tur til naturskønne omgivelser. Vulkanen er stdig aktiv og har været i udbrud flere gange gennem de senere år.
Prambanan (Indonesien)
Prambanan ligger 13 km fra Yogyakarta, og er et hindu-tempelkompleksopført for at ære guderne og treenigheden Shiva, Brahma og Vishnu. Templerne leverer undertiden den perfekte kullisse for opførelser af de dramatiske og medrivende Ramayana balletter, hvor tilskuerne kan se flere hundrede optrædende - være det sig sangere, dansere eller musikere.
River Rafting fra Loksado (Indonesien)
Når man alligevel skal tilbage fra Loksado er det brugt at rafte en del af vejen ad Amandit-floden. Man kan også trekke tilbage til Kandangan, hvilket typisk tager 8-10 timer.
Samarinda (Indonesien)
Ligger på østkysten, et et godt udgangspunkt for ture med longboats til flodlandsbyer, såsom Tanjung Isuy, Muara Muntai og Melak (med en stor orkide-skov).
Sultanpaladset - Kraton (Indonesien)
En hovedattraktion i selve Yogya er Sultanpaladset Kraton, der blev opført i det 18. århundrede. Mod entre kan man se på de fine gemakker; et udmærket tidsfordriv til et par ledige timer. Her kan man også besøge Taman Sari, som også kaldes "vandslottet".
Mount Bromo (Java)
Vi du opleve noget der mest af alt ligner et månelandskab? Så er Mount Bromo på Øst-Java sagen. Bromo er del af nationalparken Bromo Tengger Semeru, der strækker sig over ca. 800 km2. Bromo er stadig særdeles aktiv. Der er mulighed for udflugter på hesteryg til kraterkanten.
Flower Island (Kalimantan)
Ligger i Barito-floden, og er et fredet skovområde. Her findes mange aber, der kun eksisterer på Borneo. Deriblandt næseaben. Kaget Island er en anden ø i floden, der bestemt er et besøg værd.
Afslapning på Gili-øerne (Lombok med Gili øerne)
Disse tre perler - Air, Meno og Trawangan - i det blå hav i det nordvestlige hjørne af Lombok har igennem snart mange år tiltrukket backpackere og andet godtfolk. I starten var der ingen elektricitet på øerne; men udviklingen har nået til øerne; på ondt og godt. På Gili slapper man af, solbader, snorkler, hygger sig med rejsevennerne. That's it!
Vulkanen Gunung Rinjani (Lombok med Gili øerne)
Gunung Rinjani er med sine 3.726 m det højeste bjerg på Lombok, og den aktive vulkan var sidst i udbrud i 1995. Det er muligt at trekke op ad bjerget; typisk kan man arrangere treks med en varighed på 4 dage.
Væverierne i Sukarara og omegn (Lombok med Gili øerne)
Væverierne ved vestkysten, er centeret for vævning af tekstiler og fletning af kurve. Desuden findes her specielle stenhuse. Væveteknikken kan studeres, og der er naturligvis en masser til salg.
Keli Mutu - på Flores (Nusa Tenggara)
Mount Keli Mutu er måske landets mest spændende naturfænomen. Det helt fantastiske er de tre kratersøer, hvis skarpe farver ændrer sig konstant. Lidt som farverne på en malers palet. Mineraler menes at være ansvarlige for farvespillet.
Komodo - dragernes ø (Nusa Tenggara)
Øen Komodos hovedattraktion er ubestrideligt de såkaldte Komodo-varaner, som faktisk kan være ret aggressive. Desuden findes der lignende varaner på øen Rinca og på den vestlige del af Flores.
Dykning og snorkling ved Togian øerne (Sulawesi)
Ved Togianøerne i det nordlige Sulawesi finder du nogle af verdens bedste snorkel og dykkerområder. Her er flere forskellige slags rev og mange faverige fisk.
Rantepao (Sulawesi)
Lille, men spændende by, der tiltrækker mange turister takket være kulturen, hvoraf ceremonierne udgør et vigtigt trækplaster.
Torajaland (Sulawesi)
Kendes som "de himmelske kongers land". Her er folket kendt for deres rigt udsmykkede huse, samt for at begrave deres døde i lodrette klippesider. Begravelser, der først sker efter lange og indviklede ceremonier.
Bohorok Orang-Utan Rehabilitation Center (Sumatra)
I dette center arbejder man med den beundringværdige opgave, at træne orangutanger der har været i fangenskab til at klare sig selv i naturen. Der er mulighed for at se orangutangerne blive fodret og for at se video om centrets arbejde.
Gunung Leuser National Park (Sumatra)
En af verdens største nationalparker - beliggende i det nordlige område. Parken inkluderer et rehabiliteringscenter for orangutanger. Området, der starter ved Bukit Lawang og udgør omkring 10.000 km2, byder på gode muligheder for junglevandring krydret med synet af de smukke orangutanger. Og resten af dyrelivet: 320 fuglearter, 176 pattedyrsarter, 194 forskellige krybdyr, og 52 paddearter. Plantelivet er endnu mere omfangsrigt.
Lake Toba (Sumatra)
Lake Toba er en af de helt store magneter. Toba-søen er den største sø i hele Sydøstasien, og er faktisk et enormt vulkankrater fyldt med vand. I søen, der ligger 176 km fra Medan, ligger øen Samosir fint placeret. Samosir er hvor rejsende bor, alt imens de kan nyde naturen og de specielle Batak-huse, der ligger spredt ud over hele øen.
Siberut øen (Sumatra)
De eventyrlystne kan med fordel besøge Siberut Island, hvor det oprindelige Mentanavi-folk stadig kan opleves. Alt på øen er meget primitivt, men et besøg på øen er absolut en oplevelse værd.
Borobodur - Her bor Buddha (Yogyakarta)
40 km vest for Yogyakarta ligger Indonesiens største attraktion, det kæmpestore Buddhistiske tempelkompleks Borobodur. Her finder man utallige flot udskårne stenrelieffer, samt Buddha-figurer i massevis. Borobodur er et meget stemningsfuldt sted - især ved daggry - og skal simpelthen opleves hvis man alligevel er i Yogyakarta.
Rejsetype København Billund Aalborg
Flybilletter t/r Fra 4.276,- - -
Charter (fly+hotel) Fra 6.043,- Fra 8.687,- Fra 9.658,-
Priserne er oplyst som pris pr. person

Område og byseværdigheder

Område: 
By: 
• Yogyakarta
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.