Solnedgang bag Eiffeltårnet i Paris med en varm orange himmel og silhuetten af byens skyline.

Seværdigheder Polen

De Polske Tatrabjerge

Bjergsøen Morskie Oko

Bjergsøen Morskie Oko ligger i 1393 meters højde og betragtes af mange som det smukkeste sted i Tatrabjergene. Man kan ikke køre direkte til stedet, men der arrangeres i stedet vandreture til den flotte bjergsø og de omkringliggende områder.

Kasprowy Wierch bjerget

Den 1985 meter høje bjergtop, Kasprowy Wierch, er forbundet med Zakopane via en svævebane, der er 4181 meter lang. Fra toppen er der flere flotte klatreture ned, hvoraf den sværeste og smukkeste er Ørnestien.

Gdansk

Mariakirken

Kosciól Mariacki, eller Mariakirken er med sine 105 meters længde og 68 meters bredde, den største murstenskirke i verden. Den blev opført 1342-1502 og kan huse 25.000 kirkegængere på én gang.

Nationalmuseet

På Nationalmuseet i Gdanks kan man se flotte udstillinger af porcelæn, tekstiler og malerier. Desuden indeholder museet også domkirkens oprindelige altertavle, Den Endegyldige Dom, der er et sandt mesterværk af Hans Memling.

Søfartsmuseet

På havnen i Gdansk står Gdansk-kranen fra det femtende århundrede, der er Europas største middelalderkran. Inde i kranen bor søfartsmuseet, der har udstillinger om Gdansks historie som en stor handelsby.

Krakow

Vi har haft en skribent i Krakow for at skrive om byens største seværdigheder og udflugter fra byen.
Læs artiklerne Seværdigheder i Krakow – 13 steder du bare skal opleve og 7 udflugter fra Krakow – Disse er værd at tage på for den bedste guide til seværdigheder i og omkring Krakow.

Polen

Billedet af Den Sorte Madonna

I industribyen Czestochowa, 100 kilometer fra Krakow, ligger Jasna Góra-klostret, der er Polens vigtigste samlingspunkt for katolikker. På pilgrimsdage er der tusinder og atter tusinder, der kommer for at se billedet af Den Sorte Madonna, der ifølge sagnet blev malet af evangelisten Lukas.

Byen Zamosc

I det sydvestlige Polen, 320 kilometer fra Krakow, ligger renæssancebyen Zamosc, der næsten ikke har forandret sig i 400 år. Byen blev i 1500- og 1600-tallet opbygget og styret af den magtfulde Zamoyski-slægt, der har adskillige gader opkaldt efter sig.

Koncentrationslejrene Auschwitz – Birkenau

Mellem 85 og 90 procent af de polske jøder forsvandt i de nazistiske koncentrationslejre, Auschwitz og Birkenau. Nogle af cellerne og gaskamrene i lejrene er blevet bevaret som museum for fortidens grusomheder (auswitsch – auswitch).

Kongeslottet

I Warszawa ligger Kongeslottet der blev bygget mellem 1200- og 1300-tallet og derefter udvidet i flere omgange. Det flotte slot med det diskrete ydre og de smukke sale har fungeret som kongens hjem, Præsidentens bolig og mødested for det polske parlament.

Kopernicus museet

Kopernicus museet ligger i byen Frombork, hvor renæssance-astronomen Nicolaus Kopernicus blev født. Det var Kopernicus der fremlagde den teori, at jorden ikke var centrum i universet. Det og meget mere kan høre mere om på Kopernicus-museet, der har en imponerende samling af astronomens instrumenter.

Lazienkiparken

Et af Warszawas helt store åndehuller er den smukke Lazienskipark, der ligger cirka halvanden kilometer fra centrum. Om sommeren er parken fyldt med gæster der nyder et af de mange arrangementer der afholdes i parken.

Oliwa klosteret

I Oliwa-bydelen nord for Gdansk ligger et cistercienserkloster med tilhørende kirke, der blev grundlagt omkring 1200 af danske cisterciensere. Inde i kirken, der ligger i forlængelse af klostret, står et af Polens største orgler. Det blev bygget i 1700-tallet og har cirka 6000 piber, der bliver benyttet tre gange om dagen.

Villa Koliba

I Zakopane ligger et stort smukt træhus fra 1893, der er designet af maleren og digteren Stanislaw Witkiewicz. Villa Koliba, der er bygget i såkaldt Zakopanestil, er indrettet til museum for blandt andet gamle møbler.

Wieliczka-minen

Cirka 13 kilometer sydøst for Krakow ligger Wieliczka-saltminen, der er en af Polens største seværdigheder. I de velbevarede minekamre, hvoraf nogle er over 700 år gamle, kan man se de forskellige maskiner, der er blevet brugt gennem tiden.

Poznan

Markedspladsen

Hvis du har fundet rådhuset står du samtidig på Poznans markedsplads, der er en seværdighed i sig selv. Pladsen blev ødelagt under Anden Verdenskrig, men genopbygget som et glimrende eksempel på hvordan en markedsplads kan se ud.

Rådhuset

Poznans flotte rådhus blev oprindeligt bygget i gotisk stil, men kan i dag takke den italienske designer Battista, for sit nuværende renæssence-look, der blev påført rådhuset i 1600-tallet.

Solidaritetsmonumentet

I 1981 rejste man Solidaritetsmonument til ære for de dræbte under opstanden mod det kommunistiske styre i 1956. Her blev 76 dræbt og over 600 såret, da demonstranterne blev nedkæmpet med tanks.

Szczecin (Stettin)

Den røde rute

Følger man den røde rute, kommer man nemt rundt til Szczecins forskellige seværdigheder. Den syv kilometer lange rute starter ved hovedbanegården, og er nem at følge via de røde pile, der er tegnet på fortovet.

Fyrsterne af Pommerns Slot

Szczecins vigtigste seværdighed er slottet der, siden det blev bygget i 1300-tallet, har huset Pommerns fyrster. Slottet blev genopbygget efter krigen som det så ud i 1500-tallet, og fungerer i dag som kulturhus.

Nationalmuseet

Nationalmuseet er et must. hvis man gerne vil se og høre noget om dengang Szczecin var en Hansestad. På museet er der desuden samlinger af smykker der har tilhørt Pommerns fyrster, samt malerier og skulpturer.

Warszawa

Bydelen Stare Miastro

Warszawas største seværdighed er den gamle bydel, Stare Miastro, der blev genopbygget mellem 1949 og 1963. Det historiske kvarter er omhyggeligt restaureret så det ligner byens udseende i 1600- og 1700-tallet.

Kongevejen

Mellem Lazienki-paladset og Kongeslottet går Warszawas hovedboulevard, Kongevejen, der er omgivet af flotte bygninger og berømte monumenter. Af de mange seværdigheder langs ruten kan nævnes Kopernikus og rytterstatuen af Jozef Poniatowski, der begge er udført af den danske skulptør Bertel Thorvaldsen.

Nationalmuseet

Polens største museum er Nationalmuseet i Warszawa. Det rummer blandt andet værker af polske og udenlandske kunstnere, samt flotte samlinger af middelalderkunst og arkæologiske fund.

Wroclaw

Domkirkeøen Ostrów Tumski

Domkirkeøen eller Ostrów Tumski, som den hedder på polsk, er den ældste del af Wroclaw med rødder helt tilbage til den tidlige middelalder. Den stemningsmættede bydel råder over nogle af Europas smukkeste eksempler på sakral arkitektur.

Panorama Raclawicka

Panoramaet er et stort cirkelformet maleri med en omkreds på 120 meter, der forestiller slaget ved Raclawice. Det enorme maleri, der er malet af Jan Styka og Wojciech Kossak, er Wroclaws største turistattraktion.

Wroclaw Rådhus

Det Gamle Rådhus i Wroclaw er uden tvivl et af de smukkeste rådhuse i Polen. Bygningen der er opført i gotisk stil, stammer fra 1200-1300-tallet og rummer desuden et historisk museum.

Har du fået lyst til at rejse til Polen?

Her finder du eksempler på rejser, som vores brugere har fundet tidligere.
Charter (fly+hotel)
Flybilletter t/r
Priserne er oplyst som pris pr. person
Book dine seværdigheder her