En glad kvinde cykler langs en solbeskinnet strandkant med havet og blå himmel i baggrunden.

Rejser i maj – derfor skal du rejse i maj måned

Maria Erica Jensen
Går du og tænker på at holde ferie i maj? Det er der faktisk mange gode grunde til at gøre. I maj måned er vejret lunt og skønt og mere behageligt, end det er midt om sommeren. Der er færre turister på rejsemålene, og så er der mange sjove og spændende events og festivaler, der løber af staben i maj. Jo, det er skønt at tage på rejse i maj.

Tag ud, og nyd det skønne forårsvejr

En kvinde smiler og tager en selfie med Eiffeltårnet i baggrunden.Det er helt oplagt at tage lidt sydpå i maj måned. Det har været forår i Sydeuropa i et par måneder, så vejret er lunt og dejligt.

En charterferie i Sydeuropa kan lige være sagen, hvis du gerne vil rejse i maj, for solen er der, og vejret sniger sig gerne op på mindst 20 grader om dagen.

Det er helt oplagt for dig at rejse til Bulgarien, Grækenland og Tyrkiet, hvis du synes, at de steder er for varme på en sommerdag.

All Inclusive-rejser er altid populære, og den typer rejser er også rigtig gode, når du rejser i maj. Vi har samlet lidt nyttig viden til dig, der tænker på at rejse på All Inclusive-ferie her.

En anden god mulighed for dig, der gerne vil ud og nyde Europas sol og varme i foråret, er at tage til en storbyferie på en rejse i maj.

Ligesom på charterstederne er vejret i byerne rigtig dejligt. De sydeuropæiske byer er oplagte valg, men det lune forår har også langt om længe meldt sin ankomst i byer som London, Berlin og Prag.

Athen er en by, som ofte bliver valgt fra af udenlandske turister om sommeren. Det skyldes, at der ofte er for varmt for manges smag. Athen er som en hed bageovn på en højsommerdag, men i maj måned er der rigtig gode temperaturer.

Læs også: Flyv billigt på storbyferie i foråret
Se også: Oversigtssiden med alle rejser i maj

Hvis du mere går og drømmer om, at din rejse i maj skal gå til et oversøisk rejsemål, så er der rigtig gode muligheder for det.

Kirketårne med grønne tage pryder forgrunden, mens en rolig bugt og bjerge kan ses i baggrunden under en blå himmel.Foråret i både New York og Los Angeles er helt på toppen, og det samme er det i Florida.

Læs også: Hvad koster flybilletter til USA?

Et særligt rejsemål, som også er dejligt i maj, er Japans nordligste ø, Hokkaido. Her kan du stadig nå at opleve de flotte kirsebærblomster, selv om sæsonen for kirsebærblomster er slut i resten af landet. Men på Hokkaido springer blomsterne først ud i maj.

Her kan du læse mere om, hvor du kan finde godt forårsvejr, hvis du gerne vil rejse i maj.

Få de store seværdigheder næsten for dig selv

En stor fordel ved at være på rejse i maj er, at der endnu ikke er kommet rigtig gang i ferie- og turistsæsonen i Europa. Derfor vil du opleve, at køerne til seværdigheder og attraktioner ikke er ligeså lange på dette tidspunkt, som de er om en måneds tid eller to.

I det hele taget er ferielivet mere afslappet og fredeligt, end det er i sommermånederne. Men samtidig er der en friskhed og glæde blandt de lokale. De glæder sig nemlig altid til, at der kommer feriegæster til deres by, strand eller seværdighed.

Det er bestemt sjovere at gå på kunstmuseer, i forlystelsesparker, på marked eller på shoppetur i byen, når der er god plads til alle. Så man slipper for, at der bliver aset og maset for at komme til.

Desuden kan du i maj måned være heldig at få plads på gode restauranter, hvor der er venteliste i højsæsonen.

Events og festivaler – sjove oplevelser i maj

Folk iført middelalderkostumer marcher i en procession og spiller trommer, mens publikum kigger på fra sidelinjerne.I maj måned bliver der afholdt et hav af events rundt om i verden, som er rigtig sjove at deltage i, når man er på ferie.

Vejret er blevet så dejligt, at alle folk rykker udenfor og samles til teater- og musikfestivaler, kunstudstillinger, optog og parader, mad- og vinfestivaler og meget mere.

Alle steder bobler det af glæde og lyst til at gøre noget sjovt, smukt og spændende. Foråret er her med sine grønne blade og blomster, og denne atmosfære er med til at gøre dine rejser i maj til noget helt særligt.

For kunst- og litteraturelskeren finder den store kunstudstilling ”Frieze Art Fair” sted i New York, og den engelske by St. Ives, som ligger i det sydvestligste hjørne af landet, er hjemsted for en hyggelig litteraturfestival.

Hvis du gerne vil have en skøn ferie med musik i baggrunden, så er Barcelona et hit. Der spilles også dejlig musik i Wien, samt der er forskellig optræden med dans og teater.

I London er der noget så morsomt som en cykel-festival, hvor der også serveres dejlig mad og høres god musik.

Og i den italienske by Firenze er der blandt andet den historiske og meget flotte flagkaster-festival, hvor de dygtige flagkastere deltager i smukke middelalderdragter. Det er en stor oplevelse at se, hvor dygtigt og præcist kasterne kan kaste deres farverige flag højt op i luften for bagefter at gribe dem. Hvor pudsigt det end lyder, så er det en meget fin tradition. Og du må bestemt opleve den, hvis du er i Firenze på din rejse i maj.

Fotos:
Topfoto © istockphoto / shapecharge
Paris © istockphoto / Todor Tsvetkov
Hokkaido © istockphoto / azuki25
Firenze © istockphoto / tupungato

 

Relaterede artiklerSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.