Billedet viser en idyllisk udsigt over en sø med bjerge i baggrunden og en gammel bygning foran.

Rejser til Gardasøen

Det smukkeste, mest fotografiske, mest udfordrende, mest spændende, mest delikate og igen, smukkeste sted i Italien er Gardasøen og dens omkringliggende egne. Sådan forholder det sig i hvert fald hvis man skal tro de ufatteligt mange rejsende der hvert år – og på alle tider af året – drager til denne fantastiske sø i det behagelige, nordlige Italien. Søen grænser op til de tre regioner, Trentino-Alti Adige i nord, Veneto i øst og Lombardiet i vest.

Billige rejser til Gardasøen

Fra København

Fra Billund

Fra Aalborg

Udvalgte rejsetilbud til Gardasøen

  • Udvalgte tilbud

  • København

  • Billund

  • Aalborg

  • Hamborg

  • Aarhus

Residence Primera & Rompala
Residence Primera & Rompala Lejlighed
Gardasøen 11. jun fra København 7 nætter
2.636,- Vælg
Hotel Alessi
Hotel Alessi Værelse
Desenzano del Garda 18. jun fra København 7 nætter
3.628,- Vælg
Poiano Resort
Poiano Resort Lejlighed med balkon el. terrasse
Garda 15. jun fra København 7 nætter
3.988,- Vælg
Alfieri
Alfieri Dobbeltværelse
Sirmione 15. jun fra København 7 nætter
4.278,- Vælg
Hotel Brione Green Resort
Hotel Brione Green Resort Dobbeltværelse (udsigt til haven) med balkon
Riva del Garda 30. maj fra København 7 nætter
5.158,- Vælg
Relais Corte Cavalli
Relais Corte Cavalli Classic dobbeltværelse
Peschiera del Garda 15. jun fra København 7 nætter
5.222,- Vælg
Hotel Meandro
Hotel Meandro Studio
Gargnano 5. aug fra Aalborg 7 nætter
9.226,- Vælg
Parc Hotel Gritti
Parc Hotel Gritti Economy dobbeltværelse
Bardolino 17. jul fra Aalborg 7 nætter
9.319,- Vælg
Bedøm rejsemål (110 bedømmelser)
4.3

Oplev den smukke Gardasø

Desuden befinder søen sig nogenlunde midt imellem de to sværvægtere, romantiske Venedig og fashionable Milano. På og ved selve Gardasøen kan man bade, sejle, dykke, tage på cruises og ellers bare nyde solstrålerne på strandende. Hele vejen rundt omkring Gardasøen finder man hoteller i alle prisklasser. I Gardasøens omkringliggende egne finder man endeløse vinmarker, bjerge hvor man kan vandre og cykle, historiske monumenter og steder, og meget mere. Gardasøen er en perfekt rejsedestination hvis man vil opleve den italienske charme og skønhed.

Gardasøen og det bedste af Italien

Omkring Gardasøen finder man de bedste eksempler på, at Italien har et af Europas mest varierende landskaber, et verdenskendt gourmetkøkken, et skattekammer af historie, kultur, kunst og arkitektur, samt verdens ældste og største vinproduktion.

UNESCO har sat Parco Archeologico Rocca di Manerba på sin liste over verdensarven. Dette naturreservat indeholder gamle, middelalderlige slotte, dybe skove med vandreruter og ligger scenisk ud til Gardasøen. Desuden finder man heromkring nogle af Gardasøens bedste strande.

Man kan med fordel leje bil eller cykler og tage på tur i de mange skønne byer omkring Gardasøen, og på denne måde få det bedste af destinationen med hjem i bagagen.

Byerne omkring søen er yderst børnevenlige og de mange strande ligeså. For ungdommen findes også en del festlige byer, især Bardolino og Desenzano.

Gardasøen har det bedste af Italien.

Søg også rejser med afrejse fra Norge og Sverige:
Charterreiser til Lago de Garda | Charterresor till Gardasjön

Charterrejser til rejsemål i Italien

Charterbureauer med charterrejser til Gardasøen

  • Billige charterrejser med Escapeaway
  • Billige charterrejser med SOLFAKTOR

Gardasøen – en favorit blandt danskerne

Italiens største sø vest for Verona i den nord-østlige del af Italien er et populært feriemål. Nyd de storslåede omgivelser ved søen, i de charmerende byer eller på en aktiv ferie i det kuperede landskab.

Værd at opleve ved Gardasøen

Det søde liv ved Gardasøen
Den smukke sø ligger mellem Dolomitterne og Po-sletten og i hele 3 regioner Lombardiet, Veneto og Trentino. De høje bjerge giver en malerisk baggrund ved søen. Skøn natur, mild klima og hyggelige autentiske Italienske byer der ligger som perler på en snor rundt om søen.

Med sine 370 km2 er søen ca. 3 gange større end Samsø. Bjergrigt landskab mod nord og fladere jo længere du bevæger dig sydpå. Turen rundt om søen på vejene er ca. 150 km – selve søen er 52 km. lang.

Gardasøen har det hele. Feriebyer, fiskerestauranter og skønne parker. Området er perfekt til vandsport som windsurfing og en sejltur på søen, for at nyde den smukke udsigt. På turen rundt om søen er der krogede, smalle veje, bjergtunneller, charmerende huse, haver med cypresser, vinranker og oliventræer.

På tur rundt om søen
Vi starter i Riva del Garda, der ligger ved søens nordlige spids. Trækplastret er havnepromenaden med dens hyggelige cafeer. Byens gamle centrum fra middelalderen er fyldt med snoede og smalle gader.  Den lille kirke Chiesetta Santa Barbara er bestemt et besøg værd. Udfordringen er, at den ligger oppe over Garda på bjergvæggen. Tag vandreturen derop og få en enestående udsigt over Riva del Garda og søen.

Lidt nord for Riva del Garda finder du Parco Grotta Cascata del Varone, et enestående vandfald på næsten 100 meter ned gennem en kløft. Vandfaldet kan ses fra flere niveauer. Du kommer så tæt på vandfaldet at paraply anbefales.

Vi fortsætter ned af østkysten til Malcesine. Herfra kan du tage svævebanen 2000 meter op på toppen af Monte Baldo. Nyd roen i højderne og få en fantastisk panoramaudsigt over Gardasøen. Malcesine er en hyggelig by med brostenbelagte gader og ikke mindst borgen Il Castello Scaligero.

Længere nede af kysten kommer vi til vinbyen Bardolino, der er endnu en skøn by med søpromenade og flere smukke kirker. Herfra er der kun 30 km. til Verona, som er et oplagt besøg under opholdet.

Herefter kommer vi til den hyggelige by Lazise med sine middelaldermure, byporte og en helt specielt hyggelig atmosfære ved havnefronten.

I det syd-østlige hjørne af søen tæt ved Peschiera del Garda finder du Movieland med filmstudier og en Aquapark. Tæt herved i Castelnuovo del Garda finder du Gardaland Resort, Italiens største forlystelsespark og en af de mest besøgte i Europa.

Sirmione er en af de mest populære byer ved Gardasøen. På den sydlige del af søen, hvor den ligger på en tange ud i søen på en smal halvø. Byen er mest kendt for Catullus grotter, den smukke borg Rocca Scaligero og de termiske bade.

Op af vestkysten kommer vi til Salo, en charmerende by med søens længste havnepromenade og et marked. Her er en oplagt mulighed for at shoppe.

Strækningen mellem Gardone Riviera og Limone Sul Garda kaldes populært søens balkon, fordi man på denne kyststrækning langs klipperne får en virkelig imponerende udsigt over søen. Masser tunneller og hårnålesving på denne tur.

Gå ikke glip af Limone der efter manges mening er den smukkeste by ved Gardasøen. Den gamle citronavlerby har hyggelige torve, snævre gader forbundet med trapper og gader. Og ikke mindst havnepromenaden med den enestående udsigt over til bjerget Monte Balde.

Udflugter i området
Besøg det imponerende amfiteater i Verona, der også er knyttet til historien om Romeo og Julie. Se Julies balkon her. Eller tag på kanalrundfart i Venedig. Endelig har modebyen Milano også masser at byde på ud over den imponerende katedral.