Julemarkeder i Frankfurt

Også i år stråler julen ved Main-floden

Travelmarket
Julen er tilbage i al sin pragt og stråleglans med juletræer, julebag og julemarkeder. Og duften af Glühwein, kanel og brændte mandler sætter hele RheinMain-regionen i julestemning fra sidst i november til juleaften. Hovedbyen ved Main-floden, Frankfurt, stiller med et bredt udbud af julemarkeder. Men også de mindre byer omkring metropolen har et par gode julemarkeder i ærmerne. Julemarkederne i Frankfurt er åbne fra den 21. nov. til 22. dec.

Artiklen er sponsoreret af Billund Lufthavn

Frankfurt Skyline

Kurzfristenergieversorgungssicherungsmaßnahmen
verordnung = lys på julemarkederne

Kurzfristenergieversorgungssicherungsmaßnahmenverordnung. En gang i mellem kan man godt blive lidt misundelig på tyskerne, når de kan opfinde ord på hele 56 bogstaver. Oversat til nydansk betyder det egentlig bare, at der godt må være lys på de tyske julemarkeder i år!

Så kan det godt være, der bliver skruet lidt ned for energien og for åbningstiderne. Men julemarkederne er tilbage i Tyskland efter Corona – også i Frankfurt, Darmstadt, Offenbach og andre byer langs med Main-floden. Her og i mange andre byer i RheinMain-regionen lyser tusinder af energivenlige LED-pærer op i mørket på julemarkederne og forkynder, at julen er nær.

Så trænger du til et afbræk fra hverdagen og til et skud jule-vitaminer, er det bare at hoppe på flyveren i Billund, suse til Frankfurt og slentre julen ind.

Klassiske julemarkeder i Frankfurt

En gammel traver og andre julemarkeder i Frankfurt

I Frankfurt strækker det store julemarked sig gennem hele byen fra Hauptwache, forbi den historiske Paulskirche og helt ned til bredden af floden.

Naturligvis går julemarkedet via Frankfurts centrale plads, Römerberg. Her har der faktisk været afholdt marked til jul helt siden 1393, hvilket gør det til et af Tysklands ældste markeder ved juletid. Dengang var det nok mest religiøse skue- og krybbespil og den slags, der var i fokus.

Nu danner den smukke kulisse rammen om et af de mest besøgte julemarkeder i Tyskland. Römerberg kaldes også for Gudd Stubb eller ”byens stue”. Her mødes byens borgere ”i stuen”, og her funkler byens store juletræ om kap med byens skyline, mens den historiske karrusel drejer rundt med børn og barnlige sjæle.

Spise og drikke på julemarkeder i Frankfurt

Hvad skal du spise og drikke på et julemarked i Frankfurt? Prøv fx en Bethmännchen

Naturligvis hører der alskens lækkerier, julepynt og træfigurer med til en tur på et julemarked i Frankfurt. Men de lokale sætter også gerne tænderne i en Bethmännchen. Den lille julebolle bliver lavet af marcipandej og beklædt med tre halve mandler, inden den bliver penslet med æg og bagt i ovnen.

Og når varmen i kroppen skal op, så snupper byens borgere et krus Winzerglühwein eller endnu bedre den frankfurtske specialitet æblevin. Om sommeren drikkes æblevinen kold, frisk og let perlende. Om vinteren varmes æblevinen op og drikkes med godt med julekrydderier i.

Advent- og julekoncerter i Frankfurt

Advent- og julekoncerter i Frankfurt

Skulle du nyde de lokale lækkerier den første lørdag i Advent eller på selve juleaften, kan du lytte til en enestående koncert:

En efter en sætter kirkeklokkerne i 10 af byens kirker i gang og klinger samtidig i en halv time fra hhv. kl. 16.30 til 17.00 og fra 17.00 til 17.30. Gloriosa, klokken i domkirken, sætter sidst ind og bidrager til en klokkekoncert, hvis lige næppe findes mange andre steder. Hør selv her!

Kommer du ikke en af de nævnte dage, kan du i stedet nyde lyden af trompeter og basuner, der gjalder ud over pladsen fra den Gamle Nikolaikirche i den anden ende af Römersberg.

Deutsche Bank Park med magiske illuminationer

Kunst og lyserød jul

Nu du alligevel er i centrum, kan du kigge forbi kunstner-julemarkedet ved Römer, Frankfurts ikoniske rådhus, og i Paulskirche. Sidstnævnte lagde i 1848 rammer til Tysklands første nationalforsamling og dermed det første, spæde demokrati. Begge steder sælger regionale kunstnere deres værker.

Lidt væk fra centrum kan du på Friedrich-Stoltze-Platz møde den lyserøde jul, Rosa Weihnacht, som er orkestreret af det lokale LGBT-miljø. Og lyserødt, dét er det! Lyserøde juletræer, lyserøde telte og alt muligt andet i den sprøde udgave af rød.

Bevæger du dig over på den anden side af Main-floden, kan du besøge Sachsenhäuser Weihnachtsmarkt am Goetheturm (fra 21.nov. til 22.dec. 2022). Derudover lyser den Botaniske Have / PalmenGarten (fra 8. dec. til 8. jan. 2023) og Deutsche Bank Park / Christmas Garden Frankfurt op med magiske illuminationer og fortryllende landskaber (fra 18. nov. til 15. jan. 2023).

Foodtrucks og kunsthåndværk på julemarkeder

Foodtrucks og kunsthåndværk

Selvom Frankfurt måtte være målet for din rejse, kan det også betale sig at tage på opdagelse i de nærliggende byer. Med et RheinMainCard har du gratis, offentlig transport i kortets løbetid sammen med gode rabatter til mere end 70 kulturinstitutioner i området.

I Darmstadt kan du fx – ud over de fire mere almindelige julemarkeder – opleve et lidt mere alternativt julemarked i City Carree. Her stimler et antal foodtrucks sammen og faldbyder supper, pizzaer, Flamkuchen og meget andet i form af slowfood og med mere fokus på bæredygtig mad end på byens øvrige julemarkeder.

Er du til en rolig sejltur, kan du tage en af turbådene på Main-floden og nyde byens silhuet, mens du holder fingrene varme om et krus Glühwein. Det kunne måske være et af de til årstiden designede julemarkedskrus, der år efter år befolker julemarkederne med deres finurlige dekorationer.

Måske sejler du mod øst til Hanau, hvor du kan finde et julemarked med brugskunst i Neustädter Rathaus på Marktplatz. Julemarkedet er åbent fra den 21. november til 22. december. Og her sælger lokale og regionale kunsthåndværkere deres varer af keramik, tekstil, smykker og meget andet fra hjemmeværkstedet. Fra torsdag til søndag kan sulten stilles i Wirtschaft im Hof, som er et pop-up madmarked.

Julestemning i Hanau

Hvor ofte flyver Lufthansa fra Billund til Frankfurt?

Julen ER- og bliver noget særligt i Tyskland. I RheinMain-regionen lægger både Frankfurt og de omkringliggende byer brosten og bindingsværk til atmosfærefyldte julemarkeder med hver deres særpræg.

Tag selv ned og kig – Lufthansa flyver fire gange dagligt fra Billund til Frankfurt.

Bestil billetter på Lufthansa.com

Bestil billetterne direkte på Billund Lufthavns hjemmeside

Flyv fra Billund til Frankfurt på juletur med Lufthansa

Topfoto © #visitfrankfurt, Holger Ulmann
Frankfurt Skyline © #visitfrankfurt, Holger Ulmann
Klassiske julemarkeder i Frankfurt © #visitfrankfurt, Holger Ulmann
Spise og drikke på julemarkeder i Frankfurt © #visitfrankfurt, Holger Ulmann
Advent- og julekoncerter i Frankfurt © #visitfrankfurt, Holger Ulmann
Deutsche Bank Park med magiske illuminationer © #visitfrankfurt, Holger Ulmann
Foodtrucks og kunsthåndværk på julemarkeder © #visitfrankfurt, Holger Ulmann
Julestemning i Hanau © Hanau Marketing GmbH
Flyv fra Billund til Frankfurt på juletur med Lufthansa © #visitfrankfurt, Holger UlmannSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.