Turister i en safaribil observerer en flok elefanter i et åbent græsland under en blå himmel med spredte skyer.

The Big 5 – disse dyr skal du opleve på din safari

Travelmarket

Inden for safariverdenen taler man om The Big 5, det vil sige “de fem store”, men hvad eller hvem er egentlig The Big 5?

Dyrene i “The big 5”

The Big Five henviser til de fem dyr, løven, leoparden, næsehornet, den afrikanske elefant og vandbøflen. Se en række gode tilbud på safarirejser nederst i artiklen.

Andre artikler om safari:
Safari i Kenya – inspiration og gode råd til dig
Safari i Tanzania – inspiration og gode råd til dig

Og de er også både store, kendte og imponerende disse fem. Men det er der også andre dyr der er. Hvem vil f.eks. ikke kalde giraffen stor? Eller flodhesten? Og geparden er mindst lige så imponerende som leoparden.

Så hvorfor netop løven, leoparden, næsehornet, elefanten og vandbøflen?

To næsehorn står tæt på hinanden med næserne næsten rørende, mens de opholder sig i en græsklædt område.

En sådan viden er selvfølgelig også relevant, når man er på safari, og professionelle safariledere ved, at disse fem dyr er de potentielt mest farlige dyr, som de kan møde og behandler dem med den respekt, de fortjener.

Hvis det skal være helt rigtigt, så er det egentlig det sorte næsehorn der er med på listen. Men dels er det i stærk tilbagegang, dels foretrækker de få eksemplarer, der er tilbage at holde sig inde i bevoksede områder. Man har derfor udvidet betegnelsen til også at inkludere det hvide næsehorn.

Du kan opleve The Big 5 i følgende lande: Sydafrika, Kenya, Tanzania og Botswana. Det er dog efterhånden ganske sjældent, at man oplever næsehornet i Botswana.

[travelmarket_feed][/travelmarket_feed]

Fotos:
Topfoto © istockphoto / Brian RaisbeckFoto (c) istockphoto / EcoPicSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.