Wellness i weekenden? Weekenden i Wiesbaden!

Wellness i weekenden? Weekenden i Wiesbaden!

Travelmarket
Vil du gerne forkæles og have lidt godt til både sjæl og krop? Så er Wiesbaden midt i Tyskland stedet. Her finder du både lækker wellness, gode restauranter og spændende kulturoplevelser. Det svovlholdige vand fra de varme kilder under byen er udgangspunktet for byens mange spa-bade, og efter en skøn behandling kan du nyde et glas kølig Riesling fra vinmarkerne lige uden for Wiesbaden.

Artiklen er sponsoreret af Billund Lufthavn

Kurparken i Wiesbaden

Klik herunder, hvis der er noget bestemt, du ønsker at læse om:

Wiesbaden ligger midt i Tyskland og midt i Europa. Det kan næsten ikke blive mere centralt, og med Lufthansa fra Billund til Frankfurt er der kun en kort togtur oveni den halvanden time lange flyvetur.

Et godt sted at starte udforskningen af Wiesbaden er Kurparken midt i byen. Selve parken er en fryd for øjet på alle tider af året, og i sommermånederne kan man også få slukket tørsten og stillet den lille sult i parkens Lounge 1907. For enden af parken ligger det smukke Kurhus, som lægger rammer til en lang række arrangementer året rundt.

I gåafstand fra Kurhuset finder du byens centrale indkøbsgade, et stort udvalg af restauranter og såmænd også diverse wellness-oaser.

Kilden Kochbrunnen i Wiesbaden

Wiesbadens varme vand

Wiesbaden er en moderne kurby, men allerede i romertiden var den kendt for sit helsebringende- og over 60 grader varme vand.

I dag springer vandet i Kochbrunnen et par hunderede meter fra Kurhuset, og der er endda mulighed for at smage de helsegivende dråber. De smager stærkt salt og er meget svovlholdige. Så er du advaret! Men det skulle være vældig sundt.

I år er der en særlig grund til at besøge Wiesbaden. Med fokus på vandet er der et stort antal arrangementer, udstillinger osv., der alle tager udgangspunkt i vand.

Museer, kirker, gallerier, kunstnere og mange andre bidrager til at gøre hele året til en festlig fejring af vandet og dets mange anvendelsesmuligheder.

Wellness i Wiesbaden

Wellness i Wiesbaden

Fra kilden ved Kochbrunnen pumpes vandet rundt under byen til de mange kurbade, hvor den bl.a. sørger for varmt vand, dampbade og opvarmning.

I kurbadene er der alle muligheder for at være god ved sig selv med massage, sauna og et hav af andre wellness-behandlinger. I de luksuriøse omgivelser i Kaiser Friedrich Therme midt i byen kan du fx få afspændings-, ansigts- eller kosmetisk massage, og bagefter kan du slappe af i en af de mange forskellige saunaer.

Nyd også et besøg i Thermalbad Aukammtal eller Nassauer Hof Therme – En oase til afslapning og rehabilitering.

Husk blot, at i Tyskland er saunaen som regel fælles for mænd & kvinder og uden tøj – textilfrei, som det hedder på tysk.

Togvognen Nerobergbahn i Wiesbaden

Hessens hovedstad

Når du har forkælet kroppen, er det godt med vitaminer til hovedet. Som hovedstad i delstaten Hessen har Wiesbaden et stort og bredt udbud af især klassiske kulturtilbud.

På Hessisches Staatstheater finder man i hele maj måned De internationale Majfestspil med et stort program inden for både opera, teater, koncerter og dans. Bog- og litteraturfans finder mange boghandlere, og i litteraturhuset Villa Clementine kan man opleve forelæsninger, diskussioner og meget mere.

Wiesbaden rummer også noget så aktuelt som et Kvindemuseum med skiftende udstillinger med kvinden i kulturelt- og historisk fokus. Kurhuset lægger hvert år rammer til en række mesterkoncerter med store kunstnere og dirigenter.

Vil du hellere prøve kræfter med et alternativt transportmiddel, så skal du tage en tur i den lille ”togvogn” Nerobergbahn, der kører til toppen af Neroberg en kilometers penge fra Kurhuset. Den skrå vogn kører udelukkende på vand, og er således et meget miljøvenligt transportmiddel.

Fra toppen af bakken kan du ikke blot nyde udsigten over byen. Her finder du også en herlig vinbar Château Nero med liflige dråber fra regionen. Det er et populært sted, så vi anbefaler, at du reserverer din plads i solen.

Gastronomiske højdepunkter i Wiesbaden

Gastronomiske højdepunkter

Alle helte skal have både mad og drikke, og i Wiesbaden findes der heldigvis mange gode restauranter. Et udvalg af dem finder du i Mauergasse, hvor den ene hyggelige café og restaurant efter den anden faldbyder velduftende gastronomi fra mange verdenshjørner.

Bagefter kan du nyde livet på en af gadens barer eller vinoteker som Balthasar Ress eller Laquai. I Kurhuset finder du Benner’s Bistronomie, som er et mix af det franske- og tyske køkken serveret i skønne omgivelser til fornuftige priser.

Vil du helt op på de høje nagler og røre skyerne på Michelin-niveau, så bestil bord i god tid på Restaurant Ente på Hotel Nassauer Hof . Køkkenet er inspireret af hele verden – undtagen Antarktis – og sommelieren sørger for en vin, der flugter niveauet på tallerkenen.

Som enhver anden tysk by med respekt for sig selv har Wiesbaden også en Rådhuskælder. Her kan du få god, gedigen tysk mad lige fra diverse udgaver af schnitzel over Schweinehaxe til pølser og brasede kartofler. I Wiesbaden hedder restauranten I Rådhuskælderen Der Andechser.

Perlende dråber på vinbarer i Wiesbaden

Perlende dråber

Vest for Wiesbaden ligger Rheingau med nogle af Tysklands absolut bedste vinmarker og med hovedvægt på Riesling. Så hvorfor ikke slutte dagen af med et glas hvidvin på en af byens vinbarer?

Besøger du ét af de 33 certificerede Rheingauer Vinoteker i- og ved Wiesbaden, kan du købe masser af god vin med hjem. Mange steder kan det endda sendes, så du slipper for at slæbe.

Er du fan af den perlende fornemmelse af bobler på tungen, så bør du også slå et smut forbi Henkell Freixenet, som producerer et væld af mousserende vine – om de så hedder Cava, Prosecco, Cremant eller noget helt andet.

På en guidet tur kan du besøge den syv etager dybe vinkælder, se de enorme fade med op til 200.000 liter vin og meget mere. En smagsprøve er naturligvis en del af turen.

Du kan flyve direkte fra Billund til Frankfurt fire gange dagligt med Lufthansa.

Bestil billetterne direkte på Billund Lufthavns hjemmeside

Wellness i Wiesbaden

Topfoto © Fouad Vollmer
Kurparken i Wiesbaden © Martin Kunz
Kilden Kochbrunnen i Wiesbaden © Torsten Krüger
”Togvognen” Nerobergbahn © David Vasicek
Vinbarer i Wiesbaden © Henkell Pearlsshop
Wellness i Wiesbaden – By night © Francesco Carovillano



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.