Rejser til Skotland med Orkney & Shetlandsøer

Rejser til Skotland med Orkney & Shetlandsøer

 
Vælg op til 4 afrejselufthavne
Primær afrejselufthavn
Indtast din primære afrejselufthavn i feltet ovenfor, og vi finder de omkringliggende lufthavne.
Gem
Fra
Få priser fra flere afrejselufthavne i ét søgeresultat.
Klik på + for at vælge op til 4 afrejselufthavne.
Til
Afrejse
Hjemrejse
Rejsende
Voksne
   
Børn
   
Barnets alder 1
   
Barnets alder 2
   
Barnets alder 3
   
Barnets alder 4
   
Gem rejsende
Rejser»Storbritannien»Skotland med Orkney & Shetlandsøer
Rejs til SkotlandSkotland er ikke et stort land, men alligevel et land, der byder på store oplevelser. Rejser til Skotland giver mulighed for store naturoplevelser i ensomme landskaber, hvor kongeørn og andre rovfugle svæver og bjerge og dale.
RejsetypeKøbenhavnBillundAalborg
Flybilletter t/rFra 312,-Fra 547,-Fra 464,-
Charter (fly + hotel)Fra 992,---
Priserne er oplyst som pris pr. person
Visit i Whiskyens fædreland SkotlandHØJT TIL HIMMELS: En ferie i Skotland er et skatkammer af store naturoplevelser, et vildt dyreliv, skøn mad, god whisky og en særegen historie. Landet ligger så langt mod nord, som man kan komme i Storbritannien, som Skotland stadig er en del af. Det er i Skotland, man finder de mest øde naturområder i hele Europa.

Skotlands historie

Skotland har en lang og broget historie, der tydeligt ses overalt i landet. Slotte, borge og stensætninger over hele landet fortæller deres tydelige sprog.

Så tidligt som i det 1. århundrede e.Kr. invaderede romerne Skotland fra provinsen Britannia, der gik op til den skotske grænse. Romerne kunne imidlertid ikke få bugt med de genstridige skotter og valgte derfor at bygge den imponerende Hadrians Mur, der stadige står på grænsen mellem England og Skotland.

I 1707 indgik Skotland i en union med England, og kongeriget Storbritannien oprettedes.

En vis forståelse og indsigt i skotsk historie gør ferien i Skotland meget mere interessant, og man forstår pludselig, hvorfor man finder så mange borge og store herresæder. Mange af disse er åbne for turister, og de giver et godt indblik i en spændende fortid.

Edinburgh og Glasgow

Edinburgh er en kosmopolitisk perle og hovedstad i Skotland. Området nord for slottet, er af nyere dato. Den Gamle By med sine snoede stræder og tætpakkede huse er bestemt et besøg værd. Det er som at komme tilbage til middelalderen.

Slottet Edinburgh Castle er kendt verden over som residens for den kongelige familie og for sine storslåede tattoos.

I Edinburgh ligger den nye skotske parlamentsbygning, og byen har en række betydende museer herunder National Gallery of Scotland og Scottish National Gallery of Modern Art.

Ved den mægtige flod Clyde ligger Skotlands største by Glasgow. Den tidligere lidt rå industriby har fået en ansigtsløftning og var i 1990 europæisk kulturby.

Glasgow har et rigt kulturliv og har nogle af Storbritanniens fineste museer. På din ferie i Skotland bør et besøg i Glasgow være med, for her finder du også levende musiksteder, kvalitetsspisesteder, skønne teatre, koncertsale og et operahus.

Den gamle skibsværftsby er kommet ud på den anden side som en svane.

Naturen i Skotland

Den skotske højlands-region dækker de nordlige to tredjedele af landet. Spektakulære landskaber i de fjernliggende egne præger denne del af Skotland. Rejser til Skotland kan derfor byde på helt store naturoplevelser.

Her finder man tørvemoser og uberørte områder, der er så øde, at man ikke tror man er i Vesteuropa, og den eneste større by er Inverness. Det skotske højland er en blanding af bjerge, søer, dale og floder og den forrevne kystlinje.

Syd for Inverness ligger der landsbyer langs med floden Spey. Monadhliath bjergene ligger mellem Strathspey og Loch Ness, den største og mest berømte af de skotske søer og hjemsted for uhyret af samme navn.

Det øvrige Skotland er ikke så vildt som Higlands, men hele Skotland er alligevel en stor naturoplevelse.

Whisky og andre gode sager

En ferie i Skotland ville ikke føles helt rigtig, hvis man ikke havde snust en lille smule til den drik, der altid associeres med landet - whisky.

Skotlands nationaldrik bør da også indtages direkte ved kilden på en eller flere af de mange destillerier, der har åbnet deres døre for de mange turister, der kommer hertil fra hele verden med dette ene formål for øje.

Siden det 15. århundrede, og sandsynligvis meget før, har skotterne destilleret whisky. Bevisligt kan man dog registrere den første destillering til 1494, da Friar John Cor af Lindores Abbey i Fife fik kongens tilladelse til at gøre acqua vitae, latin for 'livets vand'. Skotterne kunne imidlertid ikke latin så de kaldte drikken for uisge beatha, og det lyder jo næsten som whisky.

Skotland er opdelt i fem whisky-producerende regioner. Det er den samme grundlæggende proces, der bruges til at producere whisky i hele landet, men på grund af blandt andet forskel i vandet, fremkommer store smagsforskelle.

Smag på det skotske køkken på vej rundt i landet ved samme lejlighed - for så er turen fuldendt.

Ferie i Skotland er både sjovt, lærerigt og fornøjeligt.

Bedøm rejsemål
5
(1 bedømmelse)
Rejsetilbud
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.
Travelmarket benytter cookies til statistik, genkendelse mm. Giv mig mere information OK