Eventyrlige feriedage på Mallorca

Mallorca er fuldfed afslapning i eventyrlige omgivelser. For trofaste Mallorca-fans er øens største attraktioner også de mindste. Ferie er en liggestol og en god krimi; lyden af bølger der skvulper og børn der leger i strandkanten; isterninger som smelter i glasset; og solen, der går ned over havet. Ferie er skønheden ved at lave absolut ingenting i selskab med dem, man holder af.

Og skulle man trænge til mere adspredelse, er Mallorca som skabt til eventyr.

Find charterrejser til Mallorca her

Inspiration og gode råd

Følg musikken ind i dragens hule
Flere steder langs østkysten findes dybe drypstenshuler. Mest besøgt er Cuevas del Drach, hvor der ifølge overleveringerne boede en drabelig drage. I dag er uhyret besejret, så alle kan studere jordens indre og komme ned til en underjordisk sø, hvor der afholdes klassiske koncerter. Man kan også få en sejltur på søen. Grotten byder således på stemningsfulde oplevelser, der balancerer hårfint mellem kitsch og kunst.

Den uindtagelige borg
Det er nok lidt overdrevet at tale om det uopdagede Mallorca, men den nordlige del af øen er kendt for sin relativt uspolerede charme og smukke natur. Her er traditionelle fiskerbyer, kreative kunstnerkolonier, dramatiske klipper og gamle, krogede oliventræer.

Midt i det hele ligger Alaro, hvorfra man kan gå op til en borg, der i middelalderen beskyttede øen mod pirater og andre fjender. Castell d’Alaro-ruinen er vokset sammen med de forrevne klipper, og det siges at kongen af Aragon blev ristet på et spyd, da han i 1285 endelig havde kæmpet sig vej til toppen. Den modtagelse får man heldigvis ikke længere. Ved siden af borgen ligger en bar, hvor man kan købe mad og drikke, mens man kigger ud over det meste af Mallorca.

Slut tøseturen med besøg på slottet
Mallorcas største by Palma virker som et lille Barcelona med hyggelige gader, fede mærkevarer og butikker, skønne restauranter, smarte fortovscaféer og fristende tapasbarer. Her kan de fleste piger og kvinder uden problemer få et par timer (eller dage) til at gå.

Rund byturen af med et besøg i den spanske kongefamilies sommerhus. En del af Almudaina-slottet er åbent for offentligheden, som kan nyde de svalende, smukke haveanlæg, gamle kapeller, tronværelset og de arabiske bade, inden det igen er tid at gå i feriestilling ved kanten af swimmingpoolen.

Sejl i gennemsigtig båd
Fra Cala Bona til Cala Millor, Porto Cristo og Sa Coma på østsiden af Mallorca tilbydes sejlture i båd med gennemsigtig bund. Det virker næsten som en ubåd og giver et fantastisk udsyn til fisk og planteliv.

Gå i kloster
Mallorcas bjerge er velegnede til cykel- og vandreture og her ligger flere klostre hvor man kan overnatte for omkring 150 – 200 kr for et dobbeltværelse, eller blot nye en forfriskning i klostrenes caféer.

På vildspor
I Playa de Muros har I chancen for at fare vild og prøve kræfter med labyrinter, gåder og huskelege. Begynd med at finde skiltene til Amaze’n Laberintos.

Sørøvere på slap line
Det er ikke Pirates of the Caribbean, men Pirates Adventure i Magaluf fascinerer alligevel med sin blanding af eventyrlige kulisser, dans og akrobatik, hvor publikum inddrages i numrene. Der er shows med og uden middag for børnefamilier – og kun for voksne.

Foto (c) istockphoto / Josep Bernat Sànchez Moner

 

De billigste chartertilbud til Mallorca

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.