En familie hygger sig i havet, forældrene smiler til pigen, mens en dreng med svømmebriller ser til.

Få sommeren til at vare længere, og slip for den danske vinter…

Travelmarket
REKLAME: Bare fordi, at vejret begynder at se lidt dystert ud, er det alt for tidligt at pakke dine shorts, solbriller og golfkøller væk. Få sommeren til at vare længere på en nem måde… Tag på en kort flyvetur til Tunesien – Middelhavets “in-sted”, hvor solen skinner i mange timer, og hvor temperaturen bliver på den varme side af 23 grader – selv i november. Læs videre, og bliv inspireret til en rejse til Tunesien

Artiklen er sponsoreret af Tunesiens Nationale Turistkontor

Kvinde i rød kjole og hat står på en træterrasse og kigger ud over en palmeklædt strand med parasoller og liggestole ved det blå hav.

Du kan vælge at læse hele artiklen fra ende til anden, men du kan også hurtigt klikke dig ned til de forskellige emner, du ønsker at læse om:

* Tunesien – mere end bare sand og solskin
* Det perfekte vejr for enhver aktivitet
* Hvis du kan lide at udforske nye steder, så vil du elske Tunesien
* Nyd smage fra hele verden
* 10 fantastiske steder du skal opleve i Tunesien om vinteren
* Tunesien har alt, hvad der hører til en solferie
* Tunesien er skabt til vinterferier
* Udforsk den sydlige del af Tunesien
* Yderligere inspiration om rejser til Tunesien

Tunesien – mere end bare sand og solskin

Tunesien er ikke et af de varme vinterrejsemål, der blot ender på stranden.

Naturligvis er nogle af de bedste strande ved Middelhavet en uimodståelig del af Tunesiens popularitet. Følelsen af varmt sand mellem tæerne og solen på din hud – imens du ser regnbuefarvede windsurfere sejle hen over det azurblå Middelhav. Dét i sig selv er flyveturen værd, og det er bare begyndelsen på et uforglemmeligt soleventyr om vinteren.

De velplejede haver og swimmingpools på dit hotel eller All Inclusive resort er de perfekte steder at slappe af, mens du planlægger, hvordan du skal tilbringe de lange solrige feriedage.

En kvinde med håndklæde om taljen og mudder på ryggen sidder ved en pool ved siden af en hvid statue.


 

Det perfekte vejr for enhver aktivitet

Uanset om du spiller på en af Tunesiens mange smaragdgrønne golfbaner, besøger en luksuriøs spa, som tilbyder de nyeste wellnessbehandlinger, eller dykker ned til et uspoleret koralrev, så vil du sætte endnu mere pris på solskinnet og den varme havbrise.


 

Hvis du kan lide at udforske nye steder, så vil du elske Tunesien

Ikke langt fra den betagende kystlinje vil du blive fortryllet, efterhånden som landet løfter sløret for den ene hemmelighed efter den anden – uden sommerens varme og menneskeskarer.

Efter en kort rejse afsløres hvidkalkede paladser og smalle gader i store basarer, hvor tiden ser ud til at stå stille. Rolige landsbyer, yndefulde bygninger og muromkransede medinaer er den perfekte baggrund for feriebilleder, der kan deles, og som vil gøre vennerne derhjemme misundelige.

Længere inde i landet venter ældgamle arkæologiske skatte på at blive udforsket, imens ørkenen blidt glimter under Saharas skønne sol. På denne tid af året er et ørkeneventyr endnu mere indbydende.

To personer ridder på heste gennem en kløft med høje, klippefyldte vægge under en blå himmel.


 

Nyd smage fra hele verden

Ud over de traditionelle tunesiske favoritter såsom tagines og couscous med lam eller fisk vil du kunne nyde internationale køkkener såsom asiatisk, fransk og italiensk.

Når du går på opdagelse i basarerne, og du føler dig lidt småsulten, kan du finde lækre snacks fx det berømte, sprøde, gyldne æg ”brik” – en lille frikassé-agtig sandwich. Hvis du kan lide at prøve nye ting, vil du elske Tunesien.

Stik af til Tunesien nu, og få din sommer til at vare så længe, du ønsker.

Farverige krydderier og urter i kegleformede bunker samt kurve med nødder og krystaller på et marked.


 

10 fantastiske steder du skal opleve i Tunesien om vinteren

1. Tunis
Denne kosmopolitiske hovedstad har en umiskendelig fransk atmosfære, og det er det perfekte sted at sidde udenfor på en elegant boulevardcafé og se verden passere forbi. Du kan også gå tilbage i tiden og glemme tid & sted i den labyrint-lignende basar i den urgamle medina.

Ved at blande det bedste fra det gamle og det moderne, giver Tunis dig også mulighed for at spille på ikke bare én, men to golfbaner i verdensklasse. Du vil nemt kunne tilbringe hele din vinterferie her.

2. Sidi Bou Said
Med sin klynge af smukke, blå og hvide huse er Sidi Bou Said en af de smukkeste landsbyer ved Middelhavet. Landsbyen er en magnet for digtere og malere, og dens fredelige brostensbelagte gader, stilfulde caféer og betagende havudsigt er uimodståeligt fotogene.

3. El Jem Amfiteater
El Jem er et af verdens største og bedst bevarede romerske amfiteatre, og du kan se det fra mange kilometers afstand. Amfiteatret står på Unesco Verdensarvsliste, og et besøg – fri for menneskeskarer og selfiepinde – tager dig tilbage til en tid med brølende løver og gladiatorer.

4. Det gamle Karthago
Efter at kartagernes hovedstad blev ødelagt af romerne i år 146 f.Kr., byggede de en anden by oven på ruinerne. Vinteren er det perfekte tidspunkt at følge i deres fodspor og nyde den fantastiske havudsigt. En kort køretur derfra finder du også en af de ældste golfbaner i Tunesien.

5. Idylliske Djerba
Det er ikke en overdrivelse at sige, at Djerba er en ø, som passer til alle årstider. Berømt for den maleriske kyst, hvide sandstrande, svajende palmetræer og en fremragende 18-hullers golfbane, er det let at tro, at du er kommet hele den lange vej til Caribien.

6. Historiske Hammamet
All Inclusive resorts, luksuriøse boutique-hoteller, lange hvide sandstrande og klart blåt hav gør dette afslappende feriested populært blandt sol-elskere, golfspillere, vandsportselskende familier og eventyrlystne – når som helst på året.

To personer sidder udenfor med udsigt til en marina, mens de hver især drikker en drink.

Tager du på udflugt langs kysten, bør du besøge den attraktive resort-by Yasmine Hammamet og dens maleriske havn. Havnemarinaens stilfulde barer og restauranter er det perfekte sted at slappe af og nyde solen.

7. Fængslende Cap Bon
Hvis du er omgivet af citron- og appelsintræer, frodige haver og vinmarker, så er du kommet til den smukke halvø Cap Bon. Her kan du finde nogle af de bedste strande i Tunesien og badebyen Nabeul med dens skyggefulde arkader, fine mosaikker, farverige keramik og travle basarer med kunsthåndværk.

8. Ferielegepladen i Port El Kantaoui
Med sine luksushoteller- og lejligheder, All Inclusive resorts, to 18-hullers golfbaner og billedskønne strande er Port El Kantaousi en meget populær destination året rundt, og det perfekte sted at ”putte” på golfbanen.

9. Fredelige Mahdia
Er du ude efter et langsommere tempo i livet og et strejf af gammeldags charme, skal du ”trykke på pauseknappen” i den lille hvidkalkede kystby Madhia. Med sine lange hvide strande, som er skabt til slentreture og en medina, som knapt er berørt af den moderne verden – er Madhia det perfekte sted at slappe af.

10. Panoramiske Monastir
Det perfekte tidspunkt at besøge denne attraktive resort-by er udenfor sæsonen.

Du kan tage en runde golf, se Habib Bourguiba’s storslåede mausoleum og nyde den spektakulære udsigt fra byens vagttårn, eller slentre ned ad brostensbelagte gader i den gamle medina og spise udendørs på en restaurant ved vandet.

I nærliggende Skanes finder du derudover flere All Inclusive resorts, som ligger direkte ned til uberørte strande – helt uden sidestykke.

11. Sejl til Kerkennah Øerne
Vi ved godt, at vi allerede har nævnt 10 fantastiske steder, som du ikke må gå glip af – her er alligevel et mere!

Rejs syd for Tunis, hop på en færge til de fredfyldte Kerkennah øer, og du vil opdage et idyllisk helårs-paradis med små maleriske landsbyer ved beskyttede bugte.


 

Tunesien har alt, hvad der hører til en solferie

Solskin året rundt og en kort flyvetur er mere end nok til at sætte denne mangesidede Middelhavsperle øverst på alles liste over varme vinterrejsemål. Der er også nok historie og aktiviteter til at holde ivrige eventyrere beskæftiget.

Men bortset fra gamle ruiner og fængslende bazarer er solen det, som alle virkelig ønsker. Selv i november vil du kunne nyde varme solrige dage og dase i temperaturer på omkring 23 grader. Et perfekt vejr til en runde golf eller en ørkensafari til en gammel romersk ruin eller to.

Kystlandskab med grønt areal og bebyggelse til højre, samt udstrakt hav til venstre under en klar himmel.


 

Tunesien er skabt til vinterferier

Det er også let at finde et sted, som passer perfekt til dig, uanset om du drømmer om en stilfuld vinterferie i Sousse, den smukke Hammamet eller kosmopolitiske Port El Kantaoui. Eller om du måske vil bo i et kystresort, en Berber-landsby i den storslåede Sahara-ørken eller i en urgammel by med en travl medina.

De længere og varmere dage giver dig mulighed for at få det bedste ud af hvert øjeblik. Tunesien har alt, hvad du kan ønske dig af en vinterferie.


 

Udforsk den sydlige del af Tunesien

Jo længere mod syd du kommer, jo tættere er du på den legendariske Sahara-ørken. Vil du se steder, som har ændret sig ganske lidt i hundreder af år, bør du besøge Zarzis eller den smukke ø Djerba på østkysten.

Vov dig mere mod syd, stadig i udkanten af ørkenen, og oplev byer som Tozeur og Nefta, som begge er omgivet af store palmelunde. De byder på et bredt udvalg af seværdigheder – fra paladser og museer til temaparker og en fantastiske oase.

Hvis du holder af at blive varmet af solen om vinteren – uden den lange transporttid – ja, så vil du elske Tunesien. Book din rejse nu!

En smilende familie på fire mennesker står sammen i havet iført badetøj og snorkeludstyr, mens de leger og griner sammen.


 

Har du også fået lyst til at tage på rejse til Tunesien?

Få mere information om Tunesien på Tunesiens Nationale Turistkontors hjemmeside.

Klik videre og se, hvilke rejsebureauer, der tilbyder rejser til Tunesien.

Du kan også selv søge efter charterrejser til Tunesien her.

Skal din charterrejse være med mad & drikke inkluderet, så søg efter All Inclusive rejser til Tunesien her.

Og synes du, det er sjovest selv at finde- og sammensætte fly & hotel, kan du finde alle de billige flybilletter til Tunesien her og hoteller i Tunesien her.

Fotos:
Tekst og fotos © Tunesiens Nationale Turistkontor


 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.