En fredelig morgen ved en sø med en træbro og en person, der nyder udsigten.

Seværdigheder Ecuador

Atacames

Badebyen Atacames

Badebyen på den nordlige del af kysten er det bedste sted at holde en rigtig strandferie. Om natten er der som regel en livlig stemning på byens barer og diskoteker, hvor både udenlandske og ecuadorianske turister slapper af efter en lang dag med svømmeture og solbadning under den brændende sol nær ækvator.

Baños

Badene

Banos betyder bade på spansk, og det er også byens termiske bade, der er hovedårsagen til, at folk kommer til byen. Lokale siger, at naturens bade har en helbredende effekt, og hvadenten det passer eller ej, så er det et skønt sted at slappe af og pleje eventuelle ømme muskler efter hård bjergvandring. Nogle af badene bliver tilført vand fra de varme kilder ved en nærliggende vulkan, mens andre består af smeltet is, der flyder ned fra bjergene. Vandet kan forekomme grumset, men det er bare på grund af de mange mineraler.

Kirken Santuario de Nuestra Senora de Agua Santa

Kirken til ære for Jomfruen af de hellige vande er helt klart værd at besøge. Den hellige jomfru tilskrives æren for mangt et mirakel i området, og museet, der er tilknyttet kirken, viser flotte malerier af disse mirakler. Der er også en pæn samling af udstoppede dyr og religiøse effekter.

Rafting

River rafting er blevet en stadig mere populær aktivitet i området. Bjergfloden Río Patate egner sig også glimrende til formålet, og det er et fantastisk landskab, man passerer, mens man kæmper med at holde båden på ret køl. Der er folk i Banos, der arrangerer ture.

Cuenca

Byen Cuenca

Cuenca er hovedbyen i området, og dens levende gadebillede med de mange huse og kirker fra kolonitiden, gør den til en af landets mest spændende. Der er nogle inkaruiner nær ved byen, men det bedste er bare at gå på opdagelse i brostensgaderne og se på livet i de historiske kulisser. Glem ikke at slå et smut omkring floden, hvor kvinderne vasker deres tøj foran nogle ualmindeligt smukke huse.

Det Sydlige Ecuador

Byen Vilcabamba

Stedet hvor man slapper af. Vilcabamba er kendt for indbyggernes lange levetid. Ingen ved dog om det hænger sammen med stedets dejlige klima, men sikkert er det, at omgivelserne er skønne, og at det er svært ikke at få en følelse af velvære og harmoni, lige fra man tager det første åndedrag i den friske luft.

Nationalparken Podocarpus

Den eneste nationalpark i det sydlige Ecuador er hjem for plantearter, der ikke findes noget andet sted på jorden. Bjergsøer er gavmildt spredt ud over det grønne bjerglandskab, der er alsidigt og med et ret specielt dyreliv. Brillebjørnen, pumaen og en helt speciel ræveart er bare nogle få af parkens beboere.

Ecuador

Byen Zaruma

I den sydlige del af kystområdet ligger Zaruma. I gamle dage var det en livlig by på grund af dens rige guldmine, der nu næsten er tømt. Det er stadig muligt at besøge de smalle minegange og få en fornemmelse af de umenneskelige forhold, minearbejderne var udsat for få århundreder tilbage. De smukke træbygninger med de nydeligt udførte balkoner er aldeles betagende, og bjergene byder på skønne gåture med fantastiske udsigter.

Indianerbyen Otavalo

Otavalo nord for Quito er kendt for indianernes fantastiske kunsthåndværk og deres evne til at holde fast i deres identitet. Især de vævede tæpper er af høj kvalitet og utroligt smukke. Om lørdagen holdes der marked, men det er i realiteten muligt at købe sig et stykke originalt Otavalohåndværk ugen ud. Læg også mærke til kvindernes flotte broderede originale klædedragter, som de stadig bærer.

Inkaruinerne ved Ingapirca

Ruinerne er det største monument, der i dag står efter den del af det enorme inkarige, der spredte sig ud over det land, der i dag hedder Ecuador. Resterne af de prægtige stenkonstruktioner efterlader gode spor af et enormt byggeri i et utroligt smukt landskab. Ruinerne kan nås ad en gammel inkavej fra landsbyen Achupallas, der snor sig gennem det storslåede landskab.

Intag reservatet ved Ibarra

Ibarra og det omkringliggende Intag reservat er rigt på både natur og flotte bygninger fra den svundne kolonitid. Cloud forrest er en kuriøs art af regnskov, der skaber og fastholder tågeskyer, som hænger i beplantningen meget tæt over jorden. Intag reservatet har også et utroligt spændende dyreliv.

La Companía Kirken

Man tror knap nok sine egne øjne, når man træder ind ad porten til denne jesuiterkirke i Quito. Ikke mindre end syv tons guld er der brugt til at gøre den til en af mest prangende og bedst udsmykkede i verden.

Nationalparken Cotopaxi

Den mest interessante nationalpark i Ecuadors højland er uden tvivl Cotopaxi. Parkens monument er den næsten 6000 meter høje Cotopaxi vulkan der stadig syder og bobler. Dalene og bjergskråningerne giver formidable klatre- og vandremuligheder, og vender man blikket mod himlen, kan man af og til se den stolte kondor inspicere sit territorium. Intet sted i landet er Andesbjergene smukkere.

Nationalparken Sangay

Vil du have virkeligt vildt vildnis, så har du det her. Parken er den sværrest tilgængelige og mest utæmmede i landet. Tre af Ecuadors højeste vulkaner troner over den tætte bevoksning på bjergsiden, og i det tætte krat kan der gemme sig både bjergtapirer og pumaer. Her er du alene med den vilde, men utroligt fascinerende natur.

Naturreservatet Produccíon Faunística Cuyabeno

Dette naturreservat nær grænsen til Peru er måske det sted i landet, hvor der er bedst chance for at stifte bekendtskab med regnskovens vilde dyr. Krokodiller, kvælerslanger og aber findes stadigt i rige mængder for slet ikke at tale om de mange enorme træer og farverige blomster.

Togturen mellem Alausí og Duran

El Nariz del Diablo – djævelens næseNår man løser billet til togruten mellem Alausí og Duran, køber man også et herligt skud adrenalin. Vovehalse kan tage turen på togets tag, og almindelige fornuftige folk kan tage plads i kabinen. Og så bliver der ellers fløjtet afgang til en hæsblæsende tur ad stejle bjergsider og over faldefærdige broer spændt ud over dybe kløfter. Og har man styr på nerverne, kan man tilmed nå at nyde det fascinerende landskab.

Verdens midte

Mitad del Mundo er stedet, hvor videnskabsmænd i 1736 for første gang målte sig frem til ‘verdens midte’, ækvators helt præcise linie. Der er et monument for stedet og et lille etnografisk museum. Besøg også planetariet der er en del af komplekset ved verdens præcise midte.

Ecuadors Stillehavskyst

Plata øen

Øen er del af Machalilla nationalparken og omtales spøgefuldt som “de fattiges Galápagos”, fordi øen har et mangfoldigt dyreliv, men ikke er nær så dyr at besøge som Galápagos øerne. Det er især fuglelivet, der tiltrækker besøgende, Men fra juni til oktober kan man se både hvaler og delfiner omkring øen. Med en dykkermaske og en snorkel er det også muligt at kaste et nærmere blik på øens få, men flotte koralrev.

Galapagosøerne

Dykning

Har man ikke et dykkercertifikat, er Galápagos øerne et glimrende sted at tage det. Det er nemlig ikke kun over havoverfladen, at Galápagos øernes dyreliv er helt utroligt. Dykkere kommer faktisk fra hele verden for at dykke her. Hajer, delfiner, skildpadder og masser af eksotiske fiskearter er bare lidt af det, man kan se ud af dykkermasken.

Dyrelivet

Det fantastiske dyreliv på Galápagos øerne er helt og aldeles enestående. Udover et væld af fugle er der horder af pingviner, leguaner, kæmpeskildpadder, sæler, delfiner ja selv flamingoer og en masse andre arter. Hvad der er endnu mere fantastisk end den store mængde, er letheden, hvormed man kan komme ganske tæt på og iagttage alle de pragtfulde dyr.

Øen Fernandina

De vulkanske landskaber på den tredjestørste af Galápagos øerne er højst særprægede og meget imponerende. Du kan være heldig at se en af vulkanerne spytte glødende lave op af sit dyb, hvilket får skræmte leguaner til at pile ned af de skrå vulkanvægge.

Orienté

Jungleture – Misahuallí eller La Selva

Regnskovens dyre- og planteliv er helt utroligt og omfatter alt fra anakondaslanger til brøleaber. Eller hvad med en edderkop, der lever af fugle. I byen Misahuallí kan man selv finde en guide og arrangere rimelig billige ture ind i junglen, mens udflugter til den femstjernede og temmelig dyre junglestation La Selva oftest arrangeres i Quito. Der er selvfølgelig også andre steder, men alt i alt skal man regne med, at jo dyrere det er, jo bedre er det.

Turen fra Banos til Puyo

Der er forskellige måder at komme til Oriente-området på. Det letteste er at flyve. Ingen bør dog gå glip af vejstrækningen mellem Banos og Puyo. Vejen giver fantastiske udsigter til Amazonbassinet og passerer smukke vandfald på sin vej ned i junglen, hvor beplantningen bliver tropisk med mangefarvede blomster og kæmpetræer. Får du lyst stil at stå af og brække turen op i mindre bidder, er der gode overnatningsmuligheder langs vejen.

Puyo

Byen Puyo

På bredden af en biflod til den store Río Pastaza ligger byen Puyo. Udsigten fra byen er pragtfuld. Det maleriske scenario af bjergtoppe, der rejser sig over den grønne jungle, er et guddommeligt syn, som man kun sent vil glemme. Floden er et godt badested, og mens man boltrer sig i det grumsede flodvand, kan man iagttage et særdeles mangfoldigt fugleliv. Byens grundlæggelse fejres med et ordentligt brag af en fest først i maj måned.

Quito

Kulturhuset Equatoriana

Den store runde glasbygning er imponerende i sig selv, og indeni er udstillet landets kunst, musikinstrumenter og klædedragter. Udstillingerne hører til nogle af de bedste i Andeslandene, og kulturhuset har tilmed en koncertsal, der af og til kan præsentere klassiske koncerter.

San Francisco kirken

San Francisco kirken fra det 16. århundrede er ikke blot det første større religiøse bygningsværk på kontinentet. Det er også en af Quitos mest seværdige bygninger med sit barokke alter og de uhyggeligt detaljerede graveringer i loft og vægge, der er belagt med et tyndt lag af guld. Ved indgangen er der også et museum, der udstiller malerier og andre kunstgenstande fra kirkens historie.

Statuen La Virgen del Quito

La Virgen del Quito er en religiøs statue, der står på et højdedrag i den gamle bydel. Langt mere interessant end selve statuen er udsigten. Ikke blot får man et utroligt udsyn over Quito, men man kan også se de nærliggende vulkaner og den ærefrygtindgydende Andesbjergkæde.

Rio Bamba

Lørdagsmarked

Om lørdagen strømmer indianere og andet godtfolk ind fra landsbyerne i bjergene, og omdanner byen til en kæmpe handelsplads. Der er mulighed for at komme i besiddelse af indianernes smukke kunsthåndværk, men ellers er det meget underholdende blot at beundre det farverige marked og de handlende.

Museet for religiøs kunst

La Concepción Kirken, der huser det interessante museum, er i sig selv meget seværdigt. Indeni finder man smukke malerier og skulpturer samt en stor samling af religiøse effekter. Museet er meget imponerende og værd at besøge, hvadenten man interesserer sig for kunst eller ej.

Parken 21 de Abril

Parken i sig selv er ikke særligt ophidsende, men der er rejst en lille platform, hvorfra man har de mest vidunderlige udsigter over byen og det omkringliggende landskab. Læg især mærke til Ecuadors højeste bjerg, vulkanen Chimborazo, der står som en kæmpe i det panoramiske landskab

Saqui

Torsdagsmarkedet

Byen har intet at byde på ud over det fantastiske marked. Det udmærker sig især ved stort set at være blottet for handlende, der udelukkende henvender sig til turister, og der er en meget autentisk atmosfære. Aktiviteten begrænser sig ikke til én markedsplads, men er spredt ud over byens pladser, og hver plads har sin kategori af varer. Markedskulturen er en vigtig del af livet i Ecuador, og torsdagsmarkedet i Saquisili er absolut det bedste sted at opleve det.

Book dine seværdigheder her