To giraffer nærmer sig en safaribil med besøgende, der tager billeder i et grønt, græsbevokset område.

Safari i Kenya – inspiration, gode råd og tilbud til dig

Maria Erica Jensen

En safari i Kenya er en af de allerstørste rejsedrømme for mange danskere. Kenya er uden tvivl også et af de bedste safarilande i verden – det har nærmest ALT at byde på.

  • Inspiration og gode råd
  • Tilbud på safari i Kenya
Safari til AfrikaI den enestående kenyanske natur bliver du mødt af gigantiske flokke af gnuer på vandring, af imponerende naturscenarier med savanne, bjerge og højsletter. Og hvis du gerne vil opleve både byliv og skønne strande, efter du har været på safari, så er her også gode muligheder for det. Kenya er virkelig et enestående land at tage på safari i.

Læs også om safari i Tanzania
Læs også om safari i Sydafrika

”The Big Five”

På en safari i Kenya kan du opleve ”The Big Five”, som er løver, leoparder, næsehorn, afrikanske elefanter og bøfler. Udtrykket ”The Big Five” er et gammelt jagtudtryk, og det hentyder til, at netop disse 5 dyr var fantastiske trofæer for tidligere tiders storvildtjægere at få med hjem, da disse dyr var de sværeste og farligste at jage til fods.
I dag har nogle rejsebureauer safarirejser med garanti for, at du vil se ”The Big Five”, hvis du køber en safarirejse hos dem.

Masai Mara – Så bliver det ikke større

Safarirejse til Kenya

Masai Mara er allerøverst i toppen af steder, du skal opleve, når du er på safari i Kenya. Som navnet antyder, er nationalparken Masai Mara opkaldt efter masai-folket, der har befolket området i mange, mange år. Der er dog forskellige meninger om, hvad navnets sidste del, ”Mara” kommer fra – måske er det opkaldt efter den store Mara-flod, som løber igennem området, men det kan også hentyde til Masai Maras spredte og pletvise savannevegetation, og ordet ”mara” betyder netop ”plettet” eller ”broget”.

Masai Mara ligger på en højslette, og det er et unikt sted at opleve den vilde kenyanske natur. Her finder en af de allerstørste naturoplevelser, Den Store Vandring, nemlig sted.
Intet mindre end 1-2 millioner gnuer og flere hundredtusinde gazeller og zebraer er på en konstant rejse imellem Tanzanias store Serengeti-sletter og Kenyas Masai Mara, der lokker med saftig græs og grønne bjerglandskaber. Imellem juli og oktober kan du opleve de endeløse flokke af dyr, der endelig er nået til Kenya.

Safari i KenyaMasai Mara er et glimrende sted at se ”The Big Five”, og desuden er her blandt andet geparder (verdens hurtigste landdyr) og andre mindre kattedyr, flodheste, aber, krokodiller, skildpadder, giraffer, sjakaler og et utal af andre dyr.

Lake Nakuru – Det fascinerende flamingo-paradis

Lake Nakuru er et rigtig god sted at opleve tusindvis af lyserøde flamingoer i den vilde natur. Her går de rundt i det lave, salte vand og jager krebsdyr med deres særlige næb. Her parrer de sig og udruger deres unger. Det er et imponerende syn, når store flamingoflokke letter og strækker vingerne, og på en safari i Kenya er dette en skøn oplevelse.

Foruden flamingoerne er her også mange andre fuglearter samt blandt andet både næsehorn, giraffer, hyænehunde, antiloper og bøfler.

Amboseli – Den frodige nationalpark ved Kilimanjaro

Safarirejse til Amboseli

Nationalparken Amboseli ligger tæt på grænsen til Tanzania, og du kan se Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro, fra parken.

Amboseli er et dejligt sted at tage på safari, og det er muligvis det sted, hvor der er størst chance for at komme helt tæt på flokke af de afrikanske elefanter i hele Afrika.

Dyrene flokkes på Amboselis savanne, hvis planter og sumpområder næres af det livsgivende smeltevand fra isen på Kilimanjaros top.
I Amboseli vil du for eksempel opleve flokke af gnuer, gazeller og zebraer, samt vortesvin, pelikaner og ørne foruden, selvfølgelig, ”The Big Five”.

Mombasa og strandliv i Kenya

Safari og badeferie i Kenya

Det er en god idé at kombinere din safari i Kenya med lidt byliv eller strandferie. I Kenyas største havneby, Mombasa, får du faktisk begge dele.

Mombasa er en smeltedigel med rødder i både afrikansk, arabisk, indisk, portugisisk, omansk og britisk kultur. Her vil du opleve et mylder af mennesker i de gamle, labyrintiske gader, hvor duften af krydderier fylder luften.
Der er en skøn atmosfære mellem byens gamle huse, og du kan købe alt fra friske grøntsager og eksotiske frugter til håndlavede smykker, lædervarer og alverdens krydderier på de lokale markeder.

Mombasa ligger ved Det Indiske Ocean, og du kan tage på strandtur ved det smukkeste blå havvand, lægge dig på en liggestol i kridhvidt strandsand og nyde livet under en palme, der blidt svajer for brisen ude fra vandet.
Kenya er et virkelig godt steder at snorkle og dykke. Her vil du se nogle af verdens smukkeste koralrev samt stimer af farvestrålende tropiske fisk.
Hvis du mere er til strandaktiviteter ovenpå vandet, er her også uendelige muligheder for det.

Hvis du gerne vil se andet strand, end det, der er ved Mombasa, er Lamu-øen og stranden Diani gode bud.

Safarirejser med nogle dages badeferie og storbyliv er en rigtig god kombination næsten hele året rundt, dog er april og maj ikke oplagte til strandbesøg på grund af regntid.

Hvornår skal du tage på safari i Kenya?

Hvilken årstid skal jeg tage på safari

Der er faktisk gode muligheder for at tage på safari i Kenya året rundt. Store dele af året skinner solen fra en nærmest skyfri himmel, og her er de dejligste temperaturer.
Der er varmest ude ved kysten, mens der er mere behagelige temperaturer inde i landet, hvor du er på safari.
I Kenya er der to regntider om året, men selvom det er regntid, regner det ofte blot nogle timer om dagen, så du kan sagtens tage på safari alligevel.
Den lange regntid er fra sidst i marts til juni, mens den korte regntid er fra oktober til november.

Det er sjovest at være på safari, når der er mange dyr at opleve. Se vores tips til, hvornår du kan rejse i Kenya, og find derudfra det tidspunkt, som passer dig bedst.

* Bedste tid – juni til oktober + januar til marts: Lige efter den lange regntid er der grønt og frodigt i Kenya. En måneds tid efter kommer dyrene fra Den Store Vandring til Kenya, og derfor vil du opleve, at der er mange dyr samlet ved søer og floder.
Også januar og februar er gode måneder at tage på safari i, blandt andet er det på denne tid, at mange dyreunger bliver født.
* Højsæson – juli til november + januar og februar: Nu blomstrer Kenyas safari på sit højeste, så er der mange besøgende i landet, og der kan være lidt trængt ved nogle af de mest populære safaristeder.
* Lavsæson – marts, april og maj: Visse lodges lukker ned på grund af regnen, der begynder sidst i marts. Til gengæld er det stadig sæson for dyreunger, og du vil opleve store flokke af fugle, som er på træk. Det regner ikke konstant, så du kan stadig sagtens tage ud og få din en god safaritur. Der er ikke ligeså stor trængsel ved vandhuller og søer, som i tørtiden, så du kan komme ud for, at der er færre dyr at se.
* Bedste vejr – juni til oktober: Her er der tørtid i Kenya, og du vil ikke opleve regn. Solen skinner, og der er ikke så mange myg, som i regntiden.
* Dårligste vejr – (marts) april og maj: Fra sidst i marts begynder regnbygerne, og hvis det ikke regner, er det ofte overskyet.

Kenya og Karen Blixen

Karen Blixens hus i Kenya

Når du er på safari i Kenya, er det ofte muligt at kombinere rejsen med et besøg på Karen Blixens farm ved Ngong Hills, hvor hun i 17 år forsøgte sig med kaffeproduktion.
Flere danske rejsebureauer har en arrangeret tur til kaffefarmen som en del af deres program, og hvis du meget gerne vil dertil, så kig efter dette, når du leder efter rejser med safari i Kenya.

Fotos:
Topfoto © istockphoto / Byelikova_Oksana
Zebraer på savanne © istockphoto / narvikk
Flamingoer ved Lake Nakuru(c) istockphoto © agafapaperiapunta
Elefant ved Kilimanjaro © istockphoto / oversnap
Mombasa © istockphoto / debstheleo
Kvinde i jeep © istockphoto / brytta
Stonetown i Zanzibar © istockphoto / lightstalker
Karen Blixens hus © istockphoto / debstheleo

Hvordan køber jeg en safari i Kenya?

Langt de fleste danskere vælger at købe deres safari i Kenya ved et dansk rejsebureau, som arrangerer hele rejsen fra Danmark og rundt i Kenya. Her på Travelmarket finder du tilbud fra forskellige rejsebureauer. Herunder finder du et udvalg af de aktuelle tilbud. Du kan også vælge at søge mere præcist i vores søgemaskine med temarejser.

Når du nærlæser et tilbud, skal du huske at tjekke, om tilbuddet inkluderer fly t/r.

Kenya
Safari og badeferie ved KenyakystenKøbenhavn - Kenya12 dage
Fra16.500,-Vælg
Kenya
Masai Mara safari og MombasaKøbenhavn - Kenya14 dage
Fra16.995,-Vælg
Kenya
Badeferie i Mombasa & safari i 3 nationalparkerKøbenhavn - Kenya14 dage
Fra17.595,-Vælg
Kenya
Safari Kenya og ZanzibarKøbenhavn - Kenya14 dage
Fra18.495,-Vælg
Kenya
Masai Mara safari og ZanzibarKøbenhavn - Kenya14 dage
Fra18.495,-Vælg
Kenya
Luksussafari i KenyaKøbenhavn - Kenya10 dage
Fra18.995,-Vælg
Kenya
Safari Kenya og MombasaKøbenhavn - Kenya14 dage
Fra19.495,-Vælg
Kenya
Langtidsferie for livsnydere m/All Inclusive - Fantastisk godt bud på en lang badeferie!København - Kenya29 dage
Fra20.900,-Vælg
Kenya
Luksussafari i Kenya og MombasaKøbenhavn - Kenya14 dage
Fra25.495,-Vælg
Kenya
Luksussafari i Kenya og ZanzibarKøbenhavn - Kenya14 dage
Fra25.495,-Vælg
Kenya
Kenya Familie-safari med dansk rejselederKøbenhavn - Kenya12 dage
Fra25.900,-Vælg
Kenya
Drømme Safari & Badeferie i KenyaAalborg - Kenya15 dage
Fra27.990,-Vælg
Kenya
Kenya Drømmesafari med dansk rejselederKøbenhavn - Kenya13 dage
Fra31.500,-Vælg
Kenya
Kenya Luksussafari og badeferie på privat øKøbenhavn - Kenya12 dage
Fra32.900,-Vælg
Kenya
Big Cat SafariKøbenhavn - Kenya10 dage
Fra33.800,-Vælg


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.