Et vinterlandskab om natten med sneklædte træer og det farvestrålende nordlys, der danser på himlen.

Nye udfordringer og unikke skioplevelser i Finland

Travelmarket
Hører du til dem, der bare skal have julen overstået, så du kan komme afsted på skiferie? Og hører du samtidig til dem, der søger nye udfordringer og unikke skioplevelser? Så tag et kig mod nord til nogle af de mest velbevarede skisportshemmeligheder i Finland.

Læs mere i denne pressemeddelelse fra Finnair:

Efter årtiers valfarten til Østrig, Sverige og Norge, begynder danske skiturister nu at søge mod nye destinationer i jagten på anderledes skiferieoplevelser. Et af de lande, der oplever stigende interesse fra danske skientusiaster er “De 1000 Søers Land”, Finland.

Find billige flybilletter til Finland med Travelmarkets flysøgemaskine

Med en skisæson, der strækker sig fra november til maj, masser af offpiste kombineret med brede, hvide boulevarder og mulighed for at opleve det spektakulære nordlys, er Finland et eldorado for skiturister. I Finlands nordlige provins, Lapland, 200 km nord for polarcirklen, er det muligt at kaste sig ned ad sneklædte bjergsider i op til 16 timer i døgnet.

Læg dertil at ungerne kan køre i rensdyrkane, mens forældrene varmer sig i en af de legendariske saunaer og lader op til at gå på opdagelse i den autentiske, laplandske gastronomi, som bl.a. Claus Meyer er så betaget af. Denne passion stammer fra en inspirationstur til Lapland, som han tog sammen med kollegaen Rene Redzepi inden de åbnede den legendariske restaurant Noma.

Rejs miljørigtigt
De, der vender skispidserne mod det smukke land et par timers flyvning fra Danmark, møder en treenighed af nordisk natur, skiløb og mad.

For vinterferie i Finland er meget mere end skisport: Alpint skiløb i World Cup-klasse og langrend i den imponerende natur kan kombineres med rensdyrkørsel, snescooter- og slædehundesafari, isfiskeri, unikke gourmetoplevelser og et væld af saunaer og andre wellness-muligheder. Nætterne kan tilbringes i alt fra luksuriøse hoteller bygget af is til hyggelige træhytter eller sågar iglooer.

Desuden kan du være sikker på, at du rejser lidt grønnere, hvis du flyver til Finland med Finnair. Finnair har nemlig i mange år investeret i nye fly med lavt energiforbrug og mindre kuldioxid-udslip og ejer derfor en af verdens yngste, mest avancerede og mest CO2-besparende flåder.

Rejsen dertil
Den letteste måde at komme til de mange skidestinationer i Lapland er med fly via Helsinki.

Den populæreste destination er Levi, hvor åbningen af World Cup i slalom hvert år afholdes. Blandt øvrige populære skidestinationer kan nævnes Ylläs, Saariselkä og Kuusamo.

Se mere på de respektive destinationers hjemmesider herunder:
www.levi.fiwww.yllas.fiwww.saariselka.fiwww.kuusamo.fi

Rejsetiden med fly er 1½ time fra København til Helsinki og ca. 1½ time indenrigs i Finland.

Find billige flybilletter til Finland med Travelmarkets flysøgemaskine

Fotos:
Foto © istockphoto / lightpix

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.