Sicilien – en ferieø med charme, kant og overdådige oplevelser – Tag på charterferie med Amisol

Sicilien – en ferieø med charme, kant og overdådige oplevelser – Tag på charterferie med Amisol

Travelmarket
REKLAME: Sicilien er en perle af en ferieø. Her hersker traditionen, og livet leves flere steder, som om man befandt sig i en tidslomme fra fordums tid. Med de snørklede gader, grønne baggårde, og rå men frodige bjergskråninger, der rejser sig mod himlen, viser Sicilien sig med umådelig skønhed. Hertil skal lægges et behageligt klima med en tør og dermed behagelig varme. Læs videre og bliv inspireret til din næste ferie, og se samtidig hvilke feriemål, Amisol tilbyder lige nu.

Artiklen er sponsoreret af Amisol

Klik her, hvis der er noget bestemt du prioriterer på din charterferie med Amisol:
* Gastronomi
* Byer og kystlinje
* Etna under foden
* Maleriske byer og hyggelig stemning
* Rigt liv i havet
* 26 grader uden regn
* Amisols prisniveau og tilbud

Siciliens historie er indbegrebet af mafia og Godfather, men den er langt mere end det. En syditaliensk ø med en turbulent historie, hvor både romerne, franskmændene og spanierne har hersket. Sicilien er Middelhavets største ø, og faldbyder et malerisk landskab med flere særlige scenarier, autentiske kultur- og naturoplevelser samt et rustikt køkken, hvor man både kan mærke og smage mammas sikre hånd fra gryderne.

Gastronomi

Både pizza og den klassiske spaghetti med kødsovs smager bare bedre i hjemlandet. Men Sicilien er også kendt for sit store udbud af frisk fisk og skaldyr, som lige er hevet op af Middelhavets klare vand. Nænsomt tilberedt og enkelt serveret. Prøv fx en nyfanget blæksprutte, en fyldt makrel eller tun, og sværdfisk overhældt med en dressing baseret på citron, olivenolie, persille og hvidløg. En anden klassisk ret er Palermo, som er pasta med en sovs af tomater, aubergine, løg, hvidløg og basilikum.

Med hensyn til vin er Sicilien leveringsdygtig i mange fine og anerkendte vine. Vine der har fået sol og varme, og derfor smager af den ø, de er et produkt af.

Byer og kystlinje

Sicilien har en befolkning på 5,2 millioner indbyggere, hvor der alene i hovedbyen Palermo bor næsten 700.000. Andre store byer er Catania, Messina og Syrakus. Kystlinjen er omkring 1000 kilometer, og 80 procent af øen består af bjerge og bakkeland.

Etna under foden

Siciliens mest kendte naturfænomen er vulkanen Etna, som er Europas største og mest aktive vulkan. Etnas hidtil største udbrud i 1669 varede i hele 122 dage, og så sent som i 1992 nåede myndighederne lige nøjagtig at stoppe en lavastrøm fra vulkanen med kurs mod byen Zafferana.

Etna er en oplevelse for både børn og voksne, og der er mulighed for vandreture i det, der minder om månelandskaber i den størknede lava samt guidede ture i den frodige nationalpark, som omkranser vulkanen.

Maleriske byer og hyggelig stemning

Sicilien er bestemt også små torve, hvor eftermiddagen henslænges med samtaler og indtagelse af kulsort espresso. Samtidig er øen rig på maleriske små byer og fiskerlejre, lunde med citrontræer samt romantiske kirker. En helt særlig oplevelse er et besøg i kirken, hvor Michael Corleone blev gift med den skønne Apollonia i den første Godfather-film. Kirken ligger i byen Savoca, lidt nord for det populære feriemål Taormina på østsiden af øen.

Rigt liv i havet

Når indtrykkene fra alle kulturoplevelserne, de rige dufte og de maleriske landskaber har sat sig, kan du kaste dig over nye eventyr. En tur under havoverfladen med enten dykkerudstyr eller i form af snorkeldykning, er en populær feriemulighed på Sicilien, hvor mulighederne er talrige. Vandet er klart og fyldt med undersøiske oplevelser af vegetation, klippeformationer og forskellige fisk.

Sicilien kan du tage et begynderkursus i dykning, eller ligefrem erhverve dig et internationalt anerkendt dykkercertifikat. Men hvis du ikke lige har mod på eventyret under vand, findes der også en lang række udflugter af kortere eller længere varighed med båd.

26 grader uden regn

Gennemsnitstemperaturen i sommerperioden er ved kysten omkring 26 grader, og regn er en meget sjælden medspiller.

Har du også fået lyst til at tage på charterferie med Amisol?

Så køb din rejse her

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.