Solnedgang bag Eiffeltårnet i Paris med en varm orange himmel og silhuetten af byens skyline.

Seværdigheder Ukraine

Jalta

Anton Chekhovs liv og museum

Den berømte forfatter Chekhov boede i Yalta i de sidste år af hans liv. I Yalta kan man se den skole, hvor han underviste. Man kan komme ind i det hus, han boede i og i det museum, hans søster lavede for ham efter hans død, hvor flere af hans værker er udstillet. Man kan stort set følge hvert skridt, han tog i sin tid i Yalta.

Hiking Trails

I området omkring Yalta er der adskillige fremragende vandrestier. Man kan hike fra Yalta til the Uchan-Su Waterfall, et brusende vandfald, der ligger i den mest fantastiske natur. Der er en del andre gode stier i området, og der er god mulighed for at overnatte på campingpladser undervejs.

The Wine Tasting Hall (Vinsmagning)

Yalta området er kendt for at lave rigtig god vin. Der er adskillige vinplantager i området, der alle er et besøg værd. Man kan også besøge the Wine Tasting Hall, hvor man kan smage næsten alle de fremragende vine fra området.

Kiev

Bessarabsky Markedet

Bessarabsky marked ligger i den gamle bydel i Kiev. Markedet har en livlig og kaotisk atmosfære og kan være et morsomt sted at handle. Det er specielt frugt og grøntsager, man kan købe på markedet, hvor der også er god mulighed for at falde i snak med de lokale.

Gaden Andriyivsky vzviz

Andriyivsky vzviz er en af Kievs mest charmerende gader, den strækker sig nordpå fra den gamle bydel til the Podil distrikt. Gaden er kendt for smukke gallerier, hyggelige caféer og restauranter og butikker. Lige i nærheden af Andriyivsky vzviz finder man Chernobyl Museum, der fortæller historien om den værste atomulykke i historien.

Khreshchaty Park

Khreshchaty park bliver kaldt Yoke af de lokale og er et skønt parkområde i Kiev. Faktisk består parken af flere små parker, hvor man i flere af dem har fremragende udsigt over byen. I parken står the Arch of Brotherhood monumentet, der symboliserer den russisk-ukrainske union. Parken er et skønt sted at slappe af og møde de lokale.

Krim halvøen

Havnebyen Sevastopol

Sortehavet skærer en bugt ind i den sydvestlige del af Crimea og former en perfekt havn. Det har gjort Sevastopol til en populær by blandt mange lande, og Rusland og Ukraine diskuterer stadig, hvem der ejer byen og dens flåde. Havnepromenaden er også det sted, der som regel sker noget i byen, her er hyggelige caféer, restauranter og butikker, og det er her folk som regel samles.

The Akvarium-Muzey

The Akvarium-Muzey ligger i Sevastopol og er et af landet største akvarier. Museet har en kæmpe udstilling af Sortehavets liv under overfladen, og udstillingerne kan ses hver dag fra 10-18.

Lviv

Den gamle bydel Old Town

Lviv er ikke et sted med mange specifikke seværdigheder, men en by hvor det er rart at spadsere rundt og kigge på den gamle bydel og de gamle bygninger for at få et indtryk af byens historie. Den gamle bydels centrum er Town Hall, der er fra det 19. århundrede. Bygningen er omringet af smukke bygninger fra det 16. til det 18. århundrede. I området finder man også den imponerende gotiske katedral, der kan dateres helt tilbage til det 14. århundrede.

Museum of Popular Architecture & Life

På dette museum, der ligger cirka to kilometer fra den gamle bydel, er der over hundrede gamle gårde, vindmøller, kirker og skoler i træ. Bygningerne er pyntet med historiske kunstobjekter og dagligdagsting for at præsentere forskellige traditioner fra forskellige områder i landet.

Odesa

Archaeology Museum

Archaeology museet blev bygget i 1875. Museet indeholder en imponerende samling af artefakter fra de tidligere civilisationer ved Sortehavet. Udstillingen indeholder blandt andet en stor samling af juveler og mønter fra gammel tid, og museet er et godt sted, hvis man er interesseret i landets tidligere historie.

Museum of Partisan Glory

I den nærtliggende landsby Nerubayske nordvest for Odessa findes et stort netværk af tunneler, der gav beskyttelse for partisanerne under anden Verdenskrig. Tunnelerne er nu lavet om til et museum, hvor besøgende kan få guidede ture og få historien om partisanerne og det fine netværk af tunneler.

Opera & Ballet Teatret

Det berømte Opera & Ballet Theatre ligger i byens centrum. Bygningen, der er hjemsted for operaen og teateret, blev bygget i 1880 og designet af flere arkitekter, der gav det imponerende bygningsværk et udseende primært præget af baroktiden men også med med spor fra renæssancen.

Ukraine

Byen Chernihivs imponerende bygningsværker

Byen Chernihiv blev grundlagt helt tilbage i det 8. århundrede. Byen er hjemsted for nogle af landets mest imponerende religiøse bygningsværker fra det 11. og det 12. århundrede. De fleste bygninger er kirker og katedraler – alle med en fantastisk arkitektur og en imponerende udsmykning. Er man interesseret i byens historie, er et godt sted Chernihiv History Museum, der har en fremragende udstilling om byens historie samt en samling af artefakter fra gammel tid.

Byen Kamyanets-Podilsky

Kamyanets-Podilsky er en lille landsby, der har bestået siden det 11. århundrede. Byen ligger på en lille ø i Smotrych floden, og broen, der i århundreder var den eneste vej til fastlandet, bliver bevogtet af det ni-tårnede stenslot fra det 16. århundrede. Det er muligt at komme op i det fleste tårne, og det giver en fremragende udsigt over resten af området. Desuden byder landsbyen på adskillige bygninger, der er flere hundrede år gamle, specielt er der mange gamle kirker og katedraler i byen.

Byen Simferopol

Simferopol er den mest centralt beliggende by på Crimea. Alle veje krydses her, og alle rejsende kommer gennem Simferopol, hvis man vil længere ned sydpå. Simferopol er ikke stedet, der er fyldt med imponerende seværdigheder, men byen er hyggelig og har en charmerende atmosfære. Der er mange grønne parker i byen, hvor man kan slappe af og møde de lokale, der som regel gerne vil snakke lidt.

Chernivtsi

Chernivtsi er en hyggelig by med en blandet historie, byen har en stor variation af arkitektur lige fra byzantinsk til barok og små gamle kvarterer med smukke huse. Chernivtsi er en blanding af gammel og nyt og mødes i en fascinerende forening i byens bygningsværker. Tsentralna Ploshcha er centrum i den gamle bydel, hvor man kan se en mængde gamle og æstetisk smukke bygninger. Vulitsys O Kobylyanska hører derimod til den nyere bydel, hvor en spadseretur vil byde på hyggelige caféer, restauranter og masser af butikker.

Ivano-Frankivsk

Byen Ivano-Frankivsk blev bygget i 1662 oven på landsbyen Zabolottya og blev på det tidspunkt kaldt for Stanislawow. I 1962 ændrede byen dog navn til Ivano-Frankivsk efter den berømte ukrainske forfatter og filosof Ivan Franko. Byens højdepunkter er kirker og katedraler fra 1600-tallet, der alle har en imponerende arkitektur og en smuk udsmykning.

Kamyenets-Podolsky området

Kamyenets-Podolsky er det vigtigste arkæologiske område i Ukraine. I området har man fundet beviser for, at stedet har været beboet for 30.000 år siden. Ellers er der spor fra en civilisation i det første århundrede og igen fra omkring år tusinde. Der er udstillinger i området, der er meget spændende, hvis man er interesseret i landets tidlige historie eller i arkæologi.

Pochayiv klostret

Klosteret Pochayiv er det andet største kloster i Ukraine. Stedet er helligt for alle religiøse ukrainere, og pilgrimme strømmer til området under religiøse festivaler. Den mest imponerende bygning er Uspensky Cathedral, der blev bygget i 1700-tallet. Der kan være mere end 6000 mennesker i katedralen, der indvendig er dækket af smukke malerier. Området er hjemsted for helt imponerende bygningsværker, der er bygget gennem flere århundreder.

Book dine seværdigheder her