Varmluftballoner over en savanne med træer og gyldent græs ved solopgang.

Seværdigheder Tanzania

Dar es Salaam

Kunstens hus Nyumba ya Sanaa

I Kunstens Hus er det muligt at se og købe tanzanisk kunst. Værkstedet, der oprindeligt startede som et projekt for at få handicappede og arbejdsløse i gang, sælger i dag batik, kurve og træskærerarbejde i massevis.

Mwenge-markedet

Tæt på frilandsmuseet ligger Mwenge markedet, der udstiller og sælger unikke elfenbensskulpturer, der er fremstillet af Makonde-folket fra det særegne træskærersamfund.

Village Museum

Frilandsmuseet, der ligger ni km nord for Dar es Salaam, består af 14 forskellige hytter i fuld størrelse, der hver især er bygget og indrettet som forskellige stammer i Tanzania normalt etablerer sig. Village Museum er åbent fra 09.30 til 18.00.

Ngorongoro National Park

Dyrene i Ngorongoro

Den mest oplagte seværdighed er de mange dyr, der trisser rundt i parken. Ngorongoro har blandt andet den største rovdyr-tæthed i Østafrika med 400 hyæner og 100 løver. Som noget helt særligt kan man være heldig at få et glimt af den sortmankede løve.

Serengeti National Park

Olduvai-slugten

Mellem Ngorongoro-krateret og Serengeti-parken ligger den 50 kilometer lange Olduvai-slugt, der er stedet, hvor man har fundet de hidtil ældste spor af menneskelignende væsener på jorden. Det var her Mary Leakey i 1976 fandt et fodaftryk sat i vulkansk aske, der viste sig at være 3,6 millioner år gammelt.

Tanzania

De tre toppe

Kilimanjaro har som bekendt tre toppe, der alle kan bestiges. De to, der ligger længst mod vest, Shira og Mawenzi, er imidlertid kun anbefalelsesværdige for erfarne bjergbestigere. Flere rejseselskaber arrangerer vandreture til bjergtoppen Kibo. Her vælger mange at benytte den milde Marangu-rute.

Gombe stream National Park

Efterhånden som man kommer tættere på Gombe Stream Nationalpark, der ligger ud til Tanganyika-søen i det vestlige Tanzania, bliver man mere og mere betaget af dens skønhed. Parken er Afrikas mindste, men indeholder alligevel en uudtømmelig plante- og dyremæssig variation. Det var blandt andet her Jane Goodall studerede chimpanser, og de har derfor med tiden vænnet sig til mennesker.

Havnebyen Tanga

Efter Dar es Salaam er Tanga, der ligger lige syd for den kenyanske grænse, den vigtigste havn i Tanzania. Den søvnige by med de støvede gader er berømt for sine uovertrufne sandstrande og pulserende natteliv, der tænder byen efter mørkets frembrud. Ikke langt fra byen ligger Amboni-hulerne, der er de mest omfattende kalkstenshuler i Østafrika.

Kilwa Kisiwani-ruinerne

På den lille ø, Kisiwani, to kilometer fra kysten, ligger en gammel historisk ruinby fra 1400-tallet. Her lå en af Østafrikas vigtigste havne, Kilwa Kisiwani, hvor der blev handlet med guld, sølv, perler og parfume. I dag kan man se resterne af byen, der for øvrigt er på UNESCOs liste over bevaringsværdig kultur.

Kondoa Irangi hulemalerierne

Tæt på Dodoma, 180 kilometer fra Arusha, ligger nogle af verdens flotteste hulemalerier. De kan findes i the Great Rift Valley og illustrerer på glimrende vis, hvordan stenalderens kunst i Afrika tog sig ud.

National Museum

I Dar es Salaam kan man på Nationalmuseet se nogle af verdens ældste beviser på menneskeheden. Der er blandt andet imponerende arkæologiske udstillinger af fund fra Olduvai-slugten og Laetoli. Man kan også se fossiler der er cirka to millioner år gamle, herunder Zinjanthropus (Nutcracker Man).

Selous reservatet

Dette reservat er den ultimative naturoplevelse. Hvis det er vilde dyr og uudforskede områder, man går efter. Selous Game Reserve er, med et areal på 54.600 km2, verdens næststørste vildtreservatet. Her lever over 350 forskellige fuglearter og mere end 2000 planter. Reservatet bliver delt af den mystiske Rufiji-flod, der er en af Afrikas mest vandrige floder.

Tarangire National Park

Det enorme antal baobabtræer er det første, der møder ens syn, når man træder ind i den 2600 km2 store Tarangire National Park. Parkens let bølgende stepper er præget af disse majestætiske træer, der får de græssende dyr under trækronerne til at ligne miniature udgaver af elefanter, zebraer og gnuer.

Victoria søen

I det vestlige Kenya ligger Lake Victoria. Den 70.000 km2 store sø, der ikke er mere end 100 meter dyb, er et prægtigt naturfænomen. Den eneste mulighed for at sejle på søen er afgangene fra Kisumu til sydligere beliggende byer i Kenya. Selvom Victoria søens breder er i både Uganda, Tanzania og Kenya, er det ikke muligt at sejle mellem landene.

Øen Mafia

Dykkerparadiset Mafia er trods navnet et venligt og afslappet sted med cirka 40.000 indbyggere. Med et areal på 394 km2 er Mafia den største af en lille øgruppe, og vel nok det tætteste man kommer på tanken om et tropisk paradis i det Indiske Ocean.

Øen Pemba

Ud for kysten ved Tanga ligger den lille søvnige ø Pemba, ikke langt fra Zanzibar. Stedet er endnu ikke rigtig opdaget af turister, på trods af de mange kvaliteter øen har. Her kan man blandt andet fange Østafrikas bedste havfisk, samt dykke ned til nogle af de flotteste koralrev i verden. Og så har øen en hyggelig hovedstad i byen Chake-Chake.

Tanzanias kyst

Byen Bagamoyo

Byen Bagamoyo var i 1800-tallet centrum for slavehandel langs kysten. Mange kendte opdagelsesrejsende kom forbi byen, herunder Burton, Speke, Grant, Stanley og Livingstone. I dag er Bagamoyo et vigtigt kulturcentrum med kunstskolen som omdrejningspunkt.

Zanzibar

Araberkvarteret Stonetown

Zanzibars største seværdighed er det gamle araberkvarter, Stonetown. Byen i byen har et uoverskueligt net at snoede gader og smalle gyder. Desuden vrimler kvarteret med travle, handlende mennesker, der vimser rundt mellem de forskellige boder og værksteder for at gøre dagens fangst. Stonetown er afgjort en oplevelse for sanserne.

Det gamle apotek

I det gamle kvarter ligger the Old Dispensary, der i dag fungerer som kulturcenter. Den store fireetagers bygning, der blev grundlagt i 1885, er prydet med flotte farver og udskårne balkoner.

Palace Museum

Den store hvide bygning med tårne og tinder blev bygget i slutningen af 1890’erne til et medlem af sultanens familie. Oprindeligt kaldte man det for Sultanernes Palads, og det blev da også taget i brug som det officielle residens for Zanzibars Sultan i 1911. Efter 1964 var paladset i mange år lukket for offentligheden, men i 1994 åbnede man det igen som museum.

Har du fået lyst til at rejse til Tanzania?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Fly+hotel
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Book dine seværdigheder her