Solnedgang bag Eiffeltårnet i Paris med en varm orange himmel og silhuetten af byens skyline.

Seværdigheder Senegal

Dakar

Le grand Mosqué

Hver fredag lyder indkaldelsen til bøn fra minareterne på denne moske, der er en af de vigtigste muslimske helligdomme i landet. Ikke-muslimske kvinder er forment adgang til dette hellige sted, mens ikke-muslimske mænd gerne må besøge moskéen, også selvom de ikke deltager i bønnen.

Museet Institut Fondamental d'Afrique Noir

Det mest bemærkelsesværdige museum i Dakar er Institut Fondamental d’Afrique Noir (IFAN), der huser en stor samling af både senegalesiske og vestafrikanske masker, statuer og musikinstrumenter.

Øen Île de Gorée

Denne lille ø udenfor Dakar huser ikke mere end 1000 indbyggere. Øen er bilfri, og der er fine strande med store huse fra kolonitiden. Det er værd at besøge et par af øens museer, blandt andet giver Historical Museum et indblik i Senegals historie, mens la Maison des Ésclaves giver et hårrejsende bud på slavernes forhold under kolonitiden.

Senegal

Cap Skiring området

For at få en anderledes strandferie, kan man tilbringe en tid på ryggen ved nogle af Afrikas fineste strande i området omkring Cap Skiring. Hvis hvidt sand under kokospalmer er noget, der trækker, er det værd at komme her.

Fiskerbyen St. Louis

En af de første franske kolonibyer var denne fiskerby. Byen spreder sig over fastlandet og en lille ø, som husede de europæiske herremænd. De europæiske residenser fra kolonitiden med balkoner og jernlåger bringer pust fra en svunden tid. I St. Louis mødes nogle af Senegals udenlandske kulturpåvirkninger. Byen huser både den ældste kirke i landet, en katedral fra 1828, og en muslimsk kirkegård, hvor alle de begravede fiskeres net ligger over deres sidste hvilested.

Parc National de Basse Casamance

I den sydlige del af landet findes denne nationalpark, der huser et rigt dyre- og planteliv. Det varierede terræn, der består af savanne, sumpe og skovområder, er hjem for over 50 forskellige dyrearter. Parken kan ses fra bil og fra både på Casamance-floden, der gennemstrømmer parkområdet. Det er dog vigtigt at udvise forsigtighed for øjeblikket, hvor oprørske styrker har gjort området usikkert.

Parc National du Delta du Saloum

Ved deltaet mellem floderne Sine og Saloum ligger en nationalpark, som er berømt for sin skønhed. Floderne omkring deltaet er hjemsted for mange forskellige fugle, der lever i små laguner, på grønne øer eller i skovvæksten langs vandet. Den bedste måde at se stedet på er med den traditionelle afrikanske båd, piroguen, der kan manøvrere mellem de mange små øer.

Strandområdet Petite Côte

Et andet af Senegals bedste strandområder strækker sig over 150 kilometer syd for Dakar. De største turistbyer i området er Mbour og Saly Portudal, hvor der er gode badehoteller. Der er både grønne områder og golfbaner, hvis dagene på stranden bliver for ensformige.

Book dine seværdigheder her