La Gomera – en uspoleret oplevelse

La Gomera – en uspoleret oplevelse

Travelmarket
De to største Kanarieøer Gran Canaria og Tenerife har i mange årtier været eftertragtede af solhungrende europæere, men kun få kender deres lille nabo La Gomera. Her er ingen masseturisme men flot, uspoleret natur og mulighed for at gå i Columbus’ fodspor.

Billige flybiletter til La GomeraBillige afbudsrejser til De Kanariske Øer

De som har besøgt det sydlige Tenerife har måske set øen som en tåget klat bjerge i havet, og nogen har måske ovenikøbet taget båden over på et éndagsbesøg. Men for den typiske charterturist er der ikke meget at komme efter på La Gomera. Det er der derimod for den som vil opleve kultur og uspoleret natur på en forholdsvis aktiv ferie.

La Gomera er ca. lige så stor som vores hjemlige Mors, er skabt af vulkaner og formet af vind og vejr. Øen har meget af sin smukke natur til fælles med den portugisiske ferieø Madeira: La Gomera er frodig og grøn og naturen oplagt til vandreture.

Hippierne var de første der opdagede La Gomera som turistmål. Særligt slog de sig ned i byen Valle Gran Rey i den smukke dal af samme navn. Nu er La Gomera et paradis for vandrere og naturelskere, der her finder et fantastisk landskab endnu uberørt af masseturismen.

La Gomera var desuden øen, hvor Christopher Columbus provianterede inden han drog på sine rejser over Atlanterhavet og det præger stadig øen.

San Sebastian er øens hovedby og et oplagt sted at slå sig ned som turist. I San Sebastian kan man gå i Christopher Columbus’ fodspor: Se brønden han hentede vand i før rejsen. Kirken Iglsesias de la Asuncion, hvor han bad til Gud om en god rejse. Kirken er ganske vist ødelagt efter gentagne piratangreb, men den er stadig smuk. På gaden Calle Real, nærmere bestemt nr. 56 ligger “Columbus’ Hus”, hvor Columbus boede når han var på La Gomera. Det er i dag et museum med gratis entré.

La Gomeras største ferieområde, Valle Gran Rey, ligger på øens vestkyst. Området er opdelt i to: Det gamle Vuelta med havnen og det nye La Playa. Ved Valle Gran Rey finder I øens absolut bedste strande.

Vil I ud i naturen, så sørg for at opleve La Gomeras nationalpark Garajonay, efter sigende Europas sidste urskov og fredet af UNESCO. Parken ligger midt på øen – I finder parkeringspladser, restaurant m.m. ved La Laguna Grande, hvorfra der også udgår flere vandrestier til udsigtspunkter.

Flere af de små byer på La Gomera har hver sin charme, sin udsigt, sin gamle smukke kirke, sin hverdag. Lej en bil og kør øen rundt, giv jer god tid og oplev livet på en helt speciel ø. Men vær opmærksom på, at kørsel på La Gomera er bjergkørsel! Alternativt kan I tage bussen eller Garajonay Express der sejler mellem San Sebastian, Playa de Santiago og Valle Gran Rey.

La Gomera er endnu ikke hjemsøgt af masseturismen, dels fordi øens lufthavn ikke er stor nok, dels fordi øens infrastruktur ikke vil kunne klare turisme i større målestok. De fleste turister kommer stadig som endagsturister fra Tenerife. Så vil I have en anderledes, autentisk oplevelse af de Kanariske Øer, så besøg La Gomera.

For at komme til denne vakre ø flyver man indenrigs fra en af de større Kanarieøer eller man tager båden over fra Los Christianos på Tenerife.

Fotos:
Foto © istockphoto / Dieter Meyrl

 

Relaterede artiklerSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Privatlivspolitik
Læs vores persondatapolitik.