Det ungarske parlament i Budapest om aftenen, oplyst og spejler sig i Donau-floden.

Seværdigheder Ungarn

Balaton Søen

Byen Balatonfüred

Balatonfüred er en kulturel perle, der ligger ved den nordlige del af Balatonsøen. Stedet var i det 19. århundrede samlingssted for forfattere, politikere og kulturelle personligheder og har gennem mange år været feriested for Ungarns middelklasse. Stedet har mange attraktioner i form af museer, 11 varme kilder og en pragtfuld promenade. Alligevel er Balatonfüred et fredeligt sted, hvor man kan nyde stilheden.

Byen Siófok

Siofók er det populæreste turiststed ved den sydlige del af Balatonsøen. Her spiser, drikker, svømmer og solbader man i lange baner. Kort sagt er Siofók et godt turiststed, hvis ens hovedformål er at slappe af på den dejlige strand.

Byen Szántódpuszta

Szántódpuszta ligger tæt på det populære turiststed Siofók, og man kan med fordel tage en tur til byen, hvis det bliver for kedeligt at ligge ved stranden. Hyggelige Szántódpuszta består af velbevarede gårde fra det 18. og 19. århundrede, gamle lader og en smuk barok kirke.

Budapest

Den romerske by Aquincum

Den romerske by Aquincum blev grundlagt i det 1. århundrede og er meget velbevaret. Man kan stadig se, hvor de offentlige bade lå, og man kan betragte resterne af templet, der blev bygget til ære for solguden Mithras. Der er et museum i området, der sætter Aquincum i et historisk perspektiv.

Óbuda området

Óbuda er en af de ældste og mest interessante områder i Budapest. Det mest bemærkelsesværdige i området er de romerske ruiner og de små hyggelige gader og huse, der skaber en særlige atmosfære. Området har også en del museer at vise frem, blandt andet det imponerende Kiscelli Museum.

Slotsområdet

Slotsområdet i Budapest gemmer på nogle af byens vigtigste monumenter og museer. Det Kongelige Palads, der blev bygget tilbage i det 13. århundrede, ligger i området, som også har en gammel bydel. En mur omkranser slotsområdet, der er en af de største seværdigheder i Budapest.

Donau Floden

Cruises på Donau

Fra Budapest kan man tage længere cruises på Donau, hvor turen inkluderer middag og underholdning ombord. Disse ture er relativt dyre, men er også en oplevelse. Man får set Budapest fra en anden vinkel og oplever samtidig det ungarske køkken og ungarsk dans og musik.

Den gamle fæstning Visegrád

Visegrád ligger nogle få kilometer op af Donau fra Budapest. Stedet var engang en kongelig fæstning, men er nu et turiststed og det royale palads fra det 15. århundrede er blevet restaureret og ombygget. På Kong Matthias Museet kan man se mange interessante arkæologiske fund. Man kan sejle af Donau til Visegrád fra Budapest.

Sejlture

En sejltur på Donaufloden er en af de største seværdigheder under et besøg i Budapest. Under turen kan man nyde synet af de mange romantiske broer, man sejler under, og man kan betragte smykkesælgere og antikvitetsboghandlere langs Donau.

Eger

Bikavér vin

Den gode jord og det perfekte klima i landskabet omkring Eger betyder at området er perfekt til at dyrkning af vindruer. Vindyrkning i området kan dateres tilbage til det 13. århundrede. Den mest berømte vin fra området er Bikavér vinen, en kraftig rødvin. Man kan tage ud og besøge nogle af vingårdene i området, hvis man er interesseret i vin.

Eger Slot og Eger Katedral

Eger Slot stammer tilbage fra det 13. århundrede, og herfra får man den bedste udsigt over byen. Eger Katedral byder på en 40 meter høj minaret, som har en klaustrofobisk snæver trappe, der fører op til toppen.

Egers bymidte

Bymidten i Eger er lukket for trafik, og den ungarske regering søger at bevare de gamle historiske bygninger i byen. En slentretur i Eger er en af de mest spændende ting, man kan foretage sig i byen. De mange velbevarede barokke bygninger gør en gåtur til en stor oplevelse, og der er næsten hele tiden noget nyt at kigge på og lade sig overvælde af.

Pécs

Moskéen

Moskéen i Pécs er det største monument fra den tyrkiske besættelse, der er tilbage i Ungarn. Den kvadratiske moské blev bygget midt i 1600-tallet. Efter sejren over tyrkerne overtog den katolske kirke den hellige bygning, men den islamiske stil er bevaret.

Victor Vasarely museet

Et af byens bedste museer er Victor Vasarely Museet. Victor Vasarely var idémanden bag Op Art, som var en populær stilart i 60’erne. Hans værker, der kan ses på museet, er meget stemningsfulde og sprudlende.

Zsolnay Porcelæn-udstillingen

Der er en fast udstilling af det berømt Zsolnay porcelæn i pécs. Porcelænsfabrikken i Pécs, der blev etableret i1851, var en af de fremmeste inden for porcelænsdesign i Europa. Mange zsolnay-kakler og fliser er blevet brugt til at pryde bygninger i Ungarn.

Ungarn

Den gamle fæstning Visegrád

Visegrád ligger nogle få kilometer op af Donau fra Budapest. Stedet var engang en kongelig fæstning, men er nu et turiststed og det royale palads fra det 15. århundrede er blevet restaureret og ombygget. På Kong Matthias Museet kan man se mange interessante arkæologiske fund. Man kan sejle af Donau til Visegrád fra Budapest.

Hortobágy Nationalpark

Kan man lide at se på fugle må man ikke gå glip af Hortobágy Nationalpark. I parken, der strækker sig over 520 kvadratkilometer, er der gennem de sidste 20 år blevet set mere end 310 forskellige fuglearter. Parken er blandt andet hjem for Stortrappen, en meterhøj fugl på omkring 20 kilo.

Kirken i Máriapócs

Den lille by Máriapócs rummer en stor seværdighed. Byens græsk-katolske kirke rummer et stort broderet billede af Den Grædende Sorte Madonna, der troner over alteret. I 1991 ankom selveste Johannes Paul II til byen for at se Den Sorte Madonna.

Klostret i Pannonhalma

Byen Pannonhalma blev grundlagt af benediktiner munke for næsten 1000 år siden. I byen finder man et spændende kloster, der er en skøn blanding af gotisk, romersk og tyrkisk arkitektur. Indenfor i klosteret kan man blandt andet se Ungarns største private bibliotek. Det indeholder mere end 300.000 værker.

Har du fået lyst til at rejse til Ungarn?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Fly+hotel
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Book dine seværdigheder her