Pister

Sorte, røde, blå og grønne pister – få overblikket her

Travelmarket
Se vores diagram og få overblik over sværheden af dine pister til skiløbet. Og se forskellene på skiløb i norden og alperne.

Læs også: Flyv billigt på skiferie

Når man skal vælge piste til sit skiløb, så vil det være nemt, hvis man kunne sammenligne pistens farve på tværs af lande og dermed kende sværhedsgraden. Men det kan man desværre ikke.

Sorte pister, røde pister, blå pister og grønne pisters sværhedsgrad kan skifte fra land til land. Men de største forskelle er dog på tværs af Norden og Alperne.

Sorte, røde, blå og grønnne pister

Dette er betegnelserne, man bruger inden for det alpine skimekka. Som hovedregel siger man, at de grønne pister er de letteste, derefter kommer de blå, så de røde og til sidst de sorte.

Alle lande i Europa benytter sig af disse farver, men der kan godt være forskel på Alperne og Norden.

Her i spalten kan du se vores forslag til, hvordan man kan forstå farvesystemet:

Forklaring

Norden Alperne
Børnebakken til nybegynderen og børnene. Her lærer du i første omgang at stå oprejst på skiene. GRØN
En let piste uden den helt store hældning. Her kan du lave et par sving, og få lidt fart på skiene. Vælter du, falder du ikke længere end der er til sneen. BLÅ GRØN
Store brede og lækre boulevarder, hvor du har muligheden for at pudse stilen af og føle dig hjemme. Altid præpareret. RØD BLÅ
Lidt stejlere og smallere end den foregående katagori. Kan godt have lidt svære passager, men som ofte er det præparerede pister med pæn hældning. SORT RØD
Stejle og til tider meget smalle pister. Sjældent præpareret derfor ofte pukkelpister. Der kan være steder, hvor man skal ud på lidt vovet skiløb, men der er udfordringer nok til den øvede skiløber. SORT

Bemærk, at selvom en piste har en bestemt farve, så er det ikke altid sikkert, at pisten matcher den sværhedsgrad som du forventer. Så tænk dig altid om og vær opmærksom.

Læs også: Gode råd til skiferien – læs her om skiskoler, skiudstyr m.m.

Fotos:
Foto © istockphoto / ultramarinfoto

 Kommentarer til indlægget

  1. Er der i alperne kun grøn, blå, rød og sort pist. Hvad med gule piste? Er det kun i Norden?

    • Hej Asger, En af mine kollegaer har stået virkeligt meget på ski i alperne og har haft et par sæsoner dernede. Og han har aldrig hørt om gule pister i alperne.

      De bedste hilsner fra Birgitte, Travelmarket

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.