8 steder du skal se på Færøerne – bliv inspireret og se flypriser og rejsetilbud her

Færøerne er med sine knapt 50.000 innbyggere et lille samfund, der er spredt ud over 18 beboede øer. Selv om storebror Island kaprer de fleste turister, har flere og flere rejsende nu fået øjnene op for den vilde og smukke øgruppe. Heldigvis er der plads til mange flere, og du kan sagtens køre rundt på øerne uden at møde andre biler. Tag med til verdens vel nok mest uspolerede øhav i denne artikel, og få vores tips til de bedste steder du skal se på Færøerne. Vi skriver også lidt om gode tidspunkter, du kan besøge øgruppen på.

Eksempler på flypriser til Færøerne:

København - Thorshavn, VagarFra 1.022,-Søg
Billund - Thorshavn, VagarFra 1.081,-Søg
Aalborg - Thorshavn, VagarFra 1.402,-Søg

Vi vil anbefale dig at leje en bil, når du kommer til Færøerne, hvis du har mulighed for det. Det letteste er at bestille en bil på forhånd, så den står klar på lufthavnens parkeringsplads, når du ankommer. Vágar Lufthavn er en lille og overskuelig lufthavn, så derfor er det let for dig at finde din lejebil.

steder du skal se på FærøerneMykines

Magiske Mykines er virkelig noget for sig selv. Det er det vestligste punkt på Færøerne, og det er mest kendt for fyrtårnet, fuglene og de stejle klipper.

Tag dig gerne tid til at gå fra Mykines centrum og ud til fyrtårnet, hvor du afslutningsvis kan tage dig en øl i caféen på Kristianshus.

Som kystby er Mykines et vejrbidt sted, så husk at tage en søsygetablet før bådturen ud til øen!

Tórshavn på FærøerneTórshavn

Færøernes hovedstad er en hyggelig og tilpas stor by med sine rundt regnet 12.000 indbyggere. Her finder du små hyggelige butikker, caféer og fine gamle træbygninger.

Gå rundt i de små gader på Tinganes og forestil dig, hvordan det ville være at bo her. Sæt dig på en af havnecaféene, og bestil noget godt at drikke, mens du kigger på hverdagslivet. Husk også at tage en tur indenom Dómkirkjan.

Du kan for eksempel spise din frokost på Nordens Hus, som blandt andet huser forskellige kulturelle arrangementer og udstillinger.

FærøerneKirkjubøur

10 km sydvest for Tórshavn ligger Kirkjubøur, som bliver anset for at være det vigtigste historiske sted på Færøerne.

Her finder du Magnus-katedralen, kongsgården Kirkjubøargarður og Ólavskirkjan.

Mærk det historiske vingesus i den gamle gårdbygning, Røykstuen. Studer de smukke udskæringer, og tag en tur indenom den lille kirke, hvis dør er dekoreret med smuk glaskunst.

Selv om det er interessant at se de historiske bygninger, så er det sikkert stilheden, den beroligende udsigt og de flotte heste, du kommer til at huske bedst fra Kirkjubøur.

FærøerneGásadalur

Den idylliske og afsidesliggende landsby Gásadalur ligger på vestsiden af lufthavnsøen Vágar, og byen er omkranset af bjerge. Der var faktisk ingen vejforbindelse til Gásadalur, før Gásadalstunnilin blev bygget i 2004. Og det er stadigvæk en af Færøernes mest utilgængelige landsbyer.

Vi anbefaler, at du kører igennem tunnelen, parkerer bilen og følger stierne et stykke. Så kan du blandt andet nyde synet af et imponerende vandfald, som du sandsynligvis ikke kommer til at glemme lige med det samme.

FærøerneSaksun

I den nordlige del af Streymoy finder du Saksun – et smukt og helt stille sted, hvor du virkelig finder roen. Din køretur er nærmest en oplevelse i sig selv. Vejen løber imellem majestætiske bjerge og ender oppe i den lille landsby, Saksun, med 14 fastboende indbyggere, en 150 år gammel kirke samt en gård, som også fungerer som museum.

Fra Saksun er det dejligt at gå igennem Saksun-dalen, forbi søen og ud til havet. Vær dog opmærksom på tidevandet. Du kan nemlig kun komme ud til havet på visse tidspunkter af døgnet.

Vestmanna på FærøerneVestmanna

På Streymoy finder du populære Vestmanna. Og her bør du virkelig tage hen, hvis du er på jagt efter en storslået naturoplevelse.

Tag med på en af Sjóferðirs bådture til fuglebjergene, og nyd synet af det dramatiske klippelandskap. Turen tager et par timer og kan varmt anbefales, uanset om du får de lokale, eksotiske fugle at se eller ej.

GjógvGjógv

Nord for Eysturoy ligger Gjógv, som bliver et kært minde for de fleste, som besøger stedet.

Gå en tur i kirkeområdet og ned til søen, mens du nyder den friske havluft.

Der ligger en lettilgængelig bakke, som du kan gå op på (du kan se den i højre side af billedet).

Herfra har du en god udsigt mod fuglebjerget. Og du kan bruge lang tid på at sidde der i dine egne tanker med kun havet, klippene og fuglelivet i dit synsfelt.

Efterfølgende kan du tage turen indenom hotellet Gjàargarður og købe dig noget varmt at drikke.

 

Seværdigheder på FærøerneLeitisvatn

På Vágar finder du Leitisvatn, som også kaldes Sørvágsvatn, og som er den største sø på Færøerne.

Her finder du en enestående udsigt over havet. Og efter en 45 minutters lang gåtur kommer du til enden af søen og kan nyde synet af det spektakulære vandfald Bøsdalafossur. En klar anbefaling herfra!

 

Hvornår er det bedst at rejse til Færøerne?

Nationaldag på FærøerneKlima
Øgruppen har milde vintre og kølige somre. Og du må være forberedet på, at der kan komme tåge og regn uanset hvornår på året, du tager afsted.

Vejret kan skifte pludseligt. Det siges, at det er muligt at opleve flere årstider på én dag, med sol og blå himmel det ene øjeblik og gråvejr det næste.

Temperaturene er ganske jævne. Gennemsnitstemperaturen ligger på 3,5 °C om vinteren og 12 °C om sommeren. Det bliver derfor aldrig virkeligt koldt, selv om vinden af og til kan føles kølig.

Udvalgte arrangementer på Færøerne
Det er om sommeren, at der sker mest på kulturfronten. Derfor kan vi anbefale dig at besøge Færøerne i slutningen af juli, så du får fejringen af nationaldagen, Ólavsøka, som løber af stabelen d. 28. og 29. juli, med.

Festivaler på FærøerneHer kan du se færingerne i flotte nationaldragter, opleve traditionel musik, dans og kaproing med færingebåde i Tórshavn og mærke den glade stemning blandt de lokale.

Ellers er det en oplevelse at være med til musikfestivalen G! Festival, som også foregår i juli måned. Så fyldes den lille landsby Syðrugöta på øen Eysturoy med glade festivalgæster.

Musikken spænder fra færøske viser til britisk Drum and Bass. Så her er der lidt for alle!

I slutningen af august/begyndelsen af september kan du opleve kulturdage i Fuglafjørður. Her kan du smage den lokale færøske mad, se kunstudstillinger, tage med på guidede turer og lytte til lokale artister. Der er gratis adgang.

FærøerneEn anden oplevelse, som det kan være interessant for dig at se, er traditionel fårekliping.

På Færøerne bor der flere får end mennesker. Og hvert forår og efterår samles folk fra alle generationer for at hjælpe til med fåreklipingen.

Det er absolut en lokal og ganske særlig oplevelse!

Har du fået lyst til at udforske de bedste steder på Færøerne?

Vi håber, at du er blevet lidt klogere på, hvilke steder du skal se på Færøerne, og at du måske vil tage turen dertil en dag.

Har du fået lyst til at rejse til Færøerne?

Vil du tjekke prisniveauet på rejser til Færøerne, får du nogle af de bedste tilbud her:

Her finder du eksempler på flypriser til Færøerne. Klik på prisen, så bliver du sendt over til Travelmarkets flysøgemaskine. I søgemaskinen kan du sammenligne priser, og i priskalenderen kan du se de billigste rejsedage til Færøerne.

København - Thorshavn, VagarFra 1.022,-Søg
Billund - Thorshavn, VagarFra 1.081,-Søg
Aalborg - Thorshavn, VagarFra 1.402,-Søg

Ingen tilbud eller forkerte datoer? Søg selv efter flybilletter til Færøerne her.

Du kan være heldig at finde arrangerede rejser til Færøerne i vores temasøgemaskine.

Vekommen til Færøerne!

8 steder du skal se på Færøerne

Bedøm artiklen her.

DårligtIkke optimalOKGodFantastisk

Current rating 4.5

Toppfoto (c) flickr / creative commons / mariusz kluzniak
Mykines (c) istockphoto / FedevPhoto
Tórshavn (c) Hedda Bremer
Kirkjubøur (c) istockphoto / stockcam
Gásadalur (c) istockphoto / Boris Buschardt
Saksun (c) istockphoto / FedevPhoto
Lundefugl (c) istockphoto / Andrea Izzotti
Gjógv (c) Hedda Bremer
Leitisvatn (c) flickr / creative commons / Hans Juul Hansen
Ólavsøka (c) flickr / creative commons / Katrin Svabo Bech
G! Festival (c) Hedda Bremer
Saueklipping (c) Hedda Bremer

 

Relaterede artikler

  Kommentarer til indlægget

  1. Færøerne kan så meget anbefales!

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Privatlivspolitik
  Læs vores persondatapolitik.