Et par på vandretur ved siden af en træbro, omgivet af frodig grøn vegetation.

5 unikke nationalparker i Tyskland

Birgitte Oxlund
Drømmer du om en naturferie, men vil du helst ikke rejse for langt? Eller påtænker du at køre til Sydeuropa, og vil du gerne gøre et eller flere stop undervejs? Så bør du helt klart overveje at besøge en af de skønne nationalparker i Tyskland, som virkelig har meget at byde på.

Artiklen er sponsoreret af Rejselandet Tyskland

To personer sidder på en bænk og kigger ud over en mark med lilla lyng, omgivet af træer.Når man taler om naturferie i Tyskland, bliver danskernes tanker oftest ledt hen på Harzens tyrolerhuse og sneklædte bjerge. Men hele Tyskland – og ja også Harzen – er faktisk utroligt rig på natur og interessante landskaber, som ofte er næsten uberørte.

Grønne dale, tæt nåleskov, forfriskende badesøer, skjulte vandrestier, forrevne kyststrækninger, høje bjerge, lyngklædte heder, idylliske småøer. Ja, der er nok at vælge imellem, hvis du vil udforske den tyske natur. Her vil vi især fremhæve 5 nationalparker i Tyskland, hvoraf flere er helt unikke i verden.

Hvor langt vil du ned i Tyskland?

Det kommer selvfølgelig an på, hvor omfattende en ferie du planlægger. Om du vil på miniferie eller en længere naturferie i Tyskland.

Det kan også være, at du planlægger en overnatning i Tyskland i forbindelse med din kør selv-ferie til Sydeuropa. Så ønsker du sikkert at komme et godt stykke ned i Tyskland, inden du gør holdt for natten.

Gode naturoplevelser i Nordtyskland

En klit ved stranden med sand på den ene side og rustfarvede plantestøtter ved foden af klippen.

Hvis du vil på miniferie eller naturferie i Tyskland, skal du faktisk ikke ret langt ned i Tyskland, før du støder på den første nationalpark.

Nationalpark Schleswig-Holsteinisches Wattenmeer er den største nationalpark i Centraleuropa. Parken omfatter store dele af vadehavet foran den nordfrisiske og ditmarske vestkyst. Her kan du nyde uendelige vidder, smukke klitlandskaber, strande og en sjældent smuk dyreverden.

Hvor ligger Nationalpark Schleswig-Holsteinisches Wattenmeer? Nationalparken strækker sig fra den dansk-tyske grænse i nord til Elbens udløb i syd.

En skovsti med et trægelænder i forgrunden, oplyst af solnedgangen i baggrunden.Har du ikke noget imod at køre lidt længere ned i Tyskland, vil et godt bud være Nationalpark Harz, som ligger i Niedersachsens afvekslende naturlandskaber.

Denne nationalpark er et af de mest populære vandre- og skiområder i Nordtyskland. Med sin blanding af gamle sagn og et barsk landskab er nationalparken et populært rejsemål hele året rundt.

Hvor ligger Nationalpark Harz?: Nationalpark Harz ligger ca. 425 km fra grænsen (4-5 timers kørsel).

Gode naturoplevelser på vej til Sydeuropa

Vil du gerne gøre et stop på vej til Sydeuropa, er der flere nationalparker i Tyskland, som allerede er favoritstop for mange danskere. Hvilken nationalpark du skal vælge, afhænger af, hvor langt du vil køre den første dag, og om du fx skal til Italien eller Frankrig.

Tyske nationalparker på vej til Italien

Königsee i Nationalpark Berchtesgaden er et perfekt stop på din kør selv-ferie til Italien.

Højt placerede gangstier snoer sig gennem en frodig grøn skov, med et udsigtspunkt belagt med stråtag i baggrunden.

Nationalparken, der ligger i det sydlige Bayern, er fuld af uberørt natur, som er lettilgængelig – også for børn. Det er derfor et sandt landskabsparadis for både børnefamilier, livsre og aktive gæster. Og hvis du kan passe det ind i din ferie, er nationalparken flere dages besøg værd.

Hvor langt er der til Nationalpark Berchtesgaden?
Nationalpark Berchtesgaden ligger ca. 9-11 timers kørsel fra grænsen (afstanden er beregnet fra Flensborg/Rostock).

En anden mulighed for folk på vej til/fra Italien er Nationalpark Hainich i delstaten Thüringen.

Denne nationalpark er en del af UNESCO-verdensarven, og en ting, som gør denne nationalpark helt unik, er, at der er flere vandrestier og naturoplevelser for kørestolsbrugere og blinde.

Hvor langt er der til Nationalpark Hainich?

Nationalpark Hainich ligger 5-6 timers kørsel (ca. 500 km) fra grænsen (igen fra Flensborg/Rostock).

Tyske nationalparker på vej til Frankrig

En sø omgivet af efterårstræer med en person i en grøn kajak midt på vandet.Har du planlagt en kør selv-ferie til Frankrig, er det oplagt at vælge Nationalpark Schwarzwald, der ligger i Baden Württemberg på grænsen til Frankrig.

Denne nationalpark, som er Tysklands yngste, vil helt sikkert fortrylle dig og din familie med sin uspolerede skønhed. På strejfture gennem de dybgrønne skove vil du nyde naturens vildskab og vidtstrakte udsigter.

Hvor langt er der til Nationalpark Schwarzwald?
National Schwarzwald ligger 9-10 timers kørsel fra grænsen (afstanden er beregnet fra Flensborg/Rostock).

Hvilken tysk nationalpark skal du vælge?

To personer med rygsække står på en bjergsti og smiler, omgivet af natur og træer i baggrunden.

Hvis du – efter at have læst dette indlæg – ikke allerede har et bestemt område i tankerne, vil du få god inspiration i Rejselandet Tysklands destinationsfinder.

I destinationsfinderen kan du fx vælge, om dit feriemål skal være bjergrigt eller fladt eller om du ønsker en afslappende eller aktiv ferie. Når du har foretaget dine valg, får du vist et populært naturområde, som passer til dig.

Du kan enten vælge at køre selv eller flyve til en af de større tyske byer og derefter leje en bil.

Du kan også se alle nationalparker i Tyskland her.

Relaterede artiklerSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.