Solnedgang bag Eiffeltårnet i Paris med en varm orange himmel og silhuetten af byens skyline.

Seværdigheder Laos

Laos

Ho Chi Minh Trail

I Savannakhet finder man Ho Chi Minh stierne, der er et netværk af stier, der går parallelt til den vietnamesiske grænse. Stierne blev benyttet af de Nordvietnamesiske tropper i Vietnam krigen og af The Viet Minh mod franskmændene i 1950’erne. Selvom vietnameserne benægtede stiernes eksistens, og amerikanerne nægtede at de bombede dem, kan man i dag se helikoptere, kampfly og andet militærudstyr ligge omkring stierne.

Khammouane Provinsen

Khammouane provinsen indeholder to store vildnis områder. Det ene område består af store skovarealer, mens det andet primært består af kalksten. Kalkstens området er en labyrint af imponerende kalkstenshuler, floder og jungle. Man kan vandre rundt i denne labyrint og opleve helt fænomenale naturområder. I regntiden kan man ikke komme til området via vejen, man kan kun komme frem med båd.

Luang Prabang

Bjerget Phousi

Bjerget Phousi ligger i Luang Prabangs centrum. En klatretur op ad bjerget kan være hård, men det er bestemt turen værd. Fra toppen af bjerget er der en formidabel udsigt, og man kan se “The Royal Palace”, samt de omkringliggende floder og landsbyer.

Templet Wat Xieng Thong

Templet Xieng Thong ligger 300 meter fra stedet, hvor floden Khan løber i Mekong floden. Templet blev bygget i 1560 af Kong Setthathilat og er det mest fascinerende tempel i Luang Prabang. Kombinationen af farvede glas og guldbelægning gør templets fremtoning utroligt flot. Hertil kommer det flotte tag, der minder om en fugl, der har vingerne slået ud.

The Royal Palace Museum

Museet ligger i det gamle kongelige palads og huser en stor samling af artefakter fra tidligere konger fra Lane Xang riget. Paladset blev bygget af franskmændene 1904 for at erstatte et mindre træpalads. Udstillingen i museet er fremragende og giver et godt indblik i Laos’ historie.

Nordvest Laos

Bokeo Provinsen

Bokeo provinsen er den mindste provins i landet og grænser op til Thailand og Myanmar (Burma). Provinsen har 34 forskellige etniske grupper, og disse grupper har ofte deres religion, sprog og farvestrålende klædedragter.

National parken The Phu Den Din National Biodiversity Conservation Area

Nationalparken strækker sig langs den vietnamesiske grænse og byder på en række bjerge, hvor de højeste rejser sig i 1950 meters højde. 70 procent af nationalparken er dækket af skov, der indeholder en stor variation af vilde dyr. Her kan du blandt andet se den asiatiske sorte bjørn, leoparder, elefanter og tigre.

Oudomxai provinsen

I området rejser der sig en mængde bjerge, der kun bliver afbrudt af brusende vandfald og skønne varme kilder. Området har hele 23 forskellige etniske grupper, der ofte har deres egen kultur, religion, sprog og farvestrålende form for beklædning.

Sydlige Laos

Bjergtemplet Wat Phu

Wat Phu templet ligger i Champassak provinsen og er et af Laos´s mest imponerende templer. Wat Phu blev bygget i det 5. århundrede af Khmer folkene og er placeret på en bakketop ved siden af en ferskvands kilde. Området omkring templet er overvældende, og stedet skal ses, hvis man rejser til den sydlige del af Laos.

Bolaven Plateau

Bolaven plateau er et kæmpeområde, der strækker sig ind i tre regioner i den sydlige del af Laos. Plateauet er et meget frugtbart område, hvor Laven stammen dyrker noget af det bedste kaffe i verden. Yderligere dyrkes der også spanskrør, kardemomme og forskellige frugter. Området fremviser også imponerende vandfald, der ofte munder ud i store sølignende områder, hvor der er gode muligheder for at tage svømmetur.

Vientiane

Patuxai (Anousavary) Sejrs monumentet

Patuxai ligger i den nordlige ende af Xang avenue, og monumentet ligner i høj grad den kendte Triumfbue fra Paris. Patuxai er bygget i midten af 1950erne, og ligger kun en kilometer fra præsidentpaladset. Om dagen kan man komme op i Patuxai, hvorfra der er en fremragende udsigt over hele byen.

That Luang paladset

That Luang paladset ligger 3 kilometer nord for centrum og er blandt de vigtigste religiøse bygninger i hele Laos. That Luang blev bygget i 1566 af Kong Setthatirat og restaureret i 1935. Det siges, at That Luang ligesom mange andre buddhistiske monumenter er bygget ovenpå et ældgammelt khmerområde.

Wat Sisaket templet

Dette tempel er det ældste overlevende i Vientiane. Det blev bygget i 1818 af Kong Anouvong. Templet er fascinerende i sig selv, men indholdet gør det ikke mindre imponerende. Templet indeholder over 6.800 Buddhastatuer og billeder.

Xiengkhouangprovinsen

Kham Hot Springs

I Kham distriktet 52 kilometer nord for Phonsavan (områdets største by) finder man to varme kilder: Bo Noi (Den lille kilde) og Bo Yai (Den store kilde). Det er et skønt område at slappe af i, man kan bade i de varme kilder, hvor vandet bliver op til 60 grader varmt.

Krukkesletten

Det mystiske område Krukkesletten er et uudforsket område i Xieng Khuang provinsen. Her har man opdaget et stort antal kæmpe store kar og krukker, som man ikke ved, hvor kommer fra. De kæmpe store kar og krukker er lavet af solide sten, som man ikke mener kommer fra området. Mange af de mindre krukker er taget af samlere, men der er stadig flere hundrede tilbage i området.

Book dine seværdigheder her