Rejser til Tyskland

Rejser til Tyskland

Rejsetema
Alle rejsetemaer
Land
Alle lande
Rejsens varighed
Alle varigheder
Søg temarejser
Tyskland er efterhånden et velsmurt turistland, der tilbyder noget for enhver smag. På trods af de nederlag tyskerne har lidt i løbet af 1900-tallet, har de alligevel formået at restaurere deres naturskatte og historiske områder. Landet kan i dag tilbyde en geografisk og kulturel variation, der ikke ses magen til andre steder i Europa. Det store land, der ligger i hjertet af Europa, byder på alt lige fra sandstrande, bjergtinder, skove og søer til middelalderlige havnebyer, moderne metropoler og et utal af kulturelle arrangementer.
Bedøm rejsemål
4,5
(83 bedømmelser)

Udvalgte temarejser fra Tyskland

Tyskland – det smukke ferieland

Tyskland har igennem mange år været et meget populært feriemål for mange danskere, og nu topper den tyske hovedstad, Berlin, listen over danskernes favorit blandt europæiske storbyer. Også den tyske natur med smukke bjerge, dybe skove og Østersøens dejlige badestrande er værd at rejse efter.

Om Tyskland
Områder

Romantik og eventyrlige omgivelser i alsidige Tyskland

På flodkrydstogt mellem vinranker og frodige bjerge

Uforglemmelige naturoplevelser, spændende historie og vin af verdensklasse er nogle af de mange ting et krydstogt på de tyske floder kan byde på. Den tyske flod Rhinen er blevet ét af Europas mest besøgte turistmål, hvilket man forstår efter at have nydt en sejltur på denne magiske flod.

På et krydstogt på floderne Mosel og Rhinen vil du under den afslappende sejltur være omgivet af grønne skovklædte bjerge og frodige vinmarker. Langs med flodernes kanter kan man gøre stop i nogle af de maleriske og charmerende landsbyer, hvor man kan slentre rundt i den romantiske atmosfære blandt gamle bindingsværkshuse, eller man kan besøge en eller flere af de velbevarede middelalderborge og slotte, der findes i store mængder i denne del af Tyskland.

Eventyrlige slotte og spændende historie

En ferie i Tyskland kan også byde på en vidunderlig rejse tilbage i tiden. Siden romertiden har Rhinen nemlig været en af Europas vigtigste vandveje og handelsruter, hvilket bevidnes af alle de smukke rigdomme, der ligger langs med flodens kanter. Lad fantasien løbe løbsk, når du udforsker nogle af alle de velbevarede borge og fæstninger, der findes her i Tyskland.

Vil man virkelig drømme sig væk til gamle dage og være en del af et sandt eventyr, så skaber et besøg på Neuschwanstein Slot de helt rigtige forudsætninger. Slottet blev i sin tid bygget til Kong Richard Wagner, men efter hans død blev det åbnet for offentligheden, og siden da har mere end 61 millioner mennesker besøgt dette eventyrlige slot. Neuschwanstein Slot har lagt hus til adskillige film, og efter et besøg på slottet og i de nærliggende idylliske omgivelser, forstår man godt, at selv Disney også har ladet sig inspirere af netop dette fantastiske slot.

Tysklands levende tyrolermusik og Oktoberfesten

Der findes få oplevelser i Tyskland, der kan byde på noget mere traditionsrigt og tysk end den årlige ølfest i München. Rejser til Tyskland kan nemlig også planlægges, så man rammer den berømte oktoberfest, der er blevet en af verdens største folkefester, hvor tusindevis af lokale og rejsende mødes i München for at danse til tyrolermusik og nyde literstore fadøl, der serveres af lokale kvinder i de traditionsrige og udfordrende outfits. Festlighederne fandt sted for første gang i 1810, og de har siden sin fødsel blot vokset sig større år for år.

Forkæl dig selv med gastronomiske oplevelser

Rejser til Tyskland byder også på en række gode madoplevelser. Tyskerne er nemlig stolte over sin madkultur, og man kan finde alt fra billige gadekøkkener til luksuriøse restauranter af den højeste klasse.

Generelt er tysk mad karakteriseret ved næsten altid at indeholde nogle lidt tungere kødholdte retter, hvor svinekød er favoritten, og på ethvert menukort på en lokal restaurant, vil man kunne finde forskellige typer af pølser og schnitzler. Det interessante ved det tyske køkken er, at det varierer meget fra delstat til delstat, så hvor du end skulle befinde dig i Tyskland, kan du altid spørge efter, hvad den lokale favoritmad er, og du vil få vidt forskellige svar.

Tyskerne elsker også at skylle sine retter ned med gode drikkevarer, og her er det øl og vin, der er de gængse favoritter. En af tyskernes nationale stoltheder er deres lange historie af ølproduktion, og det kan være en spændende oplevelse i sig selv at besøge en af de mange ølstuer, der findes i nærmest alle tyske byer. Der findes omkring 1.250 forskellige bryggerier i Tyskland, hvor der produceres mere end 4.000 forskellige typer øl, så det er sikkert at sige, at man kan finde en øl, der passer til enhvers smag.

Vin er desuden noget som tyskerne er gode til at producere, hvor de meste berømte typer er de hvide druer fra de sydtyske bjergområder langs med Rhinen og Mosel, men faktisk er mere end en tredjedel af alle vinmarkerne fyldte med druer egnet til rødvin. Der findes adskillige vingårde, hvor man kan komme på vinsmagning og drikke sig i godt humør af den friskpressede herlige vin.

Med alle disse muligheder samlet under et land, er der ikke længere nogle undskyldninger for ikke at besøge vores nabo i syd.  

Bayreuth

I Bayerns nordøstlige del ligger Bayreuth, en af Tysklands berømte byer. Den barokke by i det nordlige Franken er nemlig hjemstad for Richard Wagner, der også ligger begravet i byen. Hvert år mellem juli og august bliver der afholdt en Wagner-festival til ære for ham og hans værker, der tiltrækker tusinder af fans fra hele verden.

Berlin

Storbyferie i Berlin er lig med en ferie med rig mulighed for oplevelser lige fra første til sidste dag. Man kan nemt blive overvældet, hvis man tror man kan nå at se det hele på et par dage, for det kan man ikke. Det er en god ide at planlægge hvilke steder man vil opleve inden man rejser. På den måde er man mere fokuseret og man får set lige præcis det man ønsker. Af spændende ”must sees” kan man se Brandenburger Tor, Muren, Reichstag, Unter den Linden og Kurfurstendamm. Men det er kun et lille udpluk af Berlins mange seværdigheder. Storbyferie i Berlin skal prøves.
Find billige rejser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.dk søger mere end 1.000 websider for at finde den bedste og billigste rejse til dig.