Solnedgang bag Eiffeltårnet i Paris med en varm orange himmel og silhuetten af byens skyline.

Seværdigheder Luxembourg

Ardennerne

Frihedsmuseet i Diekirch

Byen Diekirch 40 minutter uden for Luxembourg by huser et særdeles spændende Frihedsmuseum med beretningen om Luxembourgs befrielse fra den tyske besættelse i 1944 og 1945. Diekirch har desuden været gennemfartsby for romerne, der har været så venlige at efterlade sig en række spændende mosaikker.

Landsbyen Vianden

Vianden er en lille landsby, der breder sig på begge sider af Our floden. Byen har et flot restaureret slot, der har rødder helt tilbage til det 9. århundrede. Slottet har været ødelagt at både brand og jordskælv, men er blevet nænsomt genopbygget. Vianden har også været hjemsted for den franske forfatter Victor Hugo under dennes eksil.

Clervaux

Byen Clervaux

Clervaux i Ardennerne er dels i sig selv en smuk og fascinerende by ved bredden af Clerve-floden, dels er den nabo til en borg fra det 15. århundrede, der troner fra klipperne over byen. Ydermere kan byen byde på et stort Benedektiner kloster med en fin gård, som man kan snige sig til et glimt af.

Luxembourg

Berdorf området

Luxembourgernes foretrukne udflugtsmål i kategorien “Sport og natur” hedder Berdorf og ligger i Müllerthal området. Her er der rige muligheder for vandre-, cykel- og klatreture alt efter temperament. De, der ikke orker al den aktivitet, kan sætte sig på en sten og nyde udsigten til og lyden fra et af områdets vandfald.

Luxembourgs kassematter

Kassematterne, der daterer sig til 1644 er bygget af spanierne, der huserede i området på den tid. Det helt igennem imponerende netværk af kassemater, der til tider når 40 meter ned i undergrunden, strækker sig over 23 kilometer. Under verdenskrigenes bombardementer blev hulerne brugt som beskyttelsesrum af lokalbefolkningen. Og siden har UNESCO givet konstruktionen den fornemme titel: en del af verdens kulturarv.

Parkerne i Luxembourg

I en vibrerende og intens by som Luxembourg er de grønne områder et fristende åndehul. Og Luxembourg er temmelig unik, hvad det angår. Ikke mindre end en fjerdedel af byen er udlagt som parker og rekreative områder. Så det er ikke uden grund byen kalder sig Europas grønne hjerte.

Promenaden Chemin de la Corniche

Et af Europas smukkeste udkigssteder ligger i centrum af Luxembourg by. Chemin de la Corniche er en promenade, der fører til fyrstens slottet. Fra Citadelle du St. Esprit finder man den så berømte udsigt over dalen og nabobyen Grund.

Book dine seværdigheder her