Prags skyline med flere broer over floden Vltava i det gyldne aftenlys.

Seværdigheder Tjekkiet

Böhmen

Karlstein borgen

Synet af den gotiske borg Karlstein, der omkranset af skov i gamle dage måtte virke uindtagelig fra sin placering på en klippetop, er kendt af enhver, der bare én gang har kigget i en tjekkisk rejsebrochure. Borgen blev bygget til landets kronjuveler og ligger midt i et naturskønt område godt 30 kilometer fra Prag.

Kirken i Sedlec – dekoreret med de døde

Da en ekspedition engang i 1200-tallet vendte hjem fra Det Hellige Land og forsynede kirkegården i den lille by Sedlec med jord fra Golgata, tiltrak det så mange begravelser, at knogler og kranier fra de nedlagte grave efterhånden skabte et pladsproblem. Dette problem blev løst af en lokal håndværker, der simpelthen begyndte at udsmykke kirkegårdens kapel med de dødes ben- og knoglerester. Hans arbejde udgør i dag et både makabert og fascinerende syn.

Skodabyen Mladá Boleslav – Skodaens arnested

Befinder man sig i det nordlige Bøhmen, skal man ikke snyde sig selv for byen Mladá Boleslav. Her finder man nemlig den så udskældte bil Skodas arnested. Selvom en stor del af Skoda for nogle år siden kom på tyske hænder, ligger fabrikken stadig i Mladá Boleslav, der også rummer et Skodamuseum, hvor man kan studere bilens udvikling fra starten og frem til i dag.

Karlovy Vary

Karlovy Varys kraftfulde kilder

Karlovy Vary rummer en lang række varme kilder. Kilderne springer i godt to kilometers dybde, og deres temperatur varierer mellem 40 og 72 grader. Den mest kraftfulde kilde, Vridlo, pumper flere tusinde liter vand ud i minuttet, og disse ledes fra udspringet over i mindre drikkekar, hvorfra man kan læske sig med de helsebringende dråber.

Likøren Becherovka – en tjekkisk institution

Den tjekkiske likør Becherovka fremstilles i Karlovy Vary og har nærmest fået status af nationaldrik i landet. Likøren, hvis opskrift kun kendes af ganske få indviede, kan købes i hele landet, men er man i Karlovy Vary, bør man ikke snyde sig selv for et besøg på fabrikken.

Porcelæn på Pirkenhammer

Karlovy Vary er foruden sine helsebringende kilder berømt for sin porcelænsproduktion. Byens ældste porcelænsfabrik, Pirkenhammer, er fra omkring år 1800, og her kan man få et spændende indblik i porcelænsfremstillingens historie.

Krkonose National Park

Byen Spindleruv Mlyn – perfekt til skisport

Spindleruv Mlyn ligger i 850 meters højde og er ikke uden grund en central turistby i Krkonose. Her har den mægtige flod Elben sit udspring, og byen udgør med sine lifter et perfekt udgangspunkt for en vellykket skiferie.

På ski i Harrachov

Byen Harrachov kan tilbyde et stort skisportsterræn. Her kan man om vinteren stå slalom, langrend og dyrke skihop. Harrachov udgør i sommerhalvåret en perfekt base for en vandreferie, og byens mange aktiver tiltrækker da også hvert år rigtig mange turister.

Kutná Hora

Byen Kutná Hora

Byen Kutná Hora nær den polske grænse var i middelalderen på grund af sine rige sølvminer en af Bøhmens største og rigeste byer. I dag er minerne udtømte, men Kutná Hora står stadig tilbage som en historisk interessant by med en helt speciel charme. Det er muligt stadig at besøge værkstederne, hvor man engang slog sølvmønter, men selvom det gamle håndværk stadig lever, er det kun til ære for stedets turister.

Plzen

Byen Plzen – pilsnerens arnested

Byen Plzen i den vestlige del af Tjekkiet kan bryste sig af at være intet mindre end stedet, hvor den i hele verden så folkekære pilsner så dagens lys for første gang. I Plzen har man brygget øl gennem århundreder og eksporterer i dag byens nok kendteste produkt Pilsner Urquell til store dele af verden. Byen rummer foruden sit store bryggeri et ølmuseum og er hvert år i oktober vært for en ølfestival.

Prag

Karlsbroen

Karlsbroen er Prags mest berømte monument. Den blev bygget i 1357og forbinder med sine 520 meter Prags to halvdele. Broen er udsmykket med over 30 flotte statuer.

Prags berømte værtshus U Fleku

Utallige er de politiske synspunkter og dejlige ferieoplevelser, der er blevet udvekslet over en kop øl på Prags berømte værtshus U Fleku. U Fleku har sit helt eget bryggeri og serverer sit formidable sorte øl i hyggelige omgivelser i en række hvælvede sale, hvis da ikke også gårdhaven er i brug.

Sv. Víta katedralen på toppen af Prag

Fra Prags top skuer den mægtige 99 meter høje gotiske Sv. Víta katedral ud over den ganske by. Katedralen ligger i forbindelse med Prags store borgkompleks og har stort set fungeret som byggeplads i 600 år. Først i 1929 fandt indvielsen af det fantastiske bygningsværk sted, men man må sige, at det har været værd at vente på. Katedralens dimensioner kan tage pusten fra de fleste, og kirkens mange utrolige detaljer og fantastiske beliggenhed på toppen af Prag gør et besøg her til en uforglemmelig oplevelse.

Teatergruppen Laterna Magika – banebrydende pantomime

Som turist i Prag kommer man ikke uden om en forestilling i Nationalteatret med teatergruppen Laterna Magika. Laterna Magika har siden 1958 forenet film, ballet, musik og pantomime i en række fantastiske shows, der i sagens natur kan opleves uden sprogvanskeligheder. Laterna Magika har da også turneret over store dele af verden.

Tjekkiet

Borgen Karlstein

Den gotiske borg Karlstein ligger på en klippetop, og en tur derop må foregå til fods et par kilometer gennem landsbyen af samme navn. Karlstein er åben næsten hele året, og har man set borgen, ligger der i samme område både smukke vandrestier og fascinerende drypstenshuler.

Lifttur mellem Pec pod Snezkou og Snezka – en fantastisk bjergtur

Fra byen Pec pod Snezkou afgår en lift til det mægtige bjerg Snezka, der ligger lige på grænsen til Polen. Denne tur er ganske enkelt fantastisk, hvis man vel at mærke formår at holde tungen lige i munden.

Middelalderbyen Cesky Krumlov

Den charmerende middelalderby Cesky Krumlov ligger idyllisk ved bredden af floden Vltava nær den østrigske grænse, og byens romantiske placering og mange historiske og arkitektoniske perler har da også gjort stedet til et velbesøgt turistmål. Er man til hyggelig middelalderidyl og maleriske bygninger og huse, er Cesky Krumlov stedet.

Naturparken Cesky ráj

Naturparken Cesky ráj er med sine groteske klippeformationer, uhyggelige kløfter og usandsynligt smukke udsigtspunkter ganske enestående.Mange drager til Cesky ráj for at prøve kræfter med stedets fascinerende basalt-klipper, men for den mere jordnære turist vil en ganske almindelig vandretur også være en stor og smuk oplevelse.

Theresienstadt

Theresienstadt behøver vist ingen nærmere introduktion. Det var her, de nazistiske bødler under Anden Verdenskrig omdannede en hel by til en grusom udryddelseslejr for jøder og andre “afvigere”. Godt 35.000 sjæle mistede livet i lejren, mens lige så mange blev sendt videre til en lige så forfærdelig skæbne i andre lejre i Polen og Tyskland.Byen er i dag atter befolket, men udryddelseslejren og det tilhørende museum vidner stadig om de mange stakkels skæbner, der mistede livet under krigens uhyrligheder.

Har du fået lyst til at rejse til Tjekkiet?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Fly+hotel
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Book dine seværdigheder her