Rejs til Californien

Rejs til Californien – staten hvor oplevelserne står i kø

Travelmarket
Californien kaldes for The Golden State efter den store guldfeber, og du har rig mulighed for at udforske denne historie. Den smukke stat på USA’s vestkyst, har et fantastisk klima, og rummer oplevelser uanset, hvilken måde du rejser på. Hele året kan du besøge staten og dens strande langs Stillehavet, storbyer som San Francisco og Los Angeles samt imponerende nationalparker og sjove forlystelsesparker. Rejs til Californien og oplevelserne står i kø, og venter kun på dit besøg.

Læs også: Hvad koster flybilletter til USA? – Find billige flybilletter her

Kør selv

Californien er en af USA’s smukkeste delstater, og inviterer til at blive udforsket på egen hånd i bil eller i autocamper. Oplev en af USA’s smukke og dramatiske kyststrækninger, nemlig køreturen langs Stillehavet på Highway 1 fra San Francisco i nord til Los Angeles i syd.

Tag dig god tid til turen og besøg Big Suhr eller Heart Castle på vejen. Stop ved byerne Santa Barbara med Rivieraen, de skønne strande og det rige kunstmiljø, eller i Monterey der er kendt fra John Steinbecks romaner. Ved Monterey kan køreturen udvides med en tur langs 17 mile Drive, millionærernes paradis med dyre golfbaner og kæmpe villaer.

Læs også: Billeje i USA: De bedste tips og erfaringer
Læs også: Hoteller og overnatning i USA – Sådan finder du den bedste overnatning
Læs også: Rejsebudget til det vestlige USA – Planlæg din kør selv-ferie med familien

Californiens spændende byer

San Francisco: Tag en tur med cable car og kør ad de stejle gader for at opleve Lombard Street med alle sine hårnåle sving. Sejl en tur ud til det berømte og berygtede fængsel Alcatraz, imens du nyder synet af den smukke bro Golden Gate. Oplev gøglere optræde, forlystelser, gode restauranter og søløver, som soler sig ved Fisherman’s Wharf.

Tag også til det livlige Chinatown og mærk Østens dufte, imens du kigger på de spændende bygninger, inden der skal shoppes i de mange butikker. Dagen kan du afslutte med en bådudflugt i San Francisco Bay, hvor solnedgangen nydes bedst.

Los Angeles: Kig efter berømtheder i Beverly Hills eller shop blandt filmstjernerne på Rodeo Drive. Tæl stjernerne i fortovet på Hollywood Boulevard, og afslut dagen foran Kodak Theater, hvor du får taget et billede sammen med Spiderman. Nyd området omkring Venice Beach’s boardwalk med gøgl og små boder, eller tag et hop i bølgerne.

Du kan også leje en cykel, og tage en tur til Muscle Beach og få et glimt af bodybuilderne, der træner i det fri. Hyg dig med familien på Farmers Marked, eller hav det sjovt i forlystelsesparkerne Disneyland og Universal Studios.

San Diego: Nyd livet med god mad i det hyggelige Gaslamp Quarter eller tag på en sejltur for at opleve en del af den amerikanske flådes kæmpe krigsskibe eller for at se sæler. Tag til San Diego Zoo, hvor svævebanen tager dig rundt til de forskellige dyr, eller oplev shows med spækhuggere i en af verdens bedste Sea Worlds. Kør til charmerende Coronado og hop i bølgerne, eller hvad med en smuttur til nabolandet mod syd, Mexico?

Læs også: Tre skønne storbyer i Californien – hvad skal du se?

Californiens storslåede natur

Nationalparkerne står i kø og venter på at blive oplevet. Yosemite National Park er stedet, hvor man kan opleve bjerge med kæmpe granitstykker, vandfald og dyreliv. Stop undervejs og leg i sneen i de høje bjerge, inden turen igen går ned til solen.

Stillehavets bølger inviterer til badning, eller til at tage brættet og surfe i de blå bølger. Du kan også tage på en hvalsafari, hvor du kan opleve de kæmpestore dyr i deres rette element. Hils på søløver eller oplev de enorme søelefanter, som findes i store flokke langs med kysten.

Skal du prøve noget fascinerende, så overnat blandt de højeste træer på jorden i Redwood Nationalpark, som ligger i den nordligste del af staten. Læg nakken tilbage for at skimte toppen af træerne.

Californien er også hjemsted for det laveste, varmeste og tørreste sted i USA, Death Valley National Park. Oplev det barske og ufrugtbare landskab, hvor du kan hoppe rundt i de store sandklitter, imens du mærker den ekstreme varme.

Hvis du holder af endeløse bakkede og bølgende vinmarker, så lad turen gå via Napa Vally. Her dyrkes masser af vin, så snyd ikke dig selv for at tage på hyggelige besøg på de forskellige vingårde. Prøv vinsmagninger og få samtidig masser af lækre madoplevelser.

Guldgravere og spøgelsesbyer

Start med at opleve Californiens hovedstad Sacramento, der var knudepunktet under Californiens Gold Rush. Rejs derefter tilbage i tiden i Old Sacramento, og jagt guldfeberen ved foden af Sierra-Nevada bjergkæden med et besøg i de smukke og historiske gamle minebyer, Grass Valley og Nevada City. Her er tiden gået i stå, og du bliver henført til tiden, som den var engang.

Er du ikke bange af dig, kan du besøge spøgelsesbyen Bodie State Historic Park, hvor du kan høre vejrhanens piben, mærke vindens susen, og se det tykke lag støv. Det eneste levende i den spøgelsesagtige by er de små søde præriehunde. Stedet vil helt sikkert bringe minder frem fra de gamle westernfilm.

Gå ikke glip af en ferie i Californien!

Fotos:
Foto © istockphoto / AJ_Watt

 

Relaterede artiklerSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.