De majestætiske ruiner af Angkor Wat i Cambodja omringet af grønne træer under en klar himmel.

Seværdigheder Cambodia

Cambodia

Afslapning ved Sihanoukville

Sihanoukville, der også er kendt som Kompong Som, er Cambodias eneste havn. Byen og de omkringliggende øer byder desuden på fremragende strande med gode muligheder for badning, snorkling og dykning. Et fantastisk sted til et par dages afslapning.

Byen Udong

Byen Udong ligger cirka 40 kilometer nord for Phnom Penh og var tidligere hovedstaden i landet. Byen er stille og rolig, men indeholder en del gamle skulpturer, der er interessante at aflægge et besøg. Nogle af skulpturerne ligger i ruiner, en stor Buddha statue blev blandt andet sprunget i luften i 1977 af Pol Pot. I byen står der også et monument til minde om ofrene for Pol Pot. Der er tidligere fundet omkring 100 massegrave i området.

Ratanakiri området

Det bjergrige område Ratanakiri er bedst kendt for de mange isolerede stammer, der bor der. For rejsende byder området på en fænomenal natur med høje bjerge, smukke søer og brusende vandfald. Området er et suverænt sted at trekke, og det er blevet renset for landminer.

Phnom Penh

Bådtur på Mekongfloden

Turistbureauet i byen har en båd, der sejler rejsende rundt på floden Mekong. Man besøger blandt andet de smukke Mekong øer, der er kendt for deres silke produktion, små landsbyer langs floden, og man ser en stor variation af dyreliv ved floden.

Det cambodianske Nationalmuseum

National museet er designet af en fransk arkæolog i 1920. Museet indeholder en stor samling af khmer kunst fra hele landet. Der er artefakter fra mange af tidsperioderne i landets historie blandt andet en del Buddha statuer fra det 6. og 7. århundrede.

Området omkring The Killing Fields of Choeung Ek

The Killing Fields er et ubehageligt minde fra de grusomheder, som De Røde Khmer (Khmer Rouge) begik i landet. Cirka 17.000 mennesker blev dræbt her kun 15 kilometer fra byens centrum. Hvis man besøger stedet kan man se mere end 8000 kranier arrangeret efter køn og alder bag en klar glasrude, der er en del af et mindesmærke, der blev rejst på stedet i 1988.

Wat Phnom templet

Templet står i den nordlige ende af byen. Byen har sit navn fra dette tempel, der blev bygget af en rig khmer dame, der hed Penh i 1372. Penh havde fundet tre Buddha statuer, og derfor byggede hun dette tempel, så statuerne kunne stå der i. Der kommer stadig mange til templet hver dag for at bede.

Siem Reap

Angkor ruinerne

Angkor er helt klart Cambodias største turistattraktion. Angkor er et område med cirka 100 templer, der i Khmer riget fungerede som et stort religiøst center. Templerne og paladserne er bygget mellem det 9. og det 13. århundrede. Tempelbyen blev forladt i det 15. århundrede, og stedet groede til i planter, indtil man i det 19. århundrede fjernede buskadset, der var ved at ødelægge monumenterne. Templerne og paladserne er arkitektoniske vidundere og omgivet med en speciel mystik. Man restaurerer stadig på disse fantastiske monumenter.

Den flydende by Chong Khneas

Chong Khneas er en flydende by, enkelte af husene i byen står på fast grund, men de fleste flyder rundt på en slags husbåde. Byens politi, sygehjælp og så videre flyder rundt på husbåde. Det er muligt at sejle rundt i byen, hvis man ønsker at udforske stedet.

Book dine seværdigheder her