Seværdigheder Færøerne

- Vælg område -
Rejsetype København Billund Aalborg
Flybilletter t/r Fra 1.117,- Fra 1.284,- Fra 2.558,-
Charter (fly+hotel) Fra 9.299,- - -
Priserne er oplyst som pris pr. person

Seværdigheder Færøerne

1800-tallets trækirker (Færøerne)
Religion har siden kristendommens indførelse spillet en større og større rolle på Færøerne. De karakteristi-ske færøske sognekirker med græstørv på taget stammer fra perioden 1829-1849. Udskæringerne i kirker-nes trævægge er de bedste eksempler på datidens folkekunst.
Bygden Kvivik (Færøerne)
Kvivik, der ligger på Streymoy, er en af de ældste bygder på Færøerne. Man har fundet rester af en gammel vikingeboplads ved byen. To huse er i dag gravet ud, og man har gjort interessante fund i begge. Det ene hus har været anvendt til beboelse, mens det andet har været anvendt som lade og kostald.
Fuglefjeldet Vestmannabjørgini (Færøerne)
For at komme til Vestmannabjørgini skal man sejle i båd fra Vestmanna. Vestmannabjørgini er fantastiske fuglefjeld, hvor et væld af havfugle holder til. Man sejler cirka tre timer op langs vestkystens imponerende klippelandskab.
Færøbåden (Færøerne)
Færøbådens konstruktion er helt speciel og findes ikke andre steder i verden. Færøbåden bygges til 4, 6 el-ler 8 passagerer, og den sidstnævnte regnes for den fineste. Tidligere blev bådene brugt til transport og fi-skeri, men i dag anvendes de kun til kapsejlads.
Grindefangst (Færøerne)
Hvis man vil opleve grindefangst på Færøerne, skal man tage til Miõvágur. Bygden regnes som en af øernes bedste fangstpladser. Det skyldes, at bugtens store sandbanker og brede sandstrand er ideel at drive grin-dehvalerne ind på.
Halvøen Tinganes (Færøerne)
På Tinganes grundlagde de første norske kolonister deres Ting i 825. Tinganes deler havnen i to, og det er også her, man finder Torshavns gamle bydel. Mange af husene på Tinganes stammer helt tilbage fra det 16. og 17. århundrede, men er stadig i brug den dag i dag.
Klippeformationerne Risin og Kellingin (Færøerne)
Fra Esturoy er der udsigt til de pudsige klippeformationer, der er 75 meter høje. Sagnet siger, at en jætte og hans kone ville hente Færøerne til Island, men at øerne var for tunge. Netop som de gav op og ville vende næsen hjemad, stod solen op, og jætten og hans kone blev forstenede.
Klippen Trøllkonufingur (Færøerne)
Klippen Trøllkonufingur kaldes også Kongespiret. Sit andet navn fik klippen i 1844, da kronprins Frederik af Danmark besøgte øen. Den stejle klippe er efter sigende kun besteget en gang, da en modig færing kravlede op for at vinke til kronprinsen, da han sejlede forbi nedenunder.
Religiøse bygninger i Kirkjubøur (Færøerne)
Kirkjubøur er en historisk og meget spændene bygd, her kan man se ruiner af Færøernes ældste kirke, der menes at stamme fra kort tid efter kristendommens indførelse. Endvidere ses ruinerne af Múrurin, der er en aldrig fuldført katedral.
Skansin fæstningen (Færøerne)
Skansin er Torshavns fæstning. Den blev bygget i 1580 for at holde pirater på afstand. Skansen er blevet bygget om flere gange, og det nuværende udseende fik den i 1790. Da Færøerne under Anden Verdenskrig blev besat af briterne, blev Skansen anvendt som The Royal Navy Commands hovedkvarter.
Øen Stóra Dímun (Færøerne)
Stóra Dímun ligger mellem Suduroy og Sandoy. Den 3 km2 store ø er flad på toppen og ligger som en fæst-ning i vandet. Landgangen på øen er meget besværlig på grund af de stejle skrænter, der intet sted er under 100 meter høje. De stejle skrænter er et sandt eldorado for fugle.
Bygden Skálatoftir (Klaksvik)
Skálatoftir er en gammel bygd, der blev forladt i 1914. Vandreturen frem til bygden er utrolig smuk, og man ser en masse af de fuglearter, der lever på Færøerne. Fra bygden er der en smuk udsigt til Kunoyarnakkur, der er et kæmpe stort forbjerg.
Christianskirken (Klaksvik)
Christiankirkjan blev bygget op omkring altertavlen, der oprindeligt blev malet til Viborg Domkirke i Danmark af Joakim Skovgaard i 1901. Kirken er opført i færøsk bassalt og træ efter gammel færøsk byggeteknik. Den stod færdig i 1963.
Museet Norooya Fornminnisavn (Klaksvik)
Norooya Fornminnisavn er Nordøernes Museum. Museet har til huse i et gammelt handelshus, der blev op-ført i 1838. Museet er opdelt i to rum, i det ene ses byens gamle apotek, og i det andet bliver gammelt værktøj og husgeråd udstillet.
Fjeldet Knúkur (Mykines by)
Knúkur er med sine 560 meter øens højeste punkt. Fra toppen af fjeldet er der en fantastisk udsigt i alle ret-ninger.
Stenstøtterne i Korkaldur (Mykines by)
I følge sagnet voksede der i gamle dage træer på Mykines. Men da en bondemand ikke ville betale skat af træerne, løj han om deres tilstedeværelse på øen. Som straf herfor blev de forvandlet til sten. De op til 55 meter høje stenstøtter kan i dag ses i Korkaldur.
Øen Mykineshólmur (Mykines by)
Mykineshólmur er adskilt fra Mykines, og de to øer er kun forbundet med en smal træbro. På Mykineshólmur er der et fantastisk fugleliv. Her yngler den charmerende søpapegøje (lunde) med det farvestrålende næb. Endvidere er stort set alle Færøernes havfugle repræsenteret på Mykineshólmur.
Bygden Hvalvik (Streymoy)
Hvalvik er en lille bygd. Her ligger Færøernes ældste trækirke, der stammer helt tilbage fra 1829. Den er opført i pommersk fyr. Prædikestolen, der kommer fra Torshavn kirke, stammer fra 1609.
Bygden Tjørnuvik (Streymoy)
Tjørnuvik er en lille charmerende bygd, der er opført i traditionel færøsk stil. En gravplads, der blev opdaget i 1956, bevidner, at der har været en boplads allerede i vikingetiden. De interessante fund, der blev gjort på gravpladsen, kan ses på Nationalmuseet i Torshavn.
Fuglefjeldet Vestmannabjørgini (Streymoy)
For at komme til Vestmannabjørgini skal man sejle i båd fra Vestmanna. Vestmannabjørgini er fantastiske fuglefjeld, hvor et væld af havfugle holder til. Man sejler cirka tre timer op langs vestkystens imponerende klippelandskab.
Kongsbondegården Dúvagarõur. (Streymoy)
Dúvagarõur er en gammel kongsbondegård med en spændene historie. Kongsgården er i dag indrettet som museum. Gården er et eksempel på den byggestil, der blev anvendt fra middelalderen og frem til i dag. Går-den har et hovedhus og mange udhuse. Alle bygninger har græstørv på taget.
Bygden Fámjin (Suduroy)
Bygden med de farverige huse var i mange år den mest isolerede på Suduroy. I Fámjins kirke fra 1875 finder man to nationalklenodier. Den ene er Færøernes første korsflag, Merkiõ. Det anden er en gravsten, hvorpå der er indgraveret runer.
Bygden Hov (Suduroy)
Egnsmuseet i Sandvik (Suduroy)
Midt i Sandvik, der er en smukt beliggende bygd, ligger det lille egnsmuseum. Det er indrettet i et traditionelt færøsk hus fra 1860. Byen har også en gammel trækirke fra 1840, der oprindeligt stod i Tvøroyi.
Det færøske Lavting Løgtingiõ (Torshavn)
Det færøske Lavting samles i dette hus i den gamle bydel. Huset er fra 1856. Rundt omkring Lavtingets bygning finder man flere interessante skulpturer. Blandt andet en buste af den færøske digter R.C. Effersøe, der står foran bygningen.
Nationalmuseet (Torshavn)
Det færøske nationalmuseum er indrettet i det tidligere landsbibliotek. Museet har blandt andet en fast udstil-ling om hvaler, hvor man kan se mange hvalskeletter. Derudover rummer museet mange fund fra vikingeti-den og husgeråd fra gamle dage.
Nordens hus (Torshavn)
Nordens hus er et kulturhus, der blev opført i 1983. Der afholdes jævnligt koncerter og udstillinger og spilles teater. Man imponeres vilkårligt, når man ankommer til nordens hus, for den store bygning falder i med land-skabet. Det er først, når man kommer helt tæt på, at man kan se, der ligger et hus under den græsdækkede bakke.

Område og byseværdigheder

Område: 
• Streymoy
• Suduroy
By: 
• Klaksvik
• Mykines by
• Torshavn
Rejsetilbud
Rejsetilbud
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.
Travelmarket benytter cookies til statistik, genkendelse mm. Giv mig mere information OK