Seværdigheder Grækenland

Akropolis ruinerne (Athen)
Er man i Athen, kommer man ikke udenom Akropolis. Her ligger ruinerne fra Parthenon templet, og resterne af Gudernes 2400 år gamle by kan ses fra stort set alle steder i hovedstaden. I år 510 før Kristi fødsel forudså Oraklet i Delfi, at Akropolis skulle blive gudernes by, og herefter begyndte man at bygge templerne, som man kan se ruinerne af i dag. Et betagende syn.
Athens museer (Athen)
Det Nationale Arkæologiske Museum i Athen er fantastisk. Her kan man blandt andet se fantastiske guldskatte fra Mykenae. Også Goulandris Museet for Gammel Græsk Kunst er interessant. Det byder for eksempel på en samlig elegante marmorfigurer, der har inspireret blandt andet Picasso.
Den gamle bydel Plaka (Athen)
Plaka er den gamle græske bydel, der ligger i den nordøstlige ende ved Akropolis. Her kan man få en fornemmelse af, hvordan det gamle Grækenland så ud, og man kan gå på opdagelse i de smalle gyder. Den labyrintiske bydel har bevaret sin charme på trods af masseturismen.
Dionysos teatret (Athen)
Det gamle græske Dionysos Teater ligger også ved Akropolis i den sydlige ende. Her spillede de gamle grækere tragedierne, og man kan næsten høre koret synge, når man står ved teatret. Under sommerfestivalen er der arrangementer her, hvilket er en stor oplevelse.
Byen Aghios Nicolaos (Grækenland)
Aghios Nicolaos har knap 10.000 indbyggere og er en af Kretas mere attraktive byer. Her er perfekt klima, lækre strande og et kosmopolitisk liv. Der sker en masse i byen døgnet rundt, og der er især gang i den i sommerperioden, hvor flere festivaler afholdes i byen.
Byen Thessaloniki (Grækenland)
Thessaloniki er den andenstørste by i Grækenland og er på mange måder en moderne storby. Thessaloniki har et stort udbud af byzantinsk kunst, såvel kirker som museer. Det arkæologiske museum er en fantastisk oplevelse. Området og de mindre landsbyer omkring Thessaloniki byder på gode vandreture og hyggelige caféer.
Halvøen Halkidiki (Grækenland)
Halvøen Halkidiki ligger nordøst for Thessaloniki og har et dejligt skov- og bjerglandskab. Yderligere byder området på et væld af arkæologiske seværdigheder blandt andet Zeus Ammon Templet og Olynthos Ruinerne. Området er ideelt til fredelige vandreture, hvor man kan betragte olivenmarkerne.
Halvøen Peloppones (Grækenland)
Peloppones er en halvø i det sydlige Grækenland. Øen er rig på historiske attraktioner. Her finder man Korinth og Mystras, den gamle byzantiske by, der kravler op af bjerget Taÿgetos. Byens trapper og snoede stier fører op til flere interessante kirker, men også til øde områder.
Meteora klostrene (Grækenland)
Meteora klostrene i byen Thessaly er en af de mest interessante seværdigheder på det græske fastland. Klostrene er fra det 14. århundrede og fungerede dengang som et slags fort. Munkene måtte kravle op af stiger for at komme op til og ind i deres hjem. I dag er der lavet trapper ind i klippevæggene, så turister kan komme ind i klostrene.
Philippi området (Grækenland)
Philippi ligger i den østlige del af Makedonien. Stedet er opkaldt efter Alexander den Store og er kendt, fordi det var her Cæsars mordere, Brutus og Cassius, blev besejret af Octavius i år 42 før Kristi fødsel.
Strandene ved Kassandra og Sithonia (Grækenland)
Kassandra og Sithonia byder på nordens bedste badestrande og er derfor nogle af de hurtigst voksende ferieområder i regionen. Her ligger også det religiøse samfund, Mount Athos, hvor kun mænd må komme og kun med en særlig tilladelse.
Vestkorfu (Grækenland)
Den vestlige del af Korfu er utrolig smuk. Her kan man køre af veje gennem oliven og appelsinmarker og nyde et fantastisk landskab. En af de seværdige byer på denne del af øen er Kanoni, hvor en smal vej fører op til Vlaherni-klosteret.
Øen Chios (Grækenland)
Chios ligger meget tæt på Tyrkiet og er domineret af de to bjerge Profitis Elias og Oros. Havnebyen har et arkæologisk museum og et museum med moderne græske skulpturer. På hele øen er der dejlige strande, hyggelige fiskerbyer med små taverner og flere klostre og kirker, man kan besøge.
Øen Lesbos (Grækenland)
Lesbos har rigtig gode strande og billedskønne klostre og olivenmarker. Den største by Mutiline har en dejlig badestrand, og også de andre strande på øen har gode faciliteter. Ved Loutra Thermis er der varme helbredende kilder. Nordpå ligger Mithimna, der er mødested for kunstnere fra hele verden.
Øen Samos (Grækenland)
Samos er den grønne ø med bakkede skovområder og masser af oliven- og vinmarker. Hovedbyen, Samos, byder på flere kulturelle seværdigheder i form af moderne museer og kirker. Der er flere gode strande på øen såsom Psili Ammos og Possidonion på sydøstkysten, og ved Agios Nikolaos er der fremragende muligheder for at snorkle.
Byen Pelekas (Korfu)
Pelekas er en traditionel græsk by med fantastiske muligheder for at dyrke vandsport. I Pelekas kan man fra toppen af byens bjerg få en pragtfuld udsigt og nyde solnedgangen. I Pelekas ligger også Ropa Valley, der har en fremragende golfklub.
Korfu by (Korfu)
Korfu by har en række kulturelle og historiske seværdigheder. Her ligger det arkæologiske museum, der er et besøg værd. Rådhuset er et godt eksempel på den italienske arkitektur, der præger Korfu. De to kirker St. Jasons kirke og Spyridon kirken er også interessante seværdigheder i Korfu by.
Byen Paleohora (Kreta)
Paleohora er en lille by på Kretas vestkyst. Byen blev opdaget af en flok hippier i 60'erne. Det vendte op og ned på tilværelsen for den lille fiskerby, der ikke længere var en stille og anonym oase. Men byen er stadig attraktiv, fordi den har bevaret sin afslappende atmosfære.
Knossos paladset (Kreta)
Hvis man er på Kreta, kommer man ikke udenom Knossos. Det imponerende palads ligger udenfor Kretas største by, Iraklio og er en af de mest betagende seværdigheder på Kreta.
Øen Amorgos (Kykladerne)
Amorgos er utrolig smuk med sine okkerfarvede klipper og det klare grønne vand. Øen er meget bjergrig og er god, hvis man vil vandre. Det var i øvrigt på Amorgos at dykkerscenerne fra Le Grand Bleu filmen (The Big Blue) blev optaget, og kan man lide at snorkle og dykke, bør man ikke snyde sig selv for Amorgos.
Øen Naxos (Kykladerne)
Naxos er den største af Kykladerne og derfor også den ø, der har flest tilbud. I gamle dage var Naxos berømt for vindyrkning. I dag er øen kendt for at tilbyde rigtig gode muligheder for at surfe og dyrke andre former for vandsport. Mange vælger også at køre øen tynd på mountainbike og besøge øens højeste punkt, Mount-Zeus, der er 1003 meter højt.
Øen Paros (Kykladerne)
Paros er den hyggeligste af Kykladerne. Øen har en charmerende havnepromenade, hvor man kan spise på en af restauranterne helt ned til vandet og betragte færgerne, der konstant sejler til og fra øen. Paros har et godt natteliv og en sommerfugledal, der er værd at besøge. Ellers er strandene en stor attraktion på øen.
Byen Pelekas (Pelekas)
Pelekas er en traditionel græsk by med fantastiske muligheder for at dyrke vandsport. I Pelekas kan man fra toppen af byens bjerg få en pragtfuld udsigt og nyde solnedgangen. I Pelekas ligger også Ropa Valley, der har en fremragende golfklub.
Asclepius Helligdom (Rhodos og Kos)
Asclepius' helligdom på Kos var et rekreationssted i det gamle Grækenland. Det var desuden her, den første videnskabelige medicinskole kom til at ligge. Nogle af de mest berømte beboere var fysikeren Hippokrates, maleren Apelles og poeterne Philetas og Theocritus.
Kolossos statuen (Rhodos og Kos)
Den enorme statue Kolossos på Rhodos står og troner ved indsejlingen til Rhodos by. Statuen blev bygget i år 282 før Kristi fødsel. I år 226 før Kristi fødsel ramte et jordskælv imidlertid Rhodos, og statuen blev skadet på det ene knæ. Et orakel blev spurgt til råds, og da oraklet forbød en restaurering, måtte statuen leve videre med et dårligt knæ.
Korsfarernes Slot (Rhodos og Kos)
I det 14. århundrede byggede korsfarerne dette fantastiske slot, der ligger i Rhodos by. Slottet ligger i den gamle bydel og er et fantastisk bygningsværk, som mange turister på Rhodos lægger vejen forbi. Den gamle bydel er omkranset af en bymur.
Øen Skiathos (Sporaderne)
Skiathos er grøn, idyllisk og indbydende. Øen har desuden et væld af gode strande. Ellers er hovedattraktionen på Skiathos øens heftige natteliv, der ikke findes mage til på de andre Sporader. Skiathos har generelt gode faciliteter for turister.
Øen Skopelos (Sporaderne)
Skopelos har små hyggelige bugter og gyldent sand. Øen er hyggelig med sine olivenmarker, kirker og klostre. Hovedbyen Skopelo har en udmærket strand, der er noget mere stille end strandene på Skiathos.
Øen Skyros (Sporaderne)
Skyros byder på gode strande. Øens centrale havn hedder Linari, og her ligger strandene Magazia, Molos og Girismati tæt på. Men man kan også finde mere afsidesliggende og øde strande, nemlig Atsitsa og Pefkos. Man kan tage med på et cruise eller køre i bil dertil.
Rejsetype København Billund Aalborg
Flybilletter t/r Fra 400,- Fra 209,- Fra 864,-
Charter (fly+hotel) Fra 998,- Fra 948,- Fra 999,-
Priserne er oplyst som pris pr. person

Område og byseværdigheder

Område: 
• Korfu
• Kreta
• Kykladerne
• Rhodos og Kos
• Sporaderne
By: 
• Athen
• Pelekas
Rejsetilbud
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.