Den perfekte (herre) fodboldtur

Den perfekte (herre) fodboldtur

Claus Bermann
År efter år ruller bolden i Europas store ligaer. Det betyder fodboldture til udlandet med drengene. Her får du opskriften på den perfekte herretur.

Forventningens glæde

Mens efteråret trænger sig på i Danmark, står solen stadig højt på himlen i Barcelona. Forude venter en weekend med iskolde cervezas, kridhvide sandstrande og ikke mindst fodbold i verdensklasse – alt sammen i den bagende catalanske sensommervarme.

fodboldturVentetiden i lufthavnen bruges bedst med den foretrukne sportsavis, en kold fadøl og røverhistorier fra drengene. Forventningens glæde er altid den største og med udsigt til en varm aften i Barcelona og en lørdagskamp i La Liga, hvor Messi er i målhumør, kan arbejdsugen ikke afsluttes meget bedre.

Vel ankommet i lufthavnen og med taxa til hotellet. Check-in klaret hurtigt og uden problemer. Klokken er 22.00, og temperaturen er stadig over de 25 grader. Det er fredag aften, og en samling gode venner er på vej ud i Barcelona-natten…

Genopladning

Fredagens strabadser vaskes af lørdag formiddag, og der svedes på de kilometerlange sandstrande langs La Barceloneta-kvarteret. Den efterhånden falmende sommerkulør genopfriskes, mens strandens catwalk flasher den catalanske bikini-mode.

fodboldtur til BarcelonaEn sen frokost på La Rambla i centrum retter endeligt op på energiniveauet og sætter scenen for resten af dagen. Med endnu mange timer til aftenens opgør, begynder byen at summe af fodbold. Overalt luftes med stolthed de blå, røde og gule striber i en, by som lever og ånder for fodbolden og FC Barcelona.

Hotellets WiFi bliver udnyttet til det sidste, der læses op på dagens fodboldnyheder, og optakten til aftenens kamp gennemgås til sidste detalje. Hvem er småskadet? Hvem starter inde? Og hvordan er klubbernes dagsform? I fodbold er ingen detalje for lille til at nå mediernes opmærksomhed.

Scenen sættes

Fem-seks timer før kampen bager solen ned på fortovscaféen, hvor tjeneren har lært at serverer voksne fadøl til tørstige danskere. Fra kvarterets rustikke altaner vajer blå-røde Barca-flag og rød-gule Catalanske flag side om side. Ikke kun på kampdage, men hver dag. Byens indbyggere minder hinanden om, hvem de er, og hvor meget Barca betyder. Fascinerende og så langt fra Danmark og den danske fodboldkultur.

drengetur til BarcelonaLokale tapas og en passende flaske rødvin kickstarter for alvor forventningerne og spændingen op til aftnens kamp. Kursen sættes mod det mægtige og legendariske Camp Nou i god tid, nogle timer før kick off. Der er sjældent mange tomme pladser på Camp Nou, hvilket vil sige, at godt 99.000 tilskuere vil indfinde sig. Jo tættere på stadion, jo tættere bliver menneskemyldret af Barca-fans, og jo mere fyldte bliver de lokale barer med forventningsfulde fans i godt humør.

Omkring Camp Nou hersker i timerne op til kampen et organiseret kaos, mens kampens forventede udfald livligt diskuteres i aftensolen over et par San Miguel. Væddemål indgås, og fortællingerne om tidligere kampes nærmest magiske øjeblikke afløser hinanden i en lind strøm. Fodbold er i sandhed en sport, hvor fortællinger og legender lever i årtier.

Kick off

Rammen er nu for alvor sat. Dette er Camp Nou. 99.000 tilskuere. FC Barcelona og Messi. En af verdens største fodboldklubber. Forventningen om de næste 90 minutters fodboldlækkerier bidrager til at hæve stemningen hos alle på det enorme fodboldstadion.

fodboldturAkkompagneret af en gigantisk tifo i røde, blå og gule farver træder de to hold på banen. Klubbens stolte hymne El Cant del Barça sættes i gang af højtalerne, og kort efter sætter et fyldt stadion i og den øredøvende larm hæver stemningen til et endnu højere niveau.

Kampen i sig selv er turens højdepunkt og klimaks. Dét, som alle forventninger har handlet om, og FC Barcelona skuffer sjælden på hjemmebane. At have været tilskuer på det legendariske Camp Nou og set verdens (måske) bedste fodboldhold er en drengedrøm´, som bør stå på alle fodboldfans’ bucket list.

Aftenens kamp slutter dramatisk med en sejr til hjemmeholdet på et mål i overtiden. 99.000 tilskuere forlader Camp Nou – opløftet og underholdt af 90 minutters fodbold, men også meget mere end dét. Hele oplevelsen omkring en fodboldkamp i Barcelona er meget mere end de 90 minutter. Det er hele dagen, det er forventningens glæde og opvarmningen, som kulminerer i et brag af en fodboldkamp.

5 gode råd til din fodboldtur

At planlægge en fodboldtur til udlandet, kan være en udfordring, derfor får du her fem gode råd til din rejse.

1. Book fly og hotel i god tid (så bliver de billigere).
2. Køb billetter på klubbens hjemmeside (og undgå billethajer).
3. Tag afsted et par dage (og gør en tur ud af det).
4. Oplev hele stemningen udenfor og på stadion i god tid før kampen.
5. Besøg også klubbens museum, og tag på stadionrundvisning.

Du kan også købe en samlet pakkerejse og spare planlægningen, så køber du i stedet hele rejsen gennem et rejsebureau. Læs meget mere om fodboldture på BilligeFodboldrejser.dk.

Læs også: Hvad koster flybilletter til Spanien?

Relaterede artiklerKommentarer til indlægget

 1. Hvor finder jeg fodboldkampe med Ronaldo
  Gerne i pinsen

  • Hej Helle,

   Du kan tjekke Real Madrids hjemmeside her:
   https://www.realmadrid.com/en/tickets

   Du kan også læse om fodboldrejser til Real Madrid på denne hjemmeside:
   https://www.visitfootball.dk/fodboldrejser-til-real-madrid/

   Dog har jeg hørt fra en fodboldekspert her i huset, at datoerne for kampene ikke er endeligt bekræftet endnu.

   To andre muligheder er følgende:
   1. I ugen efter pinsen (26. maj) er der finale i Champions League. Måske er Ronaldo og Real Madrid med der.

   2. På fredag (1. december) trækkes der lod til VM i fodbold. Efterfølgende begynder alle landene (inkl. Portugal) at planlægge forårets træningskampe. Der kan der også være en chance for at se Ronaldo.

   Hvis det er en julegave, og du vælger en af de ubekræftede kampe, kan du jo lave et hjemmelavet gavekort og skrive, at billetterne bliver booket, når datoen er bekræftet.

   De bedste rejsehilsner fra Birgitte, Travelmarket

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.