Tørstig? – her kommer 5 gode bud på ølferie i Europa

Tørstig? – her kommer 5 gode bud på ølferie i Europa

Kenneth Nielsen

Nydelsen af det gyldne bryg bliver mere og mere populær blandt os danskere, og store velsmagende øloplevelser venter rundt omkring i Europa. Vi har samlet 5 gode bud på storbyer, hvor du kan nyde en skøn ølferie.

Bruxelles
At nyde en (eller flere) øl på en af Bruxelles’ mange historiske barer er en oplevelse, som du ikke bør gå glip af. Nogle barer har op til 200 forskellige øl på hylderne, og der findes mere end 100 forskellige bryggerier og mere end 600 forskellige belgiske øl.

I Danmark er det mest mærker såsom Chimay, Hoegaarden og Leffe der er kendt. Men gør dig selv den tjeneste også at smage andre mærker, hvoraf flere har deres eget krus eller glas. Prøv f.eks. Kwak, en sødlig maltet ale, som serveres i et langt timeformet glas i en træholder.
Her finder du din næste storbyferie i Bruxelles

Dublin
Irlands hovedstad Dublin er selvfølgelig mest kendt for den mørke og smagsfulde Guinness øl, som bare smager meget bedre på en pub i Dublin end alle andre steder i verden.

En ølferie i Dublin er ikke komplet uden et besøg på Guinness Storehouse, som nærmest er et tempel for Guinness fansene. Får du lyst til whisky, anbefales du at smage Jameson på det gamle destilleri, som også ligger i Dublin.

Prag
Tjekkerne er et af verdens mest ølelskende og øldrikkende folkeslag, og det er slet ikke så mærkeligt, for det var i den tjekkiske by Plzeň, at pilsneren blev opfundet.

Prag holder sig nu ikke tilbage – Tjekkiets hovedstad byder ølentusiasterne velkommen med et væld af gode ølstuer med et overkommeligt prisniveau. Naturligvis serveres der ikke bare pilsnere såsom Pilsner Urquell, Budvar eller Staropramen, der findes også mange gode mørkere tjekkiske øl.

Her finder du en guide til fem af Prags bedste ølbarer

Edinburgh
De lokale skotter praler gerne af, at pubberne ligger tættere i Edinburgh end i nogen anden by i verden – Det er ikke sikkert, at det er sandt, men uanset er Edinburgh en fantastisk by til pubcrawl.

Et godt bud på en pubcrawl er at besøge alle pubberne på ”The Royal Mile”, som er turisthovedgaden i Edinburgh. Du kan for eksempel besøge Deacon Brodie’s tavern – Svindleren Deacon Brodie var eftersigende inspirationskilde til Robert Louis Stevensons fortælling om Dr. Jekyll og Mr. Hyde.

Her er en liste med pubber på The Royal Mile

München
En guide til ølferie er ikke komplet uden at nævne München, hvor du kan besøge Weihenstephan, der er verdens ældste bryggeri samt nyde en øl i nogle af de kæmpestore ølstuer.
Det bedste tidspunkt at tage på ølferie i München er under den årlige Oktoberfest, som hvert år tiltrækker omkring 6 millioner gæster.

Oktoberfesten er blevet afholdt siden 1810, hvor den tyske kronprins Ludwig skulle giftes med prinsesse Therese. Under brylluppet blev der afholdt et stort hestevæddeløb og, og man valgte, at denne fest skulle gentages år efter år. Efterhånden blev Oktoberfesten mere til en fest for øl, og det sidste hestevæddeløb blev afholdt i 1960.

Øllet til festivalen serveres ofte af barmfagre tyske møer og må kun serveres i de traditionelle store krus ‘maß’. Rekorden for at bære og servere flest af de store krus på en gang er 19 stk.

Læs mere om Oktoberfesten på den officielle hjemmeside.

Glem ikke Danmark
Du behøver faktisk ikke tage til udlandet for at komme på ølferie. Over hele Danmark ligger en lang række forskellige mikrobryggerier, der hver brygger deres helt egne øl.

I sommerperioden kan du f.eks. tage på øhop i de danske farvande, da både Læsø, Fanø, Fur, Samsø, Ærø og Bornholm har deres egne bryghuse.

Er du på udkig efter billige direkte flybilletter til en af de fem ølbyer, og er du fleksibel i forhold til afrejsedatoen? Så kan du bruge denne lavprisoversigt

Klik på de flybilletter, som passer dig, og du bliver derefter sendt over i vores flysøgemaskine. Her kan du bl.a. ændre på rejsedatoer og vælge den billigste eller hurtigste flyrejse. Du kan også se vores priskalender, som viser, hvilke dage du kan rejse billigst.

Priserne inkluderer er fly t/r og er fundet af vores brugere inden for de sidste 48 timer og kan derfor være ændret. Sommetider har brugerne ikke søgt på en bestemt storby inden for 48 timer, og derfor er der ingen tilbud.

Direkte flybilletter til Bruxelles

Billund - BruxellesFra 175,-Vælg
(Klik på tilbuddet for at komme over i Travelmarkets flysøgemaskine)

Ingen priser eller forkerte datoer? Find selv dine flybilletter til Bruxelles her.

Direkte flybilletter til Dublin

Billund - DublinFra 276,-Vælg
(Klik på tilbuddet for at komme over i Travelmarkets flysøgemaskine)

Ingen priser eller forkerte datoer? Find selv dine flybilletter til Dublin her.

Direkte flybilletter til Edinburgh

København - EdinburghFra 202,-Vælg
Billund - EdinburghFra 203,-Vælg
Hamborg - EdinburghFra 741,-Vælg
(Klik på tilbuddet for at komme over i Travelmarkets flysøgemaskine)

Ingen priser eller forkerte datoer? Find selv dine flybilletter til Edinburgh her.

Direkte flybilletter til München

Hamborg - MunchenFra 629,-Vælg
København - MunchenFra 1.589,-Vælg
(Klik på tilbuddet for at komme over i Travelmarkets flysøgemaskine)

Ingen priser eller forkerte datoer? Find selv dine flybilletter til München her.

Direkte flybilletter til Prag

København - PragFra 330,-Vælg
(Klik på tilbuddet for at komme over i Travelmarkets flysøgemaskine)

Ingen priser eller forkerte datoer? Find selv dine flybilletter til Prag her.

Overvejer du at tage på ølferie i udlandet ? Du kan finde en nem oversigt over priser på fly og hotel, hvis du laver en søgning på  Travelmarkets søgemaskine her.

Foto (c) istockphoto / AnisimovaAlesya
Foto (c) istockphoto / Rostislavv
Foto (c) istockphoto / ultramarinfoto
Foto (c) istockphoto / GavinD
Foto (c) Flickr / uLe@Dortmund

Relaterede artiklerSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.