Luftfoto af en kystby med moderne bygninger og et stadion. Bjergrække i baggrunden.

Seværdigheder Sydafrika

Cape Town

Den Victorianske Havn

Den gamle victorianske havn i Cape Town er trækplaster for mange turister og beboere. Stedet tilbyder ofte gratis underholdning, og der er et stort udbud af butikker, caféer, barer og restauranter. Vandsports- og shoppingfaciliteterne er fremragende her.

Det gode Håbs Slot og Det afrikanske Museum

Det gode Håbs Slot (Castle of Good Hope) blev bygget mellem 1666 og 1679 og er en af de ældste europæiske bygninger i Sydafrika. Den afrikanske Museum er et sjovt og lidt frygtindgydende sted. Her kan man møde udstoppede afrikanske dyr af enhver slags og blodtørstige dinosaurer.

Kirtenbosch Botaniske Have

Kirtenbosch Botaniske Have ligger på den østlige side af Table Mountain. Haven er utrolig smuk og idyllisk. Det er næsten kun vildtvoksende planter, der gror i haven.

Taffel bjerget

Table Mountain er en populær attraktion i Cape Town, og mange vælger at tage bjergbanen derop. Turen er dyr, men den er det værd. Hvis det er klart, er udsigten fra toppen eminent, og man kan gå nogle dejlige ture i området især om foråret, når blomsterne står i fuldt flor.

Drakensberg

Bjergbestigning og vandreture

En af de største seværdigheder ved Drakensberg er selvfølgelig selve landskabet, og området byder på eminente forhold for bjergbestigere og vandrere. Nogle af de mest populære ture er Champagne Castle, Cathkin Peak og Cathedral Peak. Disse ture kan man også tage på hesteryg.

Hulerne i Giant's Castle Game Reserve

I disse fantastiske huler kan man se tydelige spor af liv. De indfødte “Bushmen” levede indtil for 100 år siden i hulerne, og flere end 500 af deres spændende malerier pryder klippevæggene. Området, der ligger ved grænsen til Lesotho, byder også på et møde med antiloper og et væld af forskellige fuglearter.

Royal Natal National Park

Der er flere nationalparker ved Drakensberg. Den mest interessante er Royal Natal Naional Park, der blandt andet gemmer på et imponerende amfiteater i bunden af parken. Her ligger også vandfaldene Tugela Falls, der falder 850 meter ned over klipperne i fem etager. Et fantastisk syn man ikke må gå glip af under et besøg.

Durban

Det indiske kvarter

Durban har en betydelig koncentration af indere, og vest for byens centrum ligger det indiske kvarter. Området er farverigt og livligt. Her finder man markeder, templer og velbevarede bygninger fra århundredskiftet. Det indiske kvarter har også flere moskéer, blandt andet Juma Musjid Moskeen.

Forstaden Cato Minor

Den vestlige forstad Cato Minor er en fascinerende blanding af fattige hytter og blikskure og smukke templer. Her ligger templet med det lange navn Shree Alayam Second River Hindu Temple, som hvert efterår danner ramme om en festival, hvor hovedbegivenheden er at gå på ulmende gløder.

Rådhuset

Det imponerende rådhus i Durban er mere end et rådhus. I den store bygning findes også en flot samling sort sydafrikansk kunst og et spændende museum for naturvidenskab.

Strandene i Durban

Durbans strande er fantastiske. Hovedstranden the Golden Mile strækker sig over seks kilometer, og tiltrækker mange mennesker. Desværre også tyve. De mindre strande, der strækker sig i både nordlige og sydlig retning, er sikrere, roligere og ikke så overbefolkede.

Johannesburg

Bydelen Yeoville

Lidt uden for Johannesburg centrum ligger Yeoville, som, i modsætning til for eksempel Soweto, er et sikkert og fredeligt sted. Området er lidt bohemeagtigt, og på Rockey Street kan man få en cappucine eller en café au lait på en af de mange caféer eller barer.

Soweto township

Soweto er en stor township sydvest for Johannesburg. Det er et spraglet og grimt boligområde, hvor den sorte befolkning lever i hytter og blikskure. De fleste hvide sydafrikanere har aldrig været i en township og slet ikke Soweto, hvor den sociale elendighed er udtalt. Vil man besøge Soweto, bør man rådføre sig med lokale og eventuelt følges med en sort bekendt derind.

Kalahari Gemsbok National Park

Dyrelivet

Dyrelivet er den eneste, men også mest fantastiske attraktion, man kan forestille sig i Kalahari Gemsbok National Park. Antiloper krydser grænsen mellem Botswana og Sydafrika i deres langvarige søgen efter vand, løverne brøler om natten, og hyæner, vilde hunde, ræve og leoparder er blot nogle af de dyrearter, der skal deles om de næsten 3 millioner hektarer park.

Namaqualand

Mod vest ligger Namaqualand, der er halvvejs ørken, men samtidig har et fantastisk frodigt landskab med et væld af blomsterarter, der kommer frem efter vinterregnen. Egnen har store kobber-miner og er på grund af landskabet et besøg værd.

Kruger National Park

Byen Pietersburg

Midt i parken ligger Pietersburg, der er områdets hovedstad. Her kan man blandet andet opleve Bakone Malapa museet syd for byens centrum

Dyrelivet

Kruger Nationalpark byder på et overvældende dyreliv. Her kan man se både løver, elefanter, bøfler, giraffer, antiloper og meget mere i deres oprindelige miljø. Det er en ganske anden og meget mere intens oplevelse end at gå i zoologisk have.

Landsbyerne Venda og Gazankulu

Venda og Gazankulu er små bondesamfund, der ligger i den nordøstlige del af parken. Stederne er kendt for deres kunsthåndværk.

Varme kilder

I den sydlige del af Kruger Nationalpark kan man nyde et varmvandsbad. Området har mange varme kilder, der gør kroppen godt.

Waterberg bjergene

I vest ligger Waterberg bjergene, og her er der fantastiske vandremuligheder i et imponerende landskab.

Sydafrika

Little Karoo området

Mellem Cape Town og The Garden Route er der en spændende alternativ tur gennem Little Karoo. Området er berømt for sine strudse, der lever godt i det solrige og tørre klima. Her finder man også et smukt landskab med vilde blomster.

Mossel Bay, Herold's Bay og Buffalo Bay

Hvis man gerne vil være fri for alt for meget leben under sin tur langs The Garden Route, kan man tage til Mossel Bay, Herold’s Bay eller Buffalo Bay. Her er mere stille og fredeligt, men strandene er ligeså dejlige som andre steder.

Port St Johns provinsen

Umzimvubu Flodens udmunding i den østlige Kap-provins ligger Port St Johns. Her møder man fortrinsvis den sorte befolkning, og det sker i en hyggelig atmosfære. Byen er hjemsted for mange kunstnere og har fantastisk dejlige strande, der er omgivet af et smukt dramatisk klippelandskab.

Tsitsikamma Coastal National Park.

Denne nationalpark er bestemt et besøg værd. Her ligger Swartberg Mountains og en oprindelig vildtvoksende skov, der er hjemsted for elefanter. Naturen er fantastisk i området, og i Swartberg Mountains kan man se hulerne The Cango Caves.

Har du fået lyst til at rejse til Sydafrika?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Fly+hotel
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Book dine seværdigheder her