Fire feriebilleder: Et par tager en selfie i Istanbul, en kvinde nyder solen i Grækenland, en panoramaudsigt over Firenze og farverige bygninger i ved Parc Güell i Barcelona.

Er storbyferien ikke planlagt endnu? Så kan du finde inspiration her (Sponsoreret)

Kenneth Karl Nielsen
Skal du på storbyferie, men har du endnu ikke planlagt, hvor du skal rejse hen? Så kan du finde både flybilletter og rejseguider til en lang række europæiske storbyer på Lufthansas hjemmeside. I denne artikel kan du læse om 4 sydeuropæiske storbyer, hvor det er skønt at holde ferie. Alle 4 byer har hver deres særpræg, men fælles for dem er, at vejret med stor sandsynlighed er meget bedre der, end det er hjemme i Danmark.

Artiklen er sponsoreret af Lufthansa.

Barcelona

En kvinde i en ternet skjorte står med armene hævet i en park med karakteristisk mosaikkunst og arkitektur, og der er en byudsigt i baggrunden under en blå himmel.

Barcelona er blevet en rigtig danskerfavorit. Barcelona er en meget charmerende by, og her er faktisk alt, hvad du kan håbe på at finde på en storbyferie af afslappende caféliv, butikker, store seværdigheder, markeder, romantiske restauranter og meget, meget mere.

Noget af det, der er helt særligt ved Barcelona, er dens særdeles fine strand, som ligger helt centralt i byen, og så er vejret ofte rigtigt godt her. Det er skønt at tage på seværdighedsbesøg om formiddagen, slappe af på stranden med en medbragt sandwich i tasken henover middag, bruge eftermiddagen på shopping og cafébesøg, for at slutte dagen på en af de mange tapasbarer med et godt glas Rioja – det er virkelig ferieliv, når det er bedst!

Nogle af de store seværdigheder i Barcelona er den fantastiske Gaudi-kirke, La Sagrada Familia, og det smukke strøg, Ramblaen, hvor der ligger butikker, restauranter, tapas-barer og lækre caféer side om side. Tag også ud og se en fodboldkamp med FC Barcelona, som bestemt er en stor oplevelse, når du er på besøg i Barcelona.
Læs mere om Barcelona her

Athen

En kvinde med solbriller og en hat står foran antikke græske søjler og smiler.

I den græske hovedstad, Athen, kan du rigtig føle historiens vingesus, og det uanset om du vandrer rundt i byens gader, hvor den ene smukke ruin efter den anden helt uventet dukker op, eller du betragter byen oppefra den fantastiske Akropolis-klippe, hvor du finder de verdensberømte oldtidstempler. Foruden det historiske præg har Athen mange glimrende butikker og forretninger, hvor du sagtens kan få stillet din shoppelyst.

Der er en utrolig skøn atmosfære i Athen, tilbagelænet og afslappet – lige den rigtige feriestemning for os danskere.

Det er en sand fornøjelse at spadsere og op ned ad den lange gågade, hvor der helt uventet dukker den fineste lille kirke, Kapnikarea-kirken, op midt i det hele.
Byen byder også på fantastisk mad – og dette uanset om du spiser en gyros fra en af de mange gyrosboder eller spiser på en etableret eksklusiv restaurant.

Hvis du holder af at gå på markeder og finde gamle skatte, så er Athen lidt af et mekka. Her er store markeder helt inde i byens centrum, og du vil kunne få mange timer til at gå her.

Athen har de seneste år fået et lidt dårligt rygte i medierne, og det er virkelig synd, for Athen er en levende, smuk og utrolig behagelig by at være på ferie i.
Læs mere om Athen her

Firenze

En mand sidder udenfor med en rygsæk, mens han læser et kort med en by i baggrunden.

Italienske Firenze er lidt udover det sædvanlige. Det er let at blive fascineret at byens mange imponerende seværdigheder, der ligger pakket sammen i den historiske bykerne. Renæssancen blev født i Firenze, og her finder du nogle af verdenshistoriens fornemste kunstværker fra berømte kunstnere som Michelangelo og Botticelli på blandt andet det verdensberømte Uffizi-galleri. Besøg byens gamle paladser, de prægtige kirker og katedraler, gå over den gamle middelalderbro, Ponte Vecchio, der i dag ligger sten til strålende guldsmedforretninger. Spis middag på Piazza Signoria med udsigt til byens gamle rådhus, Palazzo Vecchio, og som toppen af kransekagen ligger den imponerende domkirke, Duomoen, lige midt i byen.

Firenze er en virkelig smuk by, som indbyder til dage med kunst, shopping og museer. Men Firenze er så meget mere end det, og i ens glæde over alle de verdensberømte seværdigheder er det nemt at komme til at overse alle de små men skønne steder, mindre seværdigheder og skjulte perler, der er her.

Gå ned ad de små middelaldergader, og lad dig bare fare vild. Her finder du små restauranter, lokale kunsthåndværksmestre, grøntsagsforretninger med bugnende hylder, vinbarer og små middelalderkirker med en imponerende ro. Gå over floden Arno, og lad dig glide med i bydelen Oltrarnos stille tempo. Find en café udenfor alfarvej, og nyd et glas kold Chianti eller en lækker cappuccino udenfor – det er som at være i himmelen.

Firenze er virkelig et dejligt sted at leve la dolce vita (det gode liv) med alle sine prægtige seværdigheder – store som små – sine skønne restauranter og vinbarer, der kan findes i alle prisklasser, sine markeder, mennesker og ikke mindst sine mange, gamle middelaldergader.
Læs mere om Firenze her

Istanbul

Fire unge mennesker tager en selfie foran en park med palmer og en fontæne i baggrunden.

Enestående Istanbul er noget af en overset ferieperle, men den tyrkiske metropol er et glimrende sted at tage til på en forårsferie.

Byen spreder sig over 2 forskellige verdensdele, og som Tyrkiets største by har Istanbul virkelig meget at byde på. Sollyset får ved aftentid et gyldent skær, der lyser byen op og får den til at funkle, så man som besøgende ikke kan lade være med at tænke på smukke byer fra 1001-nats eventyr.

På en spadseretur igennem Istanbul vil du hurtigt opdage, at byens oldgamle fortid kigger frem de mest uventede steder. Her er gamle akvædukter, tempelruiner og smukke gamle kirker, som ligger spredt rundt om i byen. Der er ikke altid så mange besøgende i Istanbul, som der er i mange af de virkelig populære europæiske storbyer, hvorfor her er en meget afslappet stemning, der oser af de skønne tyrkeres tilbagelænede livsstil.

En stor del af Istanbuls seværdigheder ligger koncentreret i et lille område i byens centrum. Her finder du Den Blå Moske, der både er imponerende udefra og indefra med sine 6 minaretter og meget smukke blå kakler, der præger moskeens indre. Aya Sofia er en imponerende bygning, som engang var verdens største kirke. Derefter blev den verdens største moske, og i dag er den et imponerende museum. Aya Sofia er virkelig et must, når du er på ferie i Istanbul. Du finder også cisternen – et gammelt vandreservoir, der spiller en stor rolle i Dan Brown-romanen ”Inferno”.

Topkapi-paladset er virkelig også et besøg værd, og det samme er de fantastiske bazarer, Grand Bazaar og krydderi-bazaren. Forkæl dig selv med et hamam-besøg, og nyd en kop virkelig god te på en af Istanbuls mange, skønne caféer.
Læs mere om Istanbul her

Find din flybillet på Lufthansas hjemmeside

Uanset hvilken af ovenstående rejsemål du vælger, så kan du søge efter flybilletter på Lufthansas hjemmesider.

I skrivende stund kan flybillet til Barcelona fås fra kr. 1.109,-, flybilletter til Athen fås fra kr. 1.209,-, flybilletter til Firenze fås fra kr. 1.489,- og flybilletter til Istanbul fås fra kr. 1.329,-.
Alle priser er inkl. skatter, afgifter og håndbagage.

Det er ikke kun artiklens 4 nævnte byer, som du i øjeblikket kan få billige flybilletter til med Lufthansa. Tjek alle mulighederne, og søg selv efter flybilletter på Lufthansas hjemmeside.

Relaterede artiklerSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.