Turister på en safaritur observerer en elefant i det fri, mens de sidder på taget af en firehjulstrækker på en græsbevokset savanne.

Safari i Tanzania – inspiration, gode råd og tilbud til dig

Maria Erica Jensen

Tanzania er et af de bedste lande at tage på safari i, og det ligger meget højt på listen over danskernes foretrukne safarirejsemål.

  • Inspiration og gode råd
  • Tilbud på safari i Tanzania

Inspiration og gode råd til dig

Tre personer stående udendørs, hvoraf en person holder et kamera, mens en anden peger på noget i det fjerne.

Tanzania er sammen med Kenya hjemsted for én af de helt store naturoplevelser, du kan opleve, når du er på safari, nemlig Den Store Vandring. 1-2 millioner gnuer og mindst 200.000 gazeller og zebraer er på en konstant rundrejse imellem nogle af de verdensberømte savanne- og steppeområder i det østlige Afrika, og den største del af dyrenes rejse foregår i Tanzania.

Læs også om safari i Kenya

Hvis du også gerne vil have lidt strandliv eller måske på bjergvandring, når du er på safari i Tanzania, så er der virkelig gode muligheder for det. Tag for eksempel på en lækker badeferie på øen Zanzibar, eller udvid din rejse med nogle dages vandring eller en bestigning af Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro.

”The Big Five”

Når du er på safari i Tanzania, vil du opleve udtrykket ”The Big Five” – men hvad betyder det?
The Big Five opstod som udtryk blandt storvildtsjægerne om de fem dyr, der var farligst og dermed sværest at nedlægge, hvis jægerne var til fods. Der er tale om næsehorn, den afrikanske elefant, løver, bøfler og leoparder.
Nogle rejsebureauer har garanti for, at de besøgende, de sender på safari i Tanzania, vil komme til at opleve The Big Five ude i naturen.


Serengeti – Det verdensberømte safarilandskab

En safari-jeep kører gennem en stor flok zebraer på en åben savanne med træer og buske i baggrunden.

Når du er på safari i Tanzania, så er Serengeti i den nordlige del af landet et absolut must see-område. Serengeti er et af verdens mest kendte safarilandskaber med sine græsstepper og savannelandskaber mod syd og øst, og det mere bjerg- og klippefyldte nord, samt floder og skovdale mod vest. Her er tale om virkelig vild natur, og Serengeti er da også på UNESCOs verdensarvsliste over bevaringsværdige steder i verden.

Men Serengeti er mere end noget andet kendt som hjemsted for størstedelen af det fantastiske naturfænomen, Den Store Vandring. Året rundt er flere millioner af dyr på en konstant vandring imellem Tanzanias Serengeti og Masai Mara i Kenya. Fra januar til august er dyrene i Serengeti, og så er der trængsel ved floder og vandhuller såvel som i turisternes jeeps – sommeren er uden tvivl det mest besøgte tidspunkt i Serengeti.

Du kan faktisk tage på safari i Serengeti året rundt, og her er altid mange dyr at se. Serengeti er et godt sted at opleve The Big Five, selvom det efterhånden er ret svært at komme til at se næsehorn her. Serengeti er et godt sted at se rovdyr, og foruden dem, giraffer og elefanter kan du blandt andet se både flodheste og verdens hurtigste dyr, geparder, samt antiloper, hyæner og fugle, som for eksempel de langbenede sekretærfugle, gribbe og dværgpapegøjer.

Serengeti er helt sikkert et af de bedste steder at opleve Afrikas vilde dyr, og hvorfor ikke gøre det fra kurven på en luftballon? Flere steder kan du tage på sådan en tur og opleve det fantastiske landskab fra luften.

Ngorongoro-krateret – Her er der virkelig mange dyr

En kvinde med langt hår ser ud over et grønt landskab, mens hun holder et kamera i hånden.

Tanzania har utroligt mange steder med nærmest uovertruffen safari, men din tur bør inkludere et besøg ved Ngorongoro-krateret, hvor der er glimrende safari året rundt.
Ngorongoro er en for længst udslukt vulkan, der i dag rummer både floder, savanne, skove, sumpområder og ikke mindst søer.

Der er helt enestående scenarier fra kanten af vulkankrateret og udover landskabet, og Ngorongoro er et af de steder i verden, hvor den største mængde dyr er samlet på relativt lidt plads (Ngorongoro-krateret er blot 20 kilometer i diameter).

Ofte tager det flere dage at opleve alle 5 slags Big Five-dyr på en safari, men i Ngorongoro er det ikke usædvanligt at se dem alle på én dag – selv næsehorn, der mange andre steder kan være svære at se. Der ikke er mange næsehorn tilbage i den vilde natur, men i Ngorongoro kan du endda være heldig at se det meget sjældne sorte næsehorn.

Ngorongoro er også et godt sted at opleve elefanter. Her er for eksempel mange gamle hanner, der har lange, imponerende stødtænder.
Ellers er det et godt sted at se kattedyr af forskellig størrelse, samt strudse, flamingoer og mange andre fugle.

Du kan undre dig over, at der ikke er ligeså mange giraffer i Ngorongoro, som du ser andre steder. Og det kan delvis være fordi, at det er en besværlig tur for dem at kommer op over kraterkanten, men det skyldes måske nok mest, at der ikke vokser så mange akacietræer her, hvis blade er en stor del af giraffernes kost.

Når du er i Ngorongoro, kan du tage ud og besøge nogle af de masai-landsbyer, som ligger her. Det er en fin oplevelse at hilse på masaierne og se deres flotte hytter.

Tarangire – Elefanternes paradis

En jeep med mennesker kører tæt på en flok elefanter, der krydser en grusvej i en savanne.

Akacietræer og store baobabtræer er en del af det syn, der når dig, når du kommer til nationalparken Tarangire. Træerne står rundt om i det pletvis buskede landskab, hvor også store, flotte termitboer rejser sig mod himlen. Og så er her også den store, livsgivende Tarangire-flod, der giver vand til områdets dyr og planter.

Der er helt utroligt mange elefanter samlet i Tarangire i tørtiden, og det er lidt som om, at Tarangire er et særligt paradis for dem.

I det hele taget tiltrækker Tarangire-floden store horder af dyr, og foruden The Big Five kan du blandt andet opleve flodheste, gnuer, gazeller og antiloper, geparder og de små manguster, der gerne bosætter sig i forladte termitboer.
Der er også et rigt fugleliv i Tarangire, og det tæller blandt andet flere slags papegøjer, store, majestætiske ørne og de dygtige væverfugle, der bygger dråbeformede redder, som hænger ned fra grenene på træer og buske.

Lake Manyara – Flamingoer og mange kattedyr

En løve står tæt på to safaribiler på en grusvej i et åbent savannelandskab.

Det store søområde, Lake Manyara, er skønt at besøge på din safari i Tanzania. Her får du nye og anderledes oplevelser, end du gør ved steppe- og savanneområderne. Her er naturligvis et andet dyreliv, og det er dejligt for dig at se lidt forskellig natur på din rejse.

Foruden selve søen og de floder, der løber hertil, er her sumpområder, skove og selvfølgelig den friske, grønne søbred.

Lake Manyara er et godt samlingspunkt for store flokke af flamingoer, som med deres lyserøde fjerpragt går rundt og fanger krebsdyr i det lave søvand på forskellige tidspunkter af året. Det er virkelig en stor oplevelse at se flamingoer i deres naturlige element, og du må endelig ikke snyde dig selv for oplevelsen.

Du kan opleve The Big Five ved Lake Manyara, og hvis du er meget heldig, kan du få øje på løver, som kravler op i træerne for at slappe af.

Der er pænt med elefanter ved Lake Manyara, og de virker meget afslappede her, så du kan komme ret tæt på de kæmpestore dyr. Ellers kan du for eksempel opleve flodheste, antiloper, giraffer og hyæner, samt traner i smukke farver, de store næsehornsfugle samt mange fugle, og i skovområderne lever der forskellige aber, blandt andet de sjove bavianer.

Badeferie på Zanzibar og bjergvandring på Kilimanjaro

Udsigt over en historisk bygning nær kysten med både på vandet og frodig vegetation omkring.

Det er en rigtig god idé at kombinere din safari i Tanzania med en badeferie på paradisøen Zanzibar eller måske en vandring på Kilimanjaro.

Zanzibar
Turkisfarvet havvand, kridhvide badestrande og palmer, der blidt svajer i vinden fra Det Indiske Ocean – lyder det ikke bare skønt?
Sådan er en badeferie på Zanzibar. Du kan ligge på stranden og nyde en god bog og gå lidt ind i skyggen under de store kokospalmer, når solen bliver for varm.
Her er enestående muligheder for både snorkling og dykning foruden sjove vandsportsaktiviteter. Og så er her et dejligt byliv med lokale markeder, lækre restauranter og spændende seværdigheder.

Kilimanjaro
Afrikas højeste bjerg med evig sne på toppen står meget højt på mange danskeres ønskeliste over steder, de gerne vil besøge mindst én gang i livet. Det majestætiske bjerg er hele 5.890 meter højt, og alligevel er det ikke teknisk svært at bestige.

Hvornår skal du tage på safari i Tanzania?

Mange af de bedste safariområder i Tanzania kan besøges næsten hele året rundt.
For eksempel kan Ngorongoro-krateret besøges hele året, mens Serengeti dog ikke er optimal at besøge imellem marts og april på grund af regntid.
Men regntiderne falder forskelligt i Tanzania, og andre mindre kendte safariområder bør helt undlades at besøge nogle måneder af året.

En gepard går på græsset, mens en grøn safaribil med mennesker står i baggrunden.Der er to regntider i Tanzania, men selvom det er regntid, regner der ofte blot nogle timer om dagen, så du kan sagtens tage på safari alligevel.
Den lange regntid er i marts, april og maj, mens den korte regntid er i november og december.

Det er sjovest at være på safari, når der er mange dyr at opleve i naturen. Se vores tips til, hvornår du kan rejse i Tanzania, og find derudfra de tidspunkter, som passer dig bedst.

Bedste tid – juni til oktober + januar og februar: I juni og juli er landskabet grønt og frodigt, fordi det lige har være regntid over hele Tanzania. Desuden er det også nu, at de enorme flokke af gnuer, gazeller og zebraer er i gang med Den Store Vandring over Serengeti, hvorfor også løver og andre rovdyr er mødt talrigt op.
Så på mange måder er juni og juli det bedste tidspunkt at være på safari i Tanzania. I tørtiden er der størst chance for at se de forskellige dyr, da de søger hen til vandhullerne og væk fra den tætte beplantning.
Dog er januar og februar også rigtig gode tidspunkter for safari i Tanzania, for her er der ligeledes grønt og frodigt (efter den korte regntid), og det er nu, at mange dyrebørn bliver født.

Højsæson – juli til marts (for de store parker) + juli til oktober (de mindre parker mod syd og vest): Det mest populære tidspunkt at tage på safari i Tanzania er i tørtiden, der cirka varer fra juni til oktober.
Ulempen ved at tage afsted i disse måneder er, at der kan være rigtigt mange turister – især i Ngorongoro-krateret og mange områder af Serengeti.

Flere flodheste er sammen i vandet, og en stor flodhest dominerer billedet i forgrunden.Lavsæson – april til maj: Selvom det er lettere at se de vilde dyr i tørtiden, vil du stadig komme til at se mange smukke dyr i regntiden, og naturen er grøn og frisk. Der er mange store flokke af trækfugle i Tanzania på dette tidspunkt, så der er bestemt meget at se.
Priserne på safari er lavere i regntiden, der er færre turister, og typisk kommer regnen mest i mindre regnskyl, så der er altså langt fra altid tale om heldagsregn.

Bedste vejr – juni til oktober: En stor fordel ved tørtiden er, at der er færre myg, og, som det lidt ligger i ordet, så er vejret ofte skønt og solrigt.
Det kan være koldt ude på sletterne om morgenen, så husk at tage en ulden sweater med, hvis du skal på solopgangssafari.

Dårligste vejr – marts til maj: Fra november til februar er der regntid i Tanzania, og nogle lodges lukker i perioder af regntiden. Landskabet bliver grønt og smukt, og du kommer til at se et andet billede af Afrika end det, som du ser i tørtiden. Fra marts til maj er regntiden på sit højeste, og dette er det dårligste tidspunkt at tage på safari i Tanzania.

Fotos:
Topfoto © istockphoto / brittak
Par med guide © istockphoto / brittak
Jeep omringet af zebraer og bøfler © istockphoto / WLDavies
Udsigt over Ngorongoro © istockphoto / shalamov
Elefanter foran jeep © istockphoto / guenterguni
Løve mellem jeeps © istockphoto / pixzzle
Stonetown i Zanzibar © istockphoto / lightstalker
Gepard ved jeep © istockphoto / WLDavies
Flodheste i sø © istockphoto / invisiblewl

Hvordan køber jeg en safari i Tanzania?

Når de fleste danskere skal købe deres safarirejse til Tanzania, vælger de at købe den hos et dansk rejsebureau, som arrangerer hele rejsen fra Danmark og rundt i Tanzania. Her på Travelmarket finder du tilbud fra forskellige rejsebureauer. Herunder finder du et udvalg af de aktuelle tilbud. Du kan også vælge at søge mere præcist i vores søgemaskine med temarejser.

Når du nærlæser et tilbud, skal du huske at tjekke, om tilbuddet inkluderer fly t/r.

Tanzania
Kort og godt: Tanzania og ZanzibarKøbenhavn - Tanzania12 dage
Fra16.995,-Vælg
Tanzania
Safari TanzaniaKøbenhavn - Tanzania8 dage
Fra19.995,-Vælg
Tanzania
Serengeti Big 5 Safari og ZanzibarKøbenhavn - Tanzania13 dage
Fra23.495,-Vælg
Tanzania
Safari Tanzania & ZanzibarKøbenhavn - Tanzania14 dage
Fra24.495,-Vælg
Tanzania
Safari i Tanzania & badeferie på ZanzibarKøbenhavn - Tanzania15 dage
Fra24.695,-Vælg


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.