En historisk plads med farverige gamle bygninger under en klar blå himmel.

Storbyferie i Riga – 10 tips til en skøn miniferie

Travelmarket
Mindre end 1,5 times flyvetur væk fra Danmark ligger Riga. Med sin skønne arkitektur, sin gamle bydel, sine mange sights og sit særdeles levende natteliv er Riga ideel til en såkaldt “citybreak” eller kort storbyferie både for unge og for de knapt så unge.

Her får du et hurtigt overblik eller nærmere en lille spiseseddel på, hvad der er at se og lave i Riga. Det er ment som en appetitvækker, vi håber du får lyst til at se mere.

Hvis du gør, så gå ind på Travelmarket og find flybilletten til Riga. Det er nemt og bekvemt, og så er storbyferien kun 1,5 times flyvetur væk!

Læs også: Storbyferie i Riga – de bedste tips og tilbud

Vecriga, det gamle Riga: Er på UNESCOs verdensarvsliste. Smalle brostensgader som snor sig mellem smukt restaurerede huse indenfor fæstningsmurene. Den gamle bydel er lille nok til at man kan tage sig rundt til fods, og biler er ikke tilladt. Skulle man forvilde sig væk, så kan man altid orientere sig efter byens mange kirketårne.

Riga Slot: Ved breden af floden Daugava ligger Riga Slot, på det sted hvor de første fæstningsværker tidligere var placeret. I dag er slottet den lettiske præsidents residens og huser desuden flere velanskrevne museer.

Rigas Centrale Marked: I fem tidligere zeppelinhangarer ligger Rigas Centrale Marked. Hver tidligere hangar har sit markedsområde, f.eks. kød, fisk eller mejeriprodukter. Omkring hangarerne ligger masser af mindre boder som sælger alt mellem himmel og jord.

Art Nouveau Distriktet: Mere end en tredjedel af husene i Rigas centrale distrikt er bygget i Art Nouveau- stilen, en på en gang levende, kreativ, dekorativ stil fra omkring starten af 1900-tallet.

Doma Laukums: Hovedtorvet i det gamle Riga. Om sommeren kan man sidde ude og nyde en kop kaffe. Her er caféer, øltelte og barer: Et godt sted at gå ud.

St. Peterskirken: Kør med elevator de 70 meter op i kirkens spir og få en excellent udsigt over Riga. Kig også gerne ind i selve kirkeskibet, enten for at se den flotte gotiske kirke eller for at se en af de hyppige fotoudstillinger eller koncerter.

Rigas cirkus: Riga har et permanent cirkus som absolut er et besøg værd! Det står som det blev bygget i 1888. Her optræder både lettiske og internationale kunstnere, men vær opmærksom på, at cirkussets primære sæson er fra oktober til april.

Sorthovedernes hus: Opført af Riga by i 1334 og lejet ud til de ugifte Hansa-købmænds lav. St. Mauritius, som var deres skytshelgen, var afrikaner, deraf navnet “Sorthovederne”. Huset blev ødelagt under 2. verdenskrig og derefter bygget op igen med stor hensyntagen til husets oprindelige udseende.

Pulvertornis, eller krudttårnet: Tårnet blev bygget i 1300-tallet. Tårnet var en del af Rigas forsvarsværker og fungerer nu som krigsmuseum. Et antal kanonkugler sidder stadig fast i tårnets vægge efter fjendtlige angreb. Se hvor mange du kan finde!

Kristi Fødsel Katedralen: Den største russisk-ortodokse katedral i Baltikum. Her vil man ugen igennem kunne se mange af de russisktalende lettere tænde de traditionelle lange lys. Læg også mærke til kirkens smukke ortodokse ikoner. Under sovjettiden blev kirken brugt som planetarium.

Riga er som sagt perfekt til en lang storbyweekend, men det er klart, at den besøgende som bliver længere oplever også mere og finder flere smørhuller.

Det kan også bare være, at du bliver nødt til at komme igen en anden gang.

God rejselyst!

Du kan læse mere om Riga på byens officielle hjemmeside.

Relaterede artiklerSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.