Solnedgang bag Eiffeltårnet i Paris med en varm orange himmel og silhuetten af byens skyline.

Seværdigheder Slovenien

Ljubljana

Borgen Ljubljanski Grad

Har man formået at bestige borghøjen, når man op til en af Sloveniens flotteste borge, der oprindeligt er fra det 9. århundrede. Fra borgtårnet er der en fantastisk udsigt over Ljubljana, der bliver endnu smukkere, hvis man besøger borgen ved solnedgang, hvor tågen bader Ljubljana i et yndefuldt rødt og gyldent lys.

Broen Zmajski most

Dragebroen blev opført i slutningen af 1800-tallet og stod færdig i 1901, hvor den erstattede den gamle træbro. Broen er en jernbetonkonstruktion og var en af de første af sin art i Europa. Den blev dekoreret af en af Otto Wagners elever, Jurij Zaninovich.

Domkirken Stolnica

Ljubljanas domkirke, der er viet til St. Nicolaus, blev opført i begyndelsen af 1700-tallet på en grund, hvor der tidligere stod en kirke fra 1200-tallet. Den totårnede katedral fik tilføjet sin kuppel i 1844 og er siden blev udsmykket yderligere, blandt andet på hoveddøren der er udført i bronze.

Presernov torv

Ljubljanas italiensk inspirerede torv er opkaldt efter den store slovenske digter, France Preseren (1800-1849), der blandt andet har skrevet teksten til Sloveniens nationalsang. Skulpturen midt på torvet er udført af arkitekten Maks Fabiani og billedhuggeren Ivan Zajc og blev indviet i 1905.

Piran

Byen Piran

Engang havde byen kun et stort bål til at lede skibene sikkert i havn. I dag er Piran en smuk historisk ferieby, hvor fortid og nutid mødes i en skøn blanding.

Slovenien

Bispegården Skofijski dvorec

Bispegården i Ljubljana er i dag sæde for den katolske ærkebiskop i Slovenien. Den blev opført i 1522 og forhøjet i midten af det 17. århundrede. I slutningen af det 18. århundrede fik bygningen sit nuværende udseende med en smuk arkadegård i barok.

Bohinj-søen

Cirka 25 kilometer fra Bled ligger den fem kilometer lange Bohinj-sø, der er Sloveniens største. Den smukke sø får sit vand fra et 60 meter højt vandfald for enden af Savafloden.

Landsbyen Kranjska Gora

Kranjska Gora er navnet på den lille landsby, der ligger for foden af Sloveniens største skisportsområde. Byen har blandet andet været vært for verdensmesterskaberne i alpint skiløb og skihop.

Mariasøjlen

På det flotte rænessance-torv, Glavni står byens vartegn den barokke Mariasøjle, der blev tegnet af Jozef Straub og rejst i 1743 til erindring om pesten.

Maribor Egnsmuseum

Midt i byen står den gamle borg fra 1400-tallet, der indeholder et egnsmuseum med en arkæologisk og etnografisk udstilling samt en stor riddersal, et barokt kapel og en smuk rokokotrappe.

Mestri Park

Hvis man har rigeligt med tid, er byparken i Maribor et aldeles afslappende og smukt sted at udforske. Herfra kan man se de mange vinmarker, der kravler op ad bjergskråningerne samt nyde det lille akvarium og terrarium, der hører til parken.

Middelalderbyen i Koper

Den gamle middelalderby i Koper var engang hovedstad i Istra-området. Det historiske bycentrum giver et specielt pift til middelhavsbyens karakter.

Museet for Arkitektur

På renæssanceborgen i udkanten af Ljubljana ligger Museet for Arkitektur, der indeholder en permanent udstilling af den berømte arkitekt Joze Plecniks arbejder. Han er ophavsmand til mange af Ljubljanas bygninger og en evig inspirationskilde for nye arkitekter.

Operabygningen

Ljubljanas opera, der blev bygget i 1882 i ny-renæssancestil, er tegnet af de tjekkiske arkitekter Hrasky and Hruby. Bygningen blev brugt til både tyske og slovenske forestillinger, indtil tyskerne fik deres eget teater i 1911.

Postojna-hulerne

Hulerne er nogle af de største og lettest tilgængelige i verden. De strækker sig over et 20 kilometer langt gangsystem, der ligger i to horisontale lag. I 1819 blev hulerne besøgt for første gang, og siden har millioner af turister gæstet Postojna.

Renæssancebyen Skofja Loka

Skofja Loka, der ligger 24 kilometer nordvest for Ljubljana, er en af Sloveniens bedst bevarede renæssancebyer. Man ved, at byen var købstad tilbage i 1248, og at den blev delvist ødelagt under et jordskælv i 1511. I dag er byen et officielt kulturmonument.

Skocjan-hulerne

De store underjordiske Skocjan-huler ligger under den øde Karst-region i 250 meters dybde og strækker sig over fem kilometer. For millioner af år siden efterlod et dybt havområde store mængder af kalksten, der i dag danner de fascinerende drypstensformationer.

Triglav Nationalpark

Den enorme park har et areal på 84.805 hektar og rummer et utal af dyre- og plantearter. I parken finder man blandt andet den smukke dal med de syv søer, der er et perfekt udgangspunkt for daglange vandreture mod tinderne.

Ursulinekirken

Ljubljanas smukkeste barokbyggeri er uden tvivl Ursulinekirken fra 1669, der blev bygget, hvor en nedbrændt kirke havde stået. Inde i kirken er der et stort alter af Francesco Robba, og foran kirken står Den hellige treenighed fra 1693, som oprindeligt var udskåret i træ, men senere blev erstattet af en stenskulptur.

Zoologisk have

Blot 15 minutters gang fra Ljubljana centrum ligger byens zoologiske have på den sydlige side af Roznik-bakken. Besøgende kan beundre adskillige vilde dyrearter fra alverdens kontinenter, der alle lever i deres naturlige miljø.

Sloveniens Adriaterhavskyst

Feriebyen Portoroz

Det moderne rejsemål er en kendt destination over hele Europa. De lækre sandstrande, kurhotellerne, det hektiske natteliv og de gode sportsfaciliteter tiltrækker hvert år adskillige turister.

Har du fået lyst til at rejse til Slovenien?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Fly+hotel
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Book dine seværdigheder her