Seværdigheder Letland

Jurmalas natur (Jurmala by)
Jurmalas natur har i århundreder tiltrukket turister. Hvad enten man som patient besøger et af byens kursteder for at nyde godt af områdets helsebringende kilder og mudderbade, eller blot kommer for at bade og slikke sol, er området været helt perfekt. Området er stadig fantastisk smukt, men naturen er kommet til kort over for de lettiske virksomheders massive udledninger i Riga-bugten, så myndighederne fraråder i dag alle former for badning.
Lozmetejkalns området (Jurmala by)
Sydfor Jurmala ligger Lozmetejkalns, den berømte slagmark hvor svagt bevæbnede lettiske soldater under første verdenskrig formåede at nedkæmpe en række stærke tyske stillinger. Området er i dag fyldt med grave, der tavst fra deres plads langs vejen vidner om krigens absurditet.
Motormuzejs museet (Letland)
Lidt uden for Riga ligger det fascinerende bil- og motorcykelmuseum, Motormuzejs. Museet råder over en lang række biler af nyere og ældre dato, og blandt de virkelige kuriositeter er Joséf Stalins skudsikre limousine.
Frihedsmonument (Riga)
Det nationale samlingspunkt Rigas og hele Letlands frihedsmonument blev rejst tilbage i 1935 og fik forbavsende nok lov til at stå under det kommunistiske herredømme i landet. Frihedsmonumentet fungerede som nationalt samlingspunkt under kommunismen, selvom man kunne få store problemer, hvis man var for åbenlys og eksempelvis lagde blomster på stedet. Ikke desto mindre var det her, at demonstrationerne mod det kommunistiske regime for alvor tog fat i slutningen af 1980'erne.
Rigas katedral (Riga)
Rigas russisk-ortodokse katedral, Krievu pareizticigo katedrale, er et monumentalt bygningsværk over kristendommen. Kirken er karakteristisk med sine fem kupler, der under kommunismen blev indrettet til planetarium. Katedralen tjener dog i dag igen sit hovedformål som Guds hus og er ganske imponerende.
Rigas krudttårn (Riga)
Rigas gamle 26 meter høje krudttårn har foruden krudtlager fungeret som fangekælder og torturkammer. Tårnet har igennem tiden været udsat for bombardementer fra både svenskere og russere, men er altid blevet rejst igen. Tårnet bærer dog vidnesbyrd om de urolige begivenheder, i det store kanonkugler flere steder sidder kilet ind i bygningsværkets tykke mure.
Rejsetype København Billund Aalborg
Flybilletter t/r Fra 757,- Fra 359,- Fra 3.923,-
Charter (fly+hotel) Fra 999,- Fra 1.005,- -
Priserne er oplyst som pris pr. person

Område og byseværdigheder

By: 
• Jurmala by
• Riga
Rejsetilbud
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.