Seværdigheder Tjekkiet

» Tjekkiet
Rejsetype København Billund Aalborg
Flybilletter t/r Fra 478,- Fra 963,- Fra 1.102,-
Charter (fly+hotel) Fra 1.556,- - -
Priserne er oplyst som pris pr. person

Seværdigheder Tjekkiet

Karlstein borgen (Böhmen)
Synet af den gotiske borg Karlstein, der omkranset af skov i gamle dage måtte virke uindtagelig fra sin placering på en klippetop, er kendt af enhver, der bare én gang har kigget i en tjekkisk rejsebrochure. Borgen blev bygget til landets kronjuveler og ligger midt i et naturskønt område godt 30 kilometer fra Prag.
Kirken i Sedlec - dekoreret med de døde (Böhmen)
Da en ekspedition engang i 1200-tallet vendte hjem fra Det Hellige Land og forsynede kirkegården i den lille by Sedlec med jord fra Golgata, tiltrak det så mange begravelser, at knogler og kranier fra de nedlagte grave efterhånden skabte et pladsproblem. Dette problem blev løst af en lokal håndværker, der simpelthen begyndte at udsmykke kirkegårdens kapel med de dødes ben- og knoglerester. Hans arbejde udgør i dag et både makabert og fascinerende syn.
Skodabyen Mladá Boleslav - Skodaens arnested (Böhmen)
Befinder man sig i det nordlige Bøhmen, skal man ikke snyde sig selv for byen Mladá Boleslav. Her finder man nemlig den så udskældte bil Skodas arnested. Selvom en stor del af Skoda for nogle år siden kom på tyske hænder, ligger fabrikken stadig i Mladá Boleslav, der også rummer et Skodamuseum, hvor man kan studere bilens udvikling fra starten og frem til i dag.
Karlovy Varys kraftfulde kilder (Karlovy Vary)
Karlovy Vary rummer en lang række varme kilder. Kilderne springer i godt to kilometers dybde, og deres temperatur varierer mellem 40 og 72 grader. Den mest kraftfulde kilde, Vridlo, pumper flere tusinde liter vand ud i minuttet, og disse ledes fra udspringet over i mindre drikkekar, hvorfra man kan læske sig med de helsebringende dråber.
Likøren Becherovka - en tjekkisk institution (Karlovy Vary)
Den tjekkiske likør Becherovka fremstilles i Karlovy Vary og har nærmest fået status af nationaldrik i landet. Likøren, hvis opskrift kun kendes af ganske få indviede, kan købes i hele landet, men er man i Karlovy Vary, bør man ikke snyde sig selv for et besøg på fabrikken.
Porcelæn på Pirkenhammer (Karlovy Vary)
Karlovy Vary er foruden sine helsebringende kilder berømt for sin porcelænsproduktion. Byens ældste porcelænsfabrik, Pirkenhammer, er fra omkring år 1800, og her kan man få et spændende indblik i porcelænsfremstillingens historie.
Byen Spindleruv Mlyn - perfekt til skisport (Krkonose National Park)
Spindleruv Mlyn ligger i 850 meters højde og er ikke uden grund en central turistby i Krkonose. Her har den mægtige flod Elben sit udspring, og byen udgør med sine lifter et perfekt udgangspunkt for en vellykket skiferie.
På ski i Harrachov (Krkonose National Park)
Byen Harrachov kan tilbyde et stort skisportsterræn. Her kan man om vinteren stå slalom, langrend og dyrke skihop. Harrachov udgør i sommerhalvåret en perfekt base for en vandreferie, og byens mange aktiver tiltrækker da også hvert år rigtig mange turister.
Byen Kutná Hora (Kutná Hora)
Byen Kutná Hora nær den polske grænse var i middelalderen på grund af sine rige sølvminer en af Bøhmens største og rigeste byer. I dag er minerne udtømte, men Kutná Hora står stadig tilbage som en historisk interessant by med en helt speciel charme. Det er muligt stadig at besøge værkstederne, hvor man engang slog sølvmønter, men selvom det gamle håndværk stadig lever, er det kun til ære for stedets turister.
Byen Plzen - pilsnerens arnested (Plzen)
Byen Plzen i den vestlige del af Tjekkiet kan bryste sig af at være intet mindre end stedet, hvor den i hele verden så folkekære pilsner så dagens lys for første gang. I Plzen har man brygget øl gennem århundreder og eksporterer i dag byens nok kendteste produkt Pilsner Urquell til store dele af verden. Byen rummer foruden sit store bryggeri et ølmuseum og er hvert år i oktober vært for en ølfestival.

Område og byseværdigheder

Område: 
By: 
• Karlovy Vary
• Kutná Hora
• Plzen
• Prag

Find rejsen til Tjekkiet her

Rejsetilbud
Rejsetilbud
Find billige rejser til hele verden
Rejsesøgemaskinen Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.
Travelmarket benytter cookies til statistik, genkendelse mm. Giv mig mere information OK