Bukarest

Bukarest – en anderledes storbyoplevelse

Travelmarket
At tage på storbyferie, måske bare i en forlænget weekend, bliver mere og mere populært. Men vil I andet end bare shoppe og gå på café, vil I opleve en anden kultur, en anden historie og virkelig få en oplevelse med jer hjem, så tænk lidt anderledes. Tænk for eksempel Bukarest.

På Travelmarket kan I ofte finde billige flybilletter til Bukarest.
Slå til når prisen er rigtig god, og få en uforglemmelig ferie.

Men hvad laver man i Bukarest? Og hvor skal man ende og begynde? Her får du lidt inspiration til rejsen:

Et absolut must er Palatul Parlamentului, “Parlamentets Palads”, Rumæniens tidligere diktator Nicolae Ceausescus palads. Paladset er verdens næststørste administrative bygning, kun overgået af Pentagon i USA. De overdådigt udsmykkede sale viser det allerbedste af rumænsk håndværk.

Det Romerske Athenaeum, Ateneul Roman, Bukarests mest berømte koncertsal. Et overdådigt udsmykket bygningsværk stort set kun bygget for penge doneret af det rumænske folk.

Billeder af Revolutionspladsen, Piata Revolutiei, gik verden rundt d. 21. december 1989, da Ceausescu fra det tidligere Kommunistiske Partis hovedkvarters balkon vantro stirrede ned på folkemængden, som havde vendt sig i mod ham.

Bukarest Globus Cirkus, Circul Globus Bucuresti, et stort permanent cirkus med fast tag og plads til mere en 3.500 tilskuere. Her optræder både med rumænske og internationale artister.

Landsbymuseet, Muzeul Satului, et udendørs levende museum med rumænske bondehuse med de karakteristiske stejle tage, stråtækte lader og vandmøller, flyttet hertil fra alle egne af Rumænien. Hele året er det muligt at se de kunsthåndværkere udføre de traditionelle håndværk.

Borgenes Center, Centrul Civic, er klimakset i Ceausescus byggevanvid: 8 km2 af den Bukarests gamle, historiske bykerne, inklusive klostre, kirker, synagoger og et helt særligt Art Deco sportsstadium blev jævnet med jorden. 40.000 mennesker blev forflyttet med én dags varsel, for at give plads til disse stalinistiske lejlighedsbyggerier med klassicistiske krummelurer.

Lipscani-distriktet, et charmerende område i Bukarests historiske bydel med brolagte gader, gallerier, antikforretninger og caféer. Gaderne har stadig navn efter de forskellige håndværkerlav, som holdt til der. Området blev sidenhen en meget fashionabel bydel, og mange af husene bliver nu genistandsat.

Metropolitan Kirken, Biserica Patriarhiei, centrum for den rumænsk ortodokse kirke siden d. 17. århundrede. Kirken er byzantisk udsmykket med meget smukke ikonostaser og flot udskårne altre. I påsken samles en stor folkemængde her til påske-midnatsmesse.

I Herastrau Parken, Parcul Herastrau, som ligger mellem kvarterer med smukke gamle huse, finder man masser af attraktioner. F.eks. et lille tivoli. Tag en tur med færgen rundt på søen for at få et overblik over parken.

Når sulten melder sig, så prøv et ægte rumænsk måltid. Rumænsk mad bærer præg af påvirkninger fra mange forskellige kulturer og består i høj grad af kød, og særligt farserede retter og desserten er typisk en art baklava eller butterdejsret.

Vi håber, I kommer hjem med kufferten fuld af gode ferieminder fra en anderledes storby.

Fotos:
Foto © istockphoto / Marcus Lindstrom

 

Relaterede artiklerSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.